automoto.ee foorumid

Täisversioon: Fotode töötlemine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ajuti tekivad probleemid piltide lisamisel.
Siia võiks koondada soovitusi piltide töötlemise kohta, kuigi on ka mujalt leida aga siis oleks käe-jala juures. Kogemusi ja paremaid lahendusi.

Lisamiseks vajuta lk. allosas "Browse", avaneb aken, kus saad oma arvutist valida välja pildifaili (kui ei mäleta, milline, saad tekitada pisipildid sinna aknasse ja nooltega liikuda arvutis), teed hiirega pildi aktiivseks (siniseks noh) ja vajutad sama akna all "open". Browse nupust paremal vajuta "Lisa fail", möödub sekund või mitu ja fail on kohale jõudnud. Nüüd saab veel Lisa postitusse nuppu kasutada aga see pole kohustuslik. Lõpuks postita oma pilt koos kirjaga ära.

PAINT.
Ava pilt, vajuta klahvi "Print Scrn", mis asub F12 ligidal. Siis ava Paint (Start menüüst), edit-paste, võta vasaku hiireklahviga tööriist "Select", tõmba diagonaalis sellega üle pildi osa, mida tahad säilitada, tekib raam. Selle raami sees parema hiireklahviga klõps ja Cut või Copi. Ava uus leht: File- New, küsib kas salvestada, vasta ei. Uuel lehel Paste ja Save as. See Paint on igas arvutis juba olemas. See meetod aitab mõttetult suuri pilte vähemalt ekraanisuuruseks teha, sest pildi avamisel ta avanebki ekraani suuruselt või raami võrra väiksemalt.

Alustuseks siis üks programm, millega saab palju pilte korraga muuta suurest failist väikseks: IrfanView.
http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm
Tasuta ja mõne liigutusega saab ise hakkama, näiteks:
Siin saab pilte onlines muuta. Saab lõigata, saab pildi kaalu vähendada jne. Kah päris mugav.