automoto.ee foorumid

Täisversioon: Keermerullid M 3,5 x 0,6
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas kellelgi oleks müüa (või vihjata kus oleks) keermerulle , millega saaks rullida keeret M 3,5 x 0,6 ? Või tahaks teenustööna rullida mõningatele kodaraotstele uued keermed?
53226461, igaks juhuks abivalmitele registreerimata lugejatele.
Kas sa selle rullimise all mõtled ikka keerme lõikamist. Keerme lõikureid võid küsida vene tööriistadega kauplevatelt Esmeta ning Kepstovm poodidest tallinnast.
tere hommikut,mina kuulsin ühelt vanalt mehelt,et keerme rullimise all mõeldakse keerme peale pressimist,mitte lõikamist,kahju et mul kollektsioonis ei ole taolist press-keermestajat.
(29-06-2011, 00:58 AM)Ranno Kirjutas: [ -> ]Kas sa selle rullimise all mõtled ikka keerme lõikamist. Keerme lõikureid võid küsida vene tööriistadega kauplevatelt Esmeta ning Kepstovm poodidest tallinnast.

Nagu ksf! Näkisepp juba mainis - soov oleks ikka keeret rullida. Kusjuures Kepstomis olen kunagi isegi keermerulle näinud müügil olevat, paraku jäi segaseks mis mõõdu/sammu jaoks, ka müüja polnud targem kui mina, lisaks ei olnud mul siis ka huvi ja selgust, mida oleks vaja.
Nimelt on ratta kodarad üldjuhul (vanal ajal) rullitud, mitte lõigatud keermega. Näit. kodar on 3 mm läbimõõduga, rullidega pressitakse peale keere 3,5 mm. Lõigatud keere võib kergelt lõpust pooleks minna ja tehnoloogiliselt valmistamise mõttes ilmselt ka rullimine parem mõõt.
Minu soovitud keere on ka sellise tobeda mõõduga - 0,6 sammu naljalt muu M keerme juures ei kasutata.

Näkisepale - küll saad ka muuseumisse rullid, tegeleme asjaga!

Kui pikki kodaraid vaja on? Suure häda korral võin leida 3mm läbimõõdu ja 3,5mm keermega tsingitud kodarad, pikkus 10 tolli. Keerme sammu ei tea, kuna vastav täpis mõõtevahend puudub. 36tk on võimalik eraldada lihtsa vahetuskaubanduse teel, suurem kogus vajab pikemaid läbirääkimisi.

as259@neti.ee
(29-06-2011, 18:02 PM)metsakohin Kirjutas: [ -> ]Kui pikki kodaraid vaja on? Suure häda korral võin leida 3mm läbimõõdu ja 3,5mm keermega tsingitud kodarad, pikkus 10 tolli. Keerme sammu ei tea, kuna vastav täpis mõõtevahend puudub. 36tk on võimalik eraldada lihtsa vahetuskaubanduse teel, suurem kogus vajab pikemaid läbirääkimisi.

as259@neti.ee

Tänan pakkumast! Aga vaja läheb lühemaid ja vastik on see, et läheb vaja mitmeid mõõte, alates 170mm kuni 212 või lausa 217mm, ise ka veel ei tea.

Äriplaan oleks olnud selline, et NSU Z ja TS501 mudelitele oleks vaja kodaraid, kas lausa kõik uued või siis veidi vahetada. Hea asi selle juures on see, et on mõlemil 3 mm ühtlase jämedusega kodarad. Halb asi on see, et esiratastel ja tagaratastel erinevad kodarad ja mõlema poole kodarad veel eri mõõtudega. Lisaks muidugi veel needitud peade erinevad nurgad/pikkused jne...lisaks TS mudelil rattal 48 kodarat, Z mudelil 40.
Ühesõnaga kui kõik uued, siis 176 kodarat. Oli mõte katsuda teha moskvalaste kodaratest midagi (sobivad pikkuselt ja jämeduselt, niplid tuleks ilmselt teha uued. Muidugi teine võimalus on jätta moskvalase kodara keerneosa alles ja teha vajalikule pikkusele uus needitud pea, siis saaks ka nurkasid ja kõveraks keeratud osa pikkusi katsuda õigeks ajada.
Üks ratas on küll nii läbi, et kõik 40 kodarat tuleks uued panna ja siis on ilmselt õigem juba kusagilt katsuda tellida. Ja tuleb tunnistada, et pole veel korralikult ennast kurssi viinud, mis pikkusi, kui palju ja defekteerimine ka tegemata.
Üldiselt kui on meeterkeere (nn jäme), siis M3,5 on sammuga 0,6. Peenkeere vist 0,5 (pead ei anna!).

keerme rullimist on näha selle video alguses.
rullimine ise alates 1:08

http://www.youtube.com/watch?v=O3AzEeuyum0
Leidsin juhuslikult ühe firma kes pakub teenusena keermerullimist. Alates M6-. Aga küsida tasub ju ikka .
http://www.atmetalwork.com/Est/masinad.htm
(03-07-2011, 20:25 PM)Ranno Kirjutas: [ -> ]Leidsin juhuslikult ühe firma kes pakub teenusena keermerullimist. Alates M6-. Aga küsida tasub ju ikka .
http://www.atmetalwork.com/Est/masinad.htm

Tänan!