automoto.ee foorumid

Täisversioon: Pidurimansetid liiga tihedad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sain lõpuks oma 1973. aasta Toyotale uued peasilindri pidurimansetid, kuid nüüd uus häda. Need istuvad peasilindrisse liiga tihedalt ja vedrud ei jõua neid selle sees liigutada. Isegi käsitsi nende piduripeasilindris liigutamine nõuab tõsist jõurakendamist, nii et nende silindrist uuesti kättesaamine oli omaette kunsttükk.
Mansettide mõõt õige ja vedrud pole ka just väga päevi näinud. Kas kellelgi on samasugust kogemust ning milline oleks parim ja lihtsam lahendus?
Kas peasilindri hoonimisest või paigaldusel kasutatavast vaseliinist (bremszylinderpaste) oled midagi kuulnud...?
Peene liivapaberiga annab ka ehl mõni komakoht suuremaks lihvida,
Tänud soovituste eest.
Lõpuks leidsin ka lahenduse. Et mansetid olid küll õige välisdiameetriga, kuid märksa hilisema aastakäigu omad, olid peasilindri kolvid aja jooksul läbi teinud ilmselt mõningad muudatused. Piisas ilmselt poolemillimeetrilisest jõnksust ühe kolvi juures, et sinna pealevenitatud mansett kogu värgi kinni kiilus. Veidikene mõõtmist ja manseti sisediameetri imepisikest suurendamist ning kõik loksuski paika.
(20-06-2011, 20:48 PM)eno Kirjutas: [ -> ]Et mansetid olid küll õige välisdiameetriga, kuid märksa hilisema aastakäigu omad, olid peasilindri kolvid aja jooksul läbi teinud ilmselt mõningad muudatused. Piisas ilmselt poolemillimeetrilisest jõnksust ühe kolvi juures, et sinna pealevenitatud mansett kogu värgi kinni kiilus. Veidikene mõõtmist ja manseti sisediameetri imepisikest suurendamist ning kõik loksuski paika.

Kohe oli kahtlane tunne, et midagi ei klapi.
Teed, mis sa teed, peaasi, et selle autoga kohe liiklusse ei torma, piduritega mängimine pole üldse naljakas asi...