automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus tarkade klubile. Estonia silindripea?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mul kahe vana mootori pead mida ei suuda identida.
Esimest vaatas kunagi Peeter Türilt ja arvas et võiks ehk olla tegemist eksperimentaalvõidusõidumootori Estonia peaga. Kuulu järgi valmistati neid mootoreid vaid 2-3 tükki ja need olid tegelikkuses esimeste Serpuhhovide prototüübid. Kolvi diameeter ca. 65 mm
http://fotoalbum.ee/photos/oceano/88422067
http://fotoalbum.ee/photos/oceano/88422071
http://fotoalbum.ee/photos/oceano/88422073
http://fotoalbum.ee/photos/oceano/88422075/
Kui nüüd Estonia mootori kohta lisada siis selle väljatöötajad olevat olnud Jüri Randla Seenior ja Uwe Soodla. Vähemalt randla kohta olen kuulnud et ta olevat selle eest ka üleliidulise preemia saanud. Mootori nimi siinse foorumi kasutaja Aspelund väidete kohaselt oli S - 155.
Kui neid üles pandud S 157 pilte vaatan siis olen kadedusest lõhki minemasSmile Maha rahunenult ja asjaga tõsisemal tutvumisel ei suuda ma detailidel leida rohkem erinevusi kui see et Hr. T. Kradmelder´i poolt üles pandud mootori pea kuningvõlli ülemise otsa ümbruse piirkonnas on kiri "126" aga minul seda pole ...minu omal pole seda ka maha käiatud. Teades aga S-mootorite olemust, pole kuigi usutav et neid ka ilma numbriteta tehti. Kas see aga võiks tähendada et tegu siiski Estoniaga? ...või ei tähenda see mitte midagi? ...ja jääbki lahtiseks kas tegu Estonia või Serpuhhoviga - ega neil ju erilist vahet tehnilises osas peale sisemuse polnudki ....vist.
Siin siis detailsem foto sellest piirkonnast:
http://fotoalbum.ee/photos/oceano/88472485