automoto.ee foorumid

Täisversioon: Sidur ei lahuta Fordil.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Olles märganud et siinses foorumis on palju asjalikke meistrimehi kes tuginedes praktilistele oskustele oskavad head nõu anda siis minu mure on selline et masinaks on Ford Transit 2,0 bensukas ja aasta 95 millel sidur ei lahuta ja pedaali oli maru raske vajutada.Proovisin siduri käppa natuke sirgemaks painutada,siis läks käik kergemaks aga lahutamine ikka ei toimi.Mida edasi uurida ja kontrollida?
Mul on 93 aasta ja diisel. Ega tal eriti kerge sidur ei ole küll. Mis seal olla saab - põhiline ikaldus on seal see automaatne reguleerimissüsteem. Veendu et pedaali vajutades ka trossi tõmmatakse ja hoob all liigub.

Liikumise raskusest - võta alt tross lahti ja vaata, kas ta siis liigub vabalt. Ehk on tross "karvaseks" läinud ja ei liigu kõris. Väike määre trossile ei tee ka halba.

Kui regulaator on korras, tross liigub vabalt ja sidur ikka ei tööta, siis ei ole muud kui lahtivõtmispidu.
(27-05-2011, 21:57 PM)Mahno Kirjutas: [ -> ]Ega tal eriti kerge sidur ei ole küll.

Nii Mahnol kui teemaalgatajal on täpselt sama probleem - sidurikorv vajab vahetust.

Mis on kõige kallim võimalikest lahendustest.



Üks võimalustest on nagu öeldud et tross või reguleerimis süsteem tuksis. Olles sõitnud ise 1995 aasta diisel transitiga oli sellel väga kerge sidur.
Trossiga tundub et on kõik korras ,et kui alt lahti lasin on käik väga kerge.Tundub et siis on korvi vahetus,aga millele peaks töhelepanu pöörama et midagi ära ei lõhu.Kas on seal miskit spets võtit ka vaja?
Nii raske mu sidur ka pole, et ma selle pärast midagi vahetama peaks hakkama. Pere teine auto on moodne väikeauto ja tolle sidur on lihtsalt veel oluliselt kergem. Paned jala peale ja alla ta kukubki Smile

Aga jah, kuna mu transiti sidur on kiiruga kokku lapatud olemasolevatest kasutatud korvist ja kettast, siis kindlasti pole ta maailma parim. Aga nii korv kui ketas olid iseenesest korralikud ja kindlasti mitte lõpuni kulunud.

Hetkel sattus kätte ilma automaatreguleeringuta tross ja pedaal ja need toimetavad kenasti. Automaadil olid hambad kulunud või ei meeldinud talle mu isetehtud sidur - aga igatahes lahutas ta pedaali täiesti põrandasse vajutades kõige lõpus vaid. Kui käsitsi automaati peale tõmmata, siis läks ka mingiks ajaks heaks, aga siis andis jälle tagasi. Nüüd keeran mutrist täpselt nii kuis ise tahan Smile