automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tundmatud võrrid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kuna asi läks p...
[Pilt: file.php?id=3567&t=1]
siis proovin uuesti.
Tundmatu kaitseliitlane veeltundmatuma põrri seljas.



"Heino Lipp "Pargas" peene väristaja tagaistmel..."
[Pilt: file.php?id=3860]
Paagil olemas tootja logo, ole mees ja määra ära!
Esimesel pildil olev mootor kuskilt meenutab mulle ILO-t aga miks ei tea lihtsalt tunne niisugune
Midagi sarnast on tootnud ka NSU:
http://cgi.ebay.de/320657488444
See mootor käib küll esikahvli peale, aga silinder tuli üsna tuttav ette
Võib küll NSU olla aga seda ei või ksf. kassile kohe öelda sest selles eas meestel võib tulla kergelt infart,püüame talle nii ääri-veeri seda seletada.
Mulle tundub, et pigem tuleks mõelda sellele suurele välisele hoorattale. Mul tulid kohe kaks sellise lisandi omanikku meelde: Moto Guzzi ja FN. Ma ei ole küll kindel, kas Eestis kunagi üldse mõni Guzzi olnud on. FN'ga on veidi keerukam...

A.
(21-02-2011, 14:14 PM)Aspelund Kirjutas: [ -> ]Moto Guzzi ja FN. Ma ei ole küll kindel, kas Eestis kunagi üldse mõni Guzzi olnud on. FN'ga on veidi keerukam...

A.
Moto Guzzi-l on tõesti horisontaalne silinder olnud. Aga minuteada enne sõda oli neil kõige väiksem mudel 250ccm Airone. Ja pildil ei ole kohe kindlasti Airone.

Selle esimese võrriga on 20-ndate alguse DKW abimootoriga jalgrattad kohati üsna sarnased (eriti see 1921a. mudel ja 1919a. mudeli mootor) eeldusel et neid Ruppe mootoreid tehases või siis omaalgatuslikult ka raami keskele monteeriti.
http://www.dkw-autounion.de/Motorradfoto...hrrad.html
(21-02-2011, 15:22 PM)Ostap Bender Kirjutas: [ -> ]Selle esimese võrriga on 20-ndate alguse DKW abimootoriga jalgrattad kohati üsna sarnased (eriti see 1921a. mudel ja 1919a. mudeli mootor) eeldusel et neid Ruppe mootoreid tehases või siis omaalgatuslikult ka raami keskele monteeriti.
http://www.dkw-autounion.de/Motorradfoto...hrrad.html
Minu vana DKW võrri mootor rändas paar aastat tagasi ksf! urmast kätte ja ei ole praegu võimalik võrrelda. Kuid justkui mälu järgi oli see ikka väga teistmoodi.
Vahekokkuvõtteks - NSU ei või mitte olla, ja pole ma ka mingi "kõik NSU-d mulle mees". Pealegi on selle kevade kuum teema eesti vanatsiklimoes hoopis DKW.
Moto-kutsikaid on vähemalt ühe raamijäänuse näol Varbolas olemas, st peaks olema Eestis olnud, kui Hindrek kusagilt mujalt seda rapet pole aidataha vedanud, statistikaandmetes EW kohta küll vist kirjas polnud, vb ka suure sõjaga seoses siia sattunud.
Eks neid lahtisi hoorattaid kasutasid paljud tootjad sel ajal kui nende aeg oli.
Tundub küll, et tegu mingi suurema mootorivalmistaja komplektse valmis asjaga, vb ka ILO (ei tunne neid asju, Valdol on üks sellise moega ILO küll laiali ja tegemist ootamas, kuidas seal vunkrattaga lood on, ei tea), mis kellegi poolt omapärakalisse raami riputatud ja meetrite kaupa kettülekandeid lisatud.

Muide, allpool on teine pilt teisest põrrist ka...Wink
DKW ka ei ole, eks need mootorid üldjoontes olid ühel etapil üsna ühte tegu paljud, aga...eks neil oli erinevusi ka. Smile
Kuna kedagi teist eriti ei koti selline elutähtis küsimus, millise tehase võrri tagaistmel Heino Lipp platseerub, siis on meil tekkinud kahtlus, et kas mitte ei või tegu olla millegagi Victoria toodangust kuni 1936? Selle kasuks räägiksid mõned faktikesed - põrri hele värvus, paagil olev sigri-migri, raami tagaosas olev seisuhark. Paraku pole täpselt sellise mudeli pilte kohe niisama lihtsalt internetivarnast võtta. Nende selliste väikeste saksa põrride piltidega on üldse segased lood, sakslased ise ei tea ka eriti oma ajalugu, mis siis veel maarahvast tahta. Üks selle ajastu Victoria pilt, muidugi hoopis teine, isegi naiste mudel, aga võrrelda saaks, kel huvi..
http://www.victoria-oldtimer.de/Bilder/V...08L_01.jpg
Nad sindrid muutsid neid mudeleid ju ka tootmises oleku ajal mitu korda...
Muidu pildil tegumoelt ehtne "saksa asi", segadust tekitab ainult taganumbri aluse küljes olev tagatuli, mis rohkem inglise toodangule omane.
Victoria V98 1935 "juubelimudel".
Logo pole päris sama ja muudes detailides on erinevusi, aga midagi nagu oleks?

[Pilt: 3582443808_f64c722416_z.jpg]

Flickri album