automoto.ee foorumid

Täisversioon: Salapärane masin?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kuna on läinud moodi panna üles tundmata tehnikat, siis ksf! Näkisepa varadest üks väga identifitseerimata seade või selle osa. Et arvata oleks keerulisem, selleks on pildid udused ja segased ...
http://i53.tinypic.com/s2cr2h.jpg
http://i52.tinypic.com/syo5ee.jpg
http://i56.tinypic.com/kd5x1z.jpg
http://i53.tinypic.com/2cprx1l.jpg

Aga, et asi ei oleks lootusetu, selleks Teile valmistaja nimi, asukoht ja Saksa patendiametis registreeritud patendinumber
http://i56.tinypic.com/5tlox.jpg
Esimene mõte, mis pähe tuleb, on mingisugune kõrgsurve kraan. Topend peal ja kõik.
H. Dewers Maschinen- u. Armaturenfabrik / Blumenthal
Armaturen für Allgemeinen Maschinenbau, Schiffbau und Lokomotivbau.
Maakeeli siis tootis tehas seadmeid nii laevadele kui aurumasinatele.
Mina trükiks sellisega euromünte. Et tootlikkust tagada, siis kohe 500-euroseid!
See imemasin vast kindlasti auru teema. Kuna neid väntasid ja reguleerimise asju palju küljes,siis võiks olla mingisugune kraan,mille siibert saab pöörata ja ka tõsta. Mõte on selles,et järsku kaheosaline,tähendab kaks ühes..... See peaks olema siis täpne ja vajali riistapuu. Kuna kõike pildilt näha pole,siis jääb vaid oletada. Nii ma pakun.
Oot-oot, kui näkisepp mängus,siis pakun sepa puurmasinat. Pealt väntamine, küljelt nika-nakaga ettenihe.Millegi taolisega puuriti katla remondi ajal leegitorusid üle ja valtsiti uute otsi. Käib veel mingi toekama kronsteini külge kinni? Kui läks täppi, siis honorar vaeste lesknaiste heaks.
(23-08-2011, 19:15 PM)pen.skar Kirjutas: [ -> ]Oot-oot, kui näkisepp mängus,siis pakun sepa puurmasinat. Pealt väntamine, küljelt nika-nakaga ettenihe.Millegi taolisega puuriti katla remondi ajal leegitorusid üle ja valtsiti uute otsi. Käib veel mingi toekama kronsteini külge kinni? Kui läks täppi, siis honorar vaeste lesknaiste heaks.

Oot,oot, vaesed lesknaised. Võibolla jäätegi ootama....Big Grin
Kui auväärt Kass ei pahanda, siis viskan pildid asjakohasesse foorumisse, vaatan, mis sealne rahvas arvab.
(23-08-2011, 21:14 PM)Timm Kirjutas: [ -> ]Kui auväärt Kass ei pahanda, siis viskan pildid asjakohasesse foorumisse, vaatan, mis sealne rahvas arvab.

Mis siin Kassil pahandada, las Näkisepp pahandab ise! Toungue
Aga honorar, jah, Kesknaistele!

tere,ei mina pahanda,see ese siis jah minu salapärasest kogust ja saadud on see Mulgimaalt Rauna ristilt Raudsoo Ärni sepikojast,ja kuulduse järgi olevat selles sepapajas remonditud ka aurumasinaid ja jääks mulje nagu oleks see aurumasina mingi reguleerimise,kas pöörete jne.tarbeks,aga tont seda teab mis kõik selle abil ka teha saab.
Auruveduri küljest see ei ole. Lokomotiivi küljest võibolla küll, midagi pöörete reguleerimisega seoses äkki.
(24-08-2011, 10:25 AM)heiki Kirjutas: [ -> ]Auruveduri küljest see ei ole. [b]Lokomotiivi [/b]küljest võibolla küll...
OT aga sellest jutust ei saa aru. Äkki on mõeldud lokomobiili (so iseliikuv aurukatel elik aurukatlaga sõiduk) kuna lokomotiiv on lihtlabaselt sõna vedur vananenud vorm, vist idanaabrite keelest meile omal aal jõudnud.
Tegemist on mehaanilise õlitajaga. Käepide saab oma liikumise masina peavõllilt ekstsentriku läbi ja liigutab kolbi, mis on kuskil kere põhjas (sellel ilmselt seda küljes pole) ja seeläbi lükkab pidevalt nati õli masina silindrisse.

Ja muuseas, lokomobiil ei ole iseliikuv. Iseliikuvat aurukatelt nimetati .. iseliikujaks või isesõitjaks. Lokomobiil on vaid aurukatel, kus on masin peal - veavad hobused või härjad või jumal teab kes muu.
(24-08-2011, 14:13 PM)Timm Kirjutas: [ -> ]... Ja muuseas, lokomobiil ei ole iseliikuv. Iseliikuvat aurukatelt nimetati .. iseliikujaks või isesõitjaks. Lokomobiil on vaid aurukatel, kus on masin peal - veavad hobused või härjad või jumal teab kes muu.
ongi nii, et lokomobiil pole iseliikuv, EKI seletav sõnaraamat ütleb
Tsitaat:lokomobiil ‹-i 21› s. TEHN jõuseade, milles on ühendatud aurukatel, aurumasin ning abiseadmed.

ja ise olen eluaeg mõistnud, et on iseliikuv, aga tuleb välja et neid ladina sõnu tuleb tõlgendada kui loco-kohalt ja mobilis-liikuv, mis ei pea mitte tähendama iseliikumistSad SRY!
Teema püstitaja soovib teada millega on tegu, mitte ei soovi seletada lahti ladinakeelseid sõnu. Püüame püsida teemas. Siis kas see detail on lokomobiili küljest? Auruveduri (Dampflokomotiv) küljest see igatahes ei ole.
Las saavad teisedki targemaks.

Detail (nimega Mollerupi õlitusseade, muuseas) võib olla mistahes auruliikuri küljest. Veduri jaoks õli kogus väike. Ilmselt on asi pärit siiski mingi vanema lokomobiili või isesõitja pealt. Laevale sellist asja ei omistaks, seal rohkem püstasetusega mootorid.

Siin üks korralikum variant:

[Pilt: Mollerups_Lub_2.jpg]

Hästi on näha ka pumba kolb. Huvitav, kas ksf! Näkisepa õlitusseadmel on see kolb sügaval kere sees või pole seda üldse?
Tänan ksf! Näkisepa nimel (kuigi pole volitatud) kõiki kaasatöötajaid, muidugi eriti suure töö tegijat ksf! Timmi!
Minul küll antud teadmisega midagi peale pole hakata, aga huvitav ikkagi, selgus, et igati vajalik aparaat igas majapidamises, jääks ainult auru vilest üle!
tere hommikut,no nüüd pean küll hüüdma äitähh-hurrraaa,sest lõpuks 10.a. seisnud ime saab nime,minu omal samuti kolb olemas,see asub silindris mille külge on kinnitatud flants mis hr. Kassi esimesel pildil alumine osa.