automoto.ee foorumid

Täisversioon: M-72 käigukast jupsib peale õlivahetust
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere! Sai mõni aeg tagasi endale M soetatud. Nüüd otsustasin ära vahetada käigukastiõli. Panin sisse 80W90 (ei oska öelda, mis varem sees oli). Peale õlivahetust aga kukkus käigukast jamama - 1.-3. käik ei püsi sees ning 4. peale pole jalgpedaaliga võimalik lülitada. 4. käigu saab aga edukalt sisse käsikangiga ning sellisel juhul ei hüppa välja ka. Tundub üldse, et kui käsikangiga mingi käik sisse panna, siis jääb püsima.
Enne õlivahetust polnud käigukastiga absoluutselt mingeid probleeme. Kas on võimalik, et see jama on tingitud valest õlist?
Pane aga kohe kiiresti vana õli tagasi. Kui käigukast toimib,siis võid kindel olla,et viga õlis.....Wink
Pole kahjuks seda vana õli kuskilt võtta enam... see läks juba utiliseerimisse. Oskab äkki keegi pakkuda, milline õli võiks M-72 käigukasti jaoks sobivaim olla ja kas on tõenäoline, et probleem just õlis või oli tegemist mingite halbade juhuste kokkulangemisega?
(09-08-2011, 16:30 PM)sleiyah Kirjutas: [ -> ]Pole kahjuks seda vana õli kuskilt võtta enam... see läks juba utiliseerimisse. Oskab äkki keegi pakkuda, milline õli võiks M-72 käigukasti jaoks sobivaim olla ja kas on tõenäoline, et probleem just õlis või oli tegemist mingite halbade juhuste kokkulangemisega?

Mine osta vene autooli ja pane sisse. Vene asjale vene õli. Kui käis vanasti,käib ka nüüd.

Sellel kastil ei mängi õli küll mingit rolli.
Mul vanamees kunagi ka kurtis,et peksab 3käiku välja,tollal ostis ta uue dnepri kasti peale ja sai lisaks tagurpidi käigu miss sellise raske masina juures hädavajalik.Ei usu hästi ,et see õli viga on.Pole ise seda kasti laiali kiskunud,aga kodus olemas tutikad võllid ja ka käsikäigukang koos tolle lülituslabidaga sellele kastile.Kui käsitsi lülitades käigud sees püsivad siis julgen oletada,et õlis viga pole.Võid ju vene õliga proovida ja kui ikka probleem alles siis võtaksin kasti lahti ja vaataks mis võiks viga olla.Palju sellel kastil ka läbisõitu on?Kulunud võib olla mingi fiksaator.
Lisan ka paar pilti manuaalist,äkki on abiks.