automoto.ee foorumid

Täisversioon: Garaaži ehitamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nujah, müüjale odav ostjale kallis aga minu variant on selline:
[Pilt: P1031464.JPG]
Tsingitud liiklusmärgitorud rooviks diam 60 on saadaval ka 7 meetristena, hind vist ca 4€ jm +transa  
Sellel pildil 6 meetrised, minimaalselt kui üks sein lahti on 6 tk vaja
Pearaamid on sellel katusel vanast soojatrassi torust d104   ca 12kg jm kui osta, kõlbab ka d76 toru  kokku ca 16 meetrit
diagonaalid ka vanast torust d60
Kattenahaks on "läbitöötanud" reklaamid 2 tk 6x3 meetrit.  osta.ee abiks, hind mitte üle 20€ per tk
Vundamendiks Zahhari Zil157 rattad, et minema ei lendaks
Praeguseks kestnud ikka mitmed talved, teisele analoogilisele varjualusele sai roovitorusid vähem ja kestab ka.
Need roovitorud vasakul tühjal seinal on tänaseks teise samasuguse katuse küljes

Eks edasi arvutab igaüks ise.
(14-01-2019, 20:48 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]Ehk kellegil kogemust?

semu soetas nõksukese pisema.
paigaldas vaiade otsa, nii et ümberringi oli alt törts lahti.
sees hakkas vesi kondenseeruma ja tilkuma.
siis üks ots ka lahti, ikka tilkus, kuigi vähem.
kui teise otsa ka maha võttis, siis sai niiskuse normi.
kõvema tuulega tahab ää lennata.
6x10m telk ca. nädal tagasi sõbra hoovil. Lund nagu väga polegi ja eks see ole konkreetse mudeli probleem.


[Pilt: 6x10telk.jpg]
See ülalpool pildil KSF pkmp isetehtud lahendus on üsna hõre. Praeguse ilmaga klaasid ka hommikuks jääs, nagu väljaski. Tuulega vihm ja lumi käib sealt ka läbi.
Olen ka kuulnud, et PVC kipub seest jube niiskeks minema teatud ilmadega. Samas, kui kahelt poolt uksed lahti jätta, siis tuisuga lööb lund täis, koguaeg vastavalt ilmale neid uksi ka opereerida ei tahaks.
Aga niiskus tuleb kuskohalt PVC halli? Põrandast! Kui ikka pool meetrit liiv + killustik + liiv  ja sellel talukivi, ei saa üldse nuriseda. Väetisebag`d, mis eriti niiskust kardavad, poole aasta pärast nagu äsja toodud. Sõidust tulnud traktorilt pudenev lumekübe sulab ja kaob kivide vahele. Uks ka põhja, kirde poole, siis ei puhu, saja sisse selle ajaga, mis ta lae alla rullis on.
(14-01-2019, 20:48 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]Vaja lihtsalt püstipandavat ja soodsat lahendust, et mõned masinad ja rauakola varju alla saada. 
...
Ehk kellegil kogemust?

Kogemust veel ei ole, mõtteid küll:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=49&t=75195&p=442757#p442757

Mulle imponeerib enim too kahe konteineri vahele tõmmatavWink

Minu algse küsimuse vastus selle teema kontekstis on puidust varjualune. Vähemalt ei lange sisse, kui neljas lumehelves katusele mürtsatab.
(14-01-2019, 23:00 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]See ülalpool pildil KSF pkmp isetehtud lahendus on üsna hõre. Praeguse ilmaga klaasid ka hommikuks jääs, nagu väljaski. Tuulega vihm ja lumi käib sealt ka läbi.
Olen ka kuulnud, et PVC kipub seest jube niiskeks minema teatud ilmadega. Samas, kui kahelt poolt uksed lahti jätta, siis tuisuga lööb lund täis, koguaeg vastavalt ilmale neid uksi ka opereerida ei tahaks.

Selliseid on mul õue peal kaks ja selline ühe küljeseinaga on igapäeva-auto seal all hoidmiseks täpselt paras.  Ka kolmandale on materjal varutud. Sätitud on muidugi valdava tuulesuuna poole see üksik sein. Loomulikult võimaldab konstruktsioon ka teise seina, minupärast kasvõi uksed-aknad ka lisada aga selles ei ole point. Kui oleks mingigi vajadus, oleks need ammugi lisatud.  Autol klaasid jääs ei ole, lund auto katusele ei tuiska, lund ja tuult kannatab konstruktsioon ise hästi, mida veel vaja?  Kondentsi tilkumist ei ole üldse täheldanud, piisavalt lahtine ja tuulduv ju. Kui valmis sai, siis sain ise tüki vanduda, krdi keenjus varem siis nii lihtsat asja valmis ei teinud.
Üks argument auto varjualusel võiks olla ka väljanägemine. Et naabrimehe koer hirmust ulguma ei hakkaks ja naaber ise ennast surnuks ei naeraks.
(20-01-2019, 17:21 PM)vant Kirjutas: [ -> ]Üks argument auto varjualusel võiks olla ka väljanägemine. Et naabrimehe koer hirmust ulguma ei hakkaks ja naaber ise ennast surnuks ei naeraks.

Jah, see jäi lisamata, et mul mets ümberringi ja naabrini 300meetrit. Pole vaatajaid, pole ulgujaid, naabri koer jääb elama   Big Grin   Linnamaja autokatusel on postid sirged ja katus nagu majal.  Kolm külge on ikka lahti ja uksi pole. Aga küsimus oli tendi karkassi vastupidavusest.
(15-01-2019, 00:59 AM)pen.skar Kirjutas: [ -> ]Aga niiskus tuleb kuskohalt PVC halli? Põrandast! 

Õhust.
Millega katta garaazi lagi? Tegu puittaladega, mis laudadega sirgeks ajaks. Kunagi soovitati 2x kipsplaat nii, et vuugid ei oleks kohakuti. Kas see kehtib ka tänapäeval? Järgmine küsimus viimistlus? Mingit lauspahtlit ei ole mõtet aga tolmu ja määrdumise vastu mingi värvi võiks selga tõmmata. Garaazis teeks siis keevitus ja muid nn tuletöid.
(21-01-2019, 09:27 AM)sugraM Kirjutas: [ -> ]Millega katta garaazi lagi? Tegu puittaladega, mis laudadega sirgeks ajaks. Kunagi soovitati 2x kipsplaat nii, et vuugid ei oleks kohakuti. Kas see kehtib ka tänapäeval? Järgmine küsimus viimistlus? Mingit lauspahtlit ei ole mõtet aga tolmu ja määrdumise vastu mingi värvi võiks selga tõmmata. Garaazis teeks siis keevitus ja muid nn tuletöid.

tuletõkke kips,minerit ja mingi tule/kuumuskindel värv peale?relaka säde vähemalt 1000C.
Profiilplekki saab ka lakke panna.
(21-01-2019, 09:27 AM)sugraM Kirjutas: [ -> ]Millega katta garaazi lagi? Tegu puittaladega, mis laudadega sirgeks ajaks. Kunagi soovitati 2x kipsplaat nii, et vuugid ei oleks kohakuti. Kas see kehtib ka tänapäeval? Järgmine küsimus viimistlus? Mingit lauspahtlit ei ole mõtet aga tolmu ja määrdumise vastu mingi värvi võiks selga tõmmata. Garaazis teeks siis keevitus ja muid nn tuletöid.
miks 2 kihti? Kui tuletõkketsooni loomiseks, siis tõesti - 2x standard (st tavatootena 12mm) on de jure sobiv, aga sobib ka 1x tuletõkkekips (15mm).
pragude vältimine ei ole Sul vist põhjus, kuna Sa viimistlusel isegi lauspahtlit ei plaani?

ma hakkan kah kevadepoole praegu juba aurutõket ja roovi omavat lage katmas: ei näe põhjust, miks 1x standardkips ei ole ok. Mul puudub tuletõkketsooni loomise vajadus.
(21-01-2019, 11:16 AM)vant Kirjutas: [ -> ]Profiilplekki saab ka lakke panna.

Mul on töökoja laes profiilplekk.Ise olen rahul.Suht kindel igasugustele pritsmetele ja käiasädemetele.
Paigalduse poolest ka hea lihtne,pole vaja eraldi viimistlust ega midagi.
Oli tegu küll tööstuse ja tootmisega aga olen näinud tagajärgi kus rellaka sädemed läksid profiilpleki jätku vahele ja seal võttis tuld tolm ja puitkarkass. 
Ehk see on ohukoht mida peab jälgima.
Pole seda kipslage ka nii raske viimistleda. Tulekindel kips lakke, vuugid ära pahtelda/lihvida paar korda, et asi übergut saaks, võid ju mingi tulekindla värviga üle ka värvida.
 See juhtum muidugi liigitub olukorra alla, kus seda tõepoolest nõutakse või on ehitaja ise nii tubli, et sellist lage endale tahta teha.
 Tavakipsi võib samamoodi tulekindla värviga värvida. Või ka tavalise värviga. Ma tahaks seda olukorda tegelikult päris näha, kus relaka säde kipslaele ka tavavärviga tule otsa tõmbab. Pigem on tulekindla kipsi ja värvi kasutamisel tegu tulepüsivusega sel juhul, kui tuli juba lahti.
 Sama metall- või isegi OSB laega- ei lähe ta niisama lihtsalt kärssama. Kui OSB millegiga üle möksida- valge lasuuriga näiteks, siis on küll äärmiselt ebatõenäoline, et see sädemest süttiks. Pigem tuleks hoolt kanda selle eest, et mingeid vahesid, vuuke või avasid poleks, kus säde seina või lae taha pääseks.
No jah- selle aja sees, kui ma oma joga kirjutasin, oli jutt vuukidest ja vahedest juba kirja pandud Smile
Mis arvate, kui jätta kipsi servadesse just nimme 2-3 mm vahed, seejärel kogu krempel värvida ja vahed täita silikooniga. Ideepoolest peaks laskma silikoon plaadil (pigem küll plaaditagusel puitsõrestikul) üle elada nii temperatuuri, kui ka niiskuse kõikumised ilma, et vuugikohtadesse praod tekiks. Seda siis muidugi eeldusel, et vuugid täidetakse suvel kuival perioodil. Pahteldamisel ma ei näe erilist mõtet, ka värvimine oleks selleks, et pind oleks vajadusel paremini puhastatav.
(22-01-2019, 12:20 PM)sugraM Kirjutas: [ -> ]Mis arvate, kui jätta kipsi servadesse just nimme 2-3 mm vahed, seejärel kogu krempel värvida ja vahed täita silikooniga. Ideepoolest peaks laskma silikoon plaadil (pigem küll plaaditagusel puitsõrestikul) üle elada nii temperatuuri, kui ka niiskuse kõikumised ilma, et vuugikohtadesse praod tekiks. Seda siis muidugi eeldusel, et vuugid täidetakse suvel kuival perioodil. Pahteldamisel ma ei näe erilist mõtet, ka värvimine oleks selleks, et pind oleks vajadusel paremini puhastatav.

Ära nüüd selle garaazilaega üle ka pinguta  Smile     Tõmba vuugid pahtliga üle ja värv peale, soovitatavalt valge.    

Oma garaazi tegin ülejääkidest. Seintes on kivi/klaasvilla, penoplasti,  ühesõnaga kõike mis kodus vedeles. Talvel igatahes miinusesse ei lähe. Laes kips. Pooled vuugid võrk teibiga, pooled ilma (teip sai otsa) Üks kord pahteldatud,  lihvima ei hakanud (laisk olen) Värve oli 15-20 purki jääke, igasugu marke toone, valdavalt siiski valge. Välja tuli õrnalt roosa tooniga valge.  Nüüd aastaid hiljem näeb lagi välja nagu tavaline korteri lagi, võibolla isegi nats parem.    Garaazis peab olema normaalne temperatuur, ventilatsioon ja valgus, ülejäänud on teisejärguline.