automoto.ee foorumid

Täisversioon: Lumepuhur
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!
Kas keegi teab, kas on olemas lumepuhurit TZ-4K-14-le? Internetis mingi vana kuulutus on, aga pilte pole. Kuulutuse sisus on mainitud, et puhur on 60cm lai, mis on aga avstuolus TZ enda laiusega, mis on tavaolukorras 1m, rattakitsenduste korral 85cm. Või on mõni meistrimees, kes on ise ehitanud ja teab mõtteid jagada?
Tere,ilmselt on segi aetud MF ja TZ ,olid need ju nõuka ajal haljastuses koos tegevuses.Minu teada MF puhuri laius on just 60.cm,mõni foorumlane kel MF puhur olemas võiks ära mõõta laiuse.
(11-01-2011, 22:06 PM)näkisepp Kirjutas: [ -> ]Tere,ilmselt on segi aetud MF ja TZ ,olid need ju nõuka ajal haljastuses koos tegevuses.Minu teada MF puhuri laius on just 60.cm,mõni foorumlane kel MF puhur olemas võiks ära mõõta laiuse.

MF-70 puhur koos "laiendustega" 75cm, ilma 55cm.
Laiendused need "plaadikesed", mis mõlemale küljele kinnituvad ja väljapoole paindega.
tere jälle,tegin vahepeal kodutööd ja sain teada,et need TZ-id mis Eestisse tulid nende komleksuses lumepuhureid küll ei olnud,käisin isiklikult Kuusalu kolhoosile kahte traktorit toomas,1982 Hiiu baasist ja 1984 Raplast ja tõin kaasa ka kõik komleksusesse kuuluvad haakeriistad,neid ikka oli,parim asi oli mullafrees ja üks ebaõnnestunud riist oli vikat millega sai niita ainult madalat rohtu,midagi oli nihu seal vikati käigu vahekorras,käigukasti pealt oli pöördeid vähe ja otse mootori pealt palju.Ei ole ka tuttavate käest kuulnud, kes üle Eesti haljastuses nende riistadega tööd tegid,et oleks olnud TZ-il lumepuhur.
Mina samuti ei ole kuulnud, et oleks olemas lumepuhur, sest endal on samuti olemas traktor ühes täiskomplekt riistadega ja veel teinegi traktor. Niidumasina kohapealt ütleksin niipalju, et niiduk niidab muidu väga hästi, ka kõrget rohtu, aga kuna niitmisel peab tagasild olema väljalülitatud, siis on sellega pea võimatu vähegi suuremast mäest üles saada niitmise ajal. Oma masinale ehitasin hobuniidumasinast uue järelveetava niiduki, toimib ideaalselt. Mullafreesi ei ole ise kordagi kasutanud. Põhi töövahend on käru, milega on lausa ideaalne sõita praktiliselt kuhu iganes. Ei tea kas MF lumepuhurit ei anna kmodifitseerida TZ jaoks?
kas mtz05 puhuri saab aretada 4x4 tsehhika külge?