automoto.ee foorumid

Täisversioon: Raudteel liiklemine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Siin palju rahvast koos, kes raudteendusega kursis. Googledades ma oma küsimusele ühest vastust ei saanud. Küsin siis siin - lühidalt ja otse - kui ma tahaks mööda rööpaid näiteks Piusast Valka sõita umbes sellise väikse ja kergelt mahatõstetava motoriseerimata aparaadiga http://forum.automoto.ee:8080/showthread.php?tid=33154 , kas võin lihtsalt peale tõsta ja muudkui väntama kukkuda, või võib sellest mingi jama tulla? A'la vaja mingeid erilubasid või kedagi teavitada või on selline tegevus üldse keelatud?
Nalja teed või?
Kui rong peaks tulema, kas ta peaks siis sind nähes pidurdama või peatumata üle sõitma?
Raudteel käimine on keelatud igatahes.
Raudtee tehnokasutuseeskir:
Mahatõstetava veeremi liiklus
225. Mahatõstetava veeremi liiklemise korra sätestab raudteehoidja. Mahatõstetava veeremi liiklus ei tohi põhjustada rongiliikluses häireid.
226. Mahatõstetava veeremi rattapaarid peavad olema elektriliselt isoleeritud nii, et läbi rattapaaride ei toimuks rööbasahela šunteerimist.

ÜS Raimla korraldab iga-aastaselt dresiinirallit (http://www.raimla.ee/node/22), äkki sealt saad praktilisi näpunäiteid.
(26-01-2011, 11:02 AM)wax Kirjutas: [ -> ]... kui ma tahaks mööda rööpaid näiteks Piusast Valka sõita umbes sellise väikse ja kergelt mahatõstetava motoriseerimata aparaadiga http://forum.automoto.ee:8080/showthread.php?tid=33154 , kas võin lihtsalt peale tõsta ja muudkui väntama kukkuda, või võib sellest mingi jama tulla? A'la vaja mingeid erilubasid või kedagi teavitada või on selline tegevus üldse keelatud?

Loomulikult on keelatud ja igasuguse niisuguse vahendi kasutamine vajab raudtee haldaja eriluba. Kasutatavale raudteeharule tavaliselt selliseid lubasid reeglina ei anta.

Kuna aga tegu on Valga-Koidula raudteeharuga, kus praegu, enne Koidula piirijaama valmimist on liiklus väga marginaalne (et mitte öelda olematu), võivad nad selle loa siiski anda teatud juhtumeil. Aga selleks pead Sa Eesti Raudtee inimestega suhtlema.
Praeguse ameti tõttu võin öelda, et eriti EVR Infra raudteedele (sh Valga-Võru-Koidula lõik) pääsemine ei ole lihtne. Selleks peab - veerem vastama EVR Infra tegevuseeskirjas sätestatud HR-sõiduki nõuetele (šunteerimine fooride rakendumiseks, telikud, lisavarustus nagu petardid, raadiojaam, lisalaternad), juht omama eriveeremijuhi kutsetunnistust (vt www.kutsekoda.ee ) ning lisaks omama vastavat lepingut EVR Infraga. Suvalisi huvilisi mingi isetehtud HR- vms veeremiga vaevalt sinna lastakse. Lisaks tuleb eelnevalt tellida vastav niit - raudteeei ole maantee, kuhu suvalisel hetkel ronid.

Seega, ideega oled kahjuks hiljaks jäänud. Haapsalu ja Mõisaküla liinidel oleks seda rahumeeli teha saanud. Mõisakülas vennad panidki dresiiniraamile drušba peale ja käisid Kilingi-Nõmmel ja veidi kaugemalgi.
Mjah, kahju...