automoto.ee foorumid

Täisversioon: Gaz69 aknaraam - kas liivapritsi? Kuidas seest kaitsta?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vana hea liivapritsi-teema... Ei hakanud teiste teemasid oma konkreetse jubinaga solkima, tegin uue.
Ehk siis: nagu teada, läheb Gaz69-l esimeste asjade hulgas ussitama aknaraam (täpsemalt selle alumine osa). Nii ka minu omal - päike hakkas suisa läbi paistma.
Nüüdseks "uus" raam olemas:

[Pilt: Gaz69-raam-1.jpg]

tahaks ta värvi alla saada, aga kuidas asi ette valmistada - käsitsi vana värv ja see pisuke rooste maha udida? Kardan, et oma kohmakate käppadega igasse õnarusse ei ulatu (näit. klaasisoon jms.). Äkki oleks asi tark liivapritsi saata?
Sellega seosnuvalt ka küsimused targematele: Kas detail liiga "peen" selleks pole? Kus sellise suht väikse detailiga jutule üldse võetaks?
Teine mure: kui pritsi alt isegi asi käes, ning endal kohe pole võimalust õige tooniga teda üle värvida, kuidas ta seniks roostekindla(ma)ks teha - kas otsida kohe koht kus peale pritsi asi värvi alla läheks (krunt?). Kas pulbervärv on ok selllisele detailile?
Aga põhiküsimus - nagu siin näha,

[Pilt: Gaz69-raam-2.jpg]

on raam seest tühi ning ka sealt piilub lapseeas rooste. Kuidas seestpoolt asi roostekindlaks teha, kallata miskit spets vedelikku sisse...?
Siin ühes teemas arutleti mingise roostevastase olluse üle (mida soovitas ka kaasfoorumlane Valdo), näe mitte ei jäänd nimi meelde... Äkki keegi oskab soovitada.
Pikk jutt, vabandan, aga olen kindel, et siin targemaid mehi kui mina ning ehk saab asi kena lahenduse.
1. Jämedakiuline terashari relaka otsa ja tuld. Kõik, mis meenutab värvi ja roostet, kaob metalli pealt.

2. Tulemuse mögid enne (happe- ja täite-)kruntimist üle miski roostevastase fosforhappe derivaadiga, see hävitab selle rooste, mis on poorides.

3. Õõnsuseid leota MLiga.
Tänud kiire vastuse eest!
Mul kohe paar (lolli) vastuküsimust varrukast võtta:
1) Kus seda "ML"-i müüakse (Tallinnas)? (Ning mis toote täpsem nimi on...?)
2) Happekrunt. Seda nime olen ma kümneid ja kümneid kordi siit lugenud aga... poes pole osanud vaadata (krundi komponente lugedes hakkab pea ringi käima ning tõden taas, et keemia pole minu kõige tugevam külg). Kuidas siis tuvastada happekrunti? Ning kas seda ka pihustatavana (spray?) saada on?
Happkrunti vist eriti tavalises kaubandusketis saada ei olegi. (mõtlen mingeid automaailma ja ben tüüpi kauplusi) Mine mõnda spetsiaalsesse autovärvidega tegelevasse poodi ja küsi sealt. Näiteks Spiec-Heckeri maaletooja Pintaväri, Benefit, jms.

(20-01-2011, 18:15 PM)Tom Kirjutas: [ -> ]2) Happekrunt. Seda nime olen ma kümneid ja kümneid kordi siit lugenud aga... poes pole osanud vaadata (krundi komponente lugedes hakkab pea ringi käima ning saan tõden taas, et keemia pole minu kõige tugevam külg). Kuidas siis tuvastada happekrunti? Ning kas seda ka pihustatavana (spray?) saada on?
Happekrunt on kahekomponentne ning seega spraypudelis ei saa. Spraypudelis saab üleüldse vähe asjalikke asju.

Värve soovitan osta ikkagi värvikauplusest, kus müüjad õige kauba ulatavad ning pole riiuleidki, kus valida ning silte lugeda saaks.

Lisaks muidugi -esimese asjana detail saata liiva- või soodapritsi, saab nurgatagused kah puhtaks. Sel juhul ei pea "roostevastase fosforhappe derivaadiga" kah mäkerdama - happekrundile "roostevastast fosforhappe derivaati" alla pole tarvis. Traatketaste raha (ja oma tervis) jääb kah alles.
Tänud kõiksugu soovituste eest!
Kohad "Benefit" ja "Pintaväri" tunduvad olema kõrgema lennuga (hulgi-) firmad. Või võib sinna tõesti lihtsalt mingi minusugune töll - raam näpus - sisse astuda ja küsida "pool liitrit pruuni veoka värvi"...?
Paljud n.ö. "päris" värvifirmad ei müügi eraisikule.Ainult sertifitseeritud töökodadele.
Põhjenduseks: "Teil puudub vastav koolitus ja meil pole luba teile müüa".
Müüjanna veel viskas nalja: "Teil ei tule see värvimine niikuinii eriti hästi välja".
Selle väitega pidin paraku nõustuma.Cool Värvivajadust see tõdemus aga ei vähendanud.Big Grin
Mina leidsin abi siit:
http://www.krossbikes.ee/avsk/
Pintavärist pole mind küll kunagi minema saadetud ja müüvad kasvõi 50 grammi kui vaja. Maksta sai kaardiga. Benefitiga viimane kogemus oli kehvem, tükk aega pidi kella andma enne kui uks avati ning siis pidi ka sularaha toomas käima. Samas soovitati järgmine kord ette helistada, siis pannakse asi valmis ja ka rahapataka saad enne valmis varuda. Seega teenendatakse mõlemas ka meest tänavalt.