automoto.ee foorumid

Täisversioon: uuele plekile vana värv
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[attachment=35000]Vaja saada uuele plekile selline pinnakate.Ideed????
See on juba kunst tekitada sellist pinda. Aga on võimalik erinevate alusvärvide ja spets lakkidega.

Kindlasti vajab selline töö veidi vabamat kätt kui automaalri oma. Pole küll plekile selliseid tõmbeid teinud kuid siseviimistluses küll.
Soovitan Sul oma soov postitada kusagil kunstnike foorumis. Ma tean, et on olemas mitmesuguseid tehnikaid, kuidas panna viimane värvikiht "meelega" osalt kooruma, teha ta praguliseks vms. Kindlasti tunnevad neid võtteid peale kunstnike ka filmirekvisiitide valmistajad. Ise olen poole kõrvaga (vist) pooljuhuslikult kuulnud, et seebi segamine värvi sisse pidi nt sarnase efekti andma. Kunagi, kui minu vanajalgrattaid filmivõtetel kasutati, siis nägin seda tegevust üsna ligidalt...
tere,mina sain sellise efekti kord juhuslikult,kui olin pf värviga katnud pinda aga hommikul selgus,et mulle see toon ei meeldi,et mul oli nitrolahustit vähe segasin lahustile bensu hulka ja võõpasin kogu värvitud pinna selle nitro-bensu seguga üle ja jätsin seisma,siis tulid teised tööd vahele ja see värvimine seisis mul üle nädala ja minu imestuseks oli see värvitud pind tõmbunud taoliseks nagu eelneval pildil,hiljem ostsin nitrot rohkem ja aegamööda sain vana värvi maha.
Kunstikauplustest, vahest ka tavalistelt värvimüüjatelt saab osta mingit sorti Krakleevedeliku, millega pintseldad detaili üle kahe erinevat tooni värvikorra vahel. Täpset toote nime ei mäleta, kuid kunagi koolis, millegi jaoks läks vaja, täiesti töötav asi oli, ainult pinda ei tohtinud "lakkuda" mida halvemini oli vedelik peale kantud seda parem efekt. Teine võimalus on katta veel täielikult kuivamata värvikiht, kiiremini kuivava kihiga, nii et alumisest kihist eralduvad lahusti aurud lükkavad ülemise kihi lahti. Eks sellega on natuke katsetamise värk.


PS

http://www.hammond.ee/?group_id=1373&page=91

Sellel lehel olevate vahendite abil saab ehk midagi teha, kui ise ei jaksa siis,

http://www.artcol.ee/osakonnad/maalingut...tutvustus/

keegi ikka appi tuleb.