automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus keevitusaparadi ühendamisest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Selline probleem, et on Tig keevitus Uniarc3, mida peaks saama kasutada nii 220 kui ka 380 võrgus, aparaadi esipaneelil sihuke purakas ümberlüliti isegi sellejaoks. Momendil on taha ühendatud ainult 220 juhe, all oleva skeemi klemmidele 1 ja 2, kui mul oleks nüüd soov ühendada masinale ka tööstusvoolu juhe, mis skeemi kohaselt läheb klemmidele 3 ja 4 siis kas sinna läähevad lihtsalt kaks vabalt valitud faasi, ja nende vahel masin töötabki?

[Pilt: 781118.jpg]

Vabandan kui sai väga loll küsimus.
parimat
janza
3 faasi ja üks on maandus
aga seda ma ei tea milline neist maandus on, see peab kindlalt õigesse kohta pistikus saama, teiste faasidel ühendusjärjekorras ei tohiks vahet olla.

Minu asjatundmatu arvamus.
Probleem selles ongi, nägu ka skeemilt näha, et 380'ne ühendamiseks on ainult kaks klemmi, st et masin peab töötama kas kahe faasi vahel või faasi ja nulli vahel, kuid milleks viimane variant see ju sama mis 220? ja massina tagaküljel oleva tabeli järgi peaks 380 kasutamine andma 20% võimsuse lisa (mida ma pragu taga ajangi).
Skeemipilt muutub suurendamisel loetamatuks. Aga täitsa võimalik et on ühefaasilise trafoga, millel võimsuse suurendamiseks(ja võrgukoormuse jaotamiseks) jupp primaarmähist juures kahe faasi vahele ühendamiseks (s.o.380 voldile). Sain krooni aja algusel Telvini keevitustrafo, millest kaupluses jagu ei saadud- põletas 380 peal jah.ventilaatoreid läbi. Muidu hea riist- pisitööd tehes pista laualambi asemel seina. Kui tõsisem töö- jõupistikusse aga ka jah.ventikas ümber ühendada(lüliti seda ei teinud). Nii saab aparaadi omahinna valmistajale palju soodsama. Nii et kaks suvalist faasi ja nullid-maandused. Küllap seal ventilaatorile juba mõeldud on.
Masin nüüdseks ühendatud kahe faasi vahele, ampertangide järgi uhab tööteha 150-220 amprit nigu nalja, enne nn valgustusvoolul oli maksimaalseks voolutugevuseks 90 amprit.

ühesõnaga tänud ja teema lukku minupoolt.