automoto.ee foorumid

Täisversioon: Roostega võitlemine uuele tasemele!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4
Rooste on meiesuguste jaoks üks esimesi vaenlasi ja sellega võitlemiseks pole väga head vahendit leidnud (parandage, kui siiski on olemas).

Kui palju leidub foorumi kasutajate seas inimesi, kes sooviksid kasutada oma projektide ja ka muu töö juures rooste eemaldamiseks järgnevalt kirjeldatud vahendit?
Vedelik/geel reageerib raua roostega, muutes selle pehmeks, mille järel saab näiteks nailonharjaga eseme puhtaks, rooste eemaldub sealjuures ka sügavalt pooridest. Vahend ei reageeri raua endaga, värvidega, plastidega, puiduga, alumiiniumiga, kummiga, kroomiga jne. On vesilahustuv ja biolagunev, ei sisalda toksilisi aineid, ei põle.
(15-11-2011, 13:42 PM)giordanobruno Kirjutas: [ -> ]Vedelik/geel reageerib raua roostega, muutes selle pehmeks, mille järel saab näiteks nailonharjaga eseme puhtaks, rooste eemaldub sealjuures ka sügavalt pooridest. Vahend ei reageeri raua endaga, värvidega, plastidega, puiduga, alumiiniumiga, kummiga, kroomiga jne. On vesilahustuv ja biolagunev, ei sisalda toksilisi aineid, ei põle.
Mis nõiasült see selline on?
kirjeldus kõlab, nigu oleks messias maa pääle tulnd või siis vähemasti tasuta igiliikur kõigile soovijaile.
päriselus peab kuskil konks olema. näituseks hind. äkki massab asi umbes seitse suurusjärku rohkem kui puhastatav jupstükk tuttuue ja veatuna?
a mudu kõlab küll nõnna, et seda kassid ostaksid ( Smile ja keik muud ksf-id ka)
Hind on tähtis muidugi.
Vedeliku puhul tuleks 5L lahuse hinnaks ~20EUR, geelil 1L ~30EUR.
ja selle 5 või 1 liitriga saab mis mahus roostet kõrvaldada?
kas peopesa suuruse tüki õrnalt rebaseks tõmmanud plekki ühel poolt või terve auto või miskit nende vahelt?
mis nüansid veel asjal on?
vaja asja pidevalt pintseldada umbes 72 tunni jooksul ja siis hakkab mõjuma? või tuleb kasutada ainult kindla temperatuuri ja õhuniiskuse ja kuuseisu juures?
räägi aga ligemalt.
prooviks mudu küll hää meelega.
ja päriselus kohe huvitab, kas roostes detail peab igasugu muust sodist piinlikult puhas olema? see vedel ju justkui ei reageeri mitte millegi muuga peale raudoksiidi. mu roostes jupid kipuvad küll veidi õlised ja sopased ikka olema.
Täitsa põnev.Pakub huvi,,,
Õli ja muu sopp peab ikka maas olema. Kahjuks pole maailmas sellist asja, mis kõike ebavajalikku eemaldaks, olemas. Võibolla tuleb selline asi kunagi nanotehnoloogiaga seoses.
Praegu pole mul andmeid selle kohta, mitu grammi roostet üks L vedelik töödelda suudab, kuid tundub olevat päris korralik kogus.
Mis puutub pintseldamisse, siis seda pole vaja teha, küll on abiks paksu rooste korral lahtise maha hõõrumine perioodiliselt, et aine ei peaks juba lahtist roostet töölema ja sellega potentsiaali kaotama.

Mu küsimus et, kas oleks kasutajaid, tuleneb sellest, et kui seda Eestisse tuua eelnevalt pakutud hinnaga, on vaja ka tarbijaid rohkem kui paarkümmend aastas...
Kui see imevedelik töötab, siis tarbiks teda hea meelega.
aga milliseks muutub pind peale töötlust? kuidas selle imevedeliku maha saab? kas paljastunud teras vajab kiiremas korras ülekatmist?
(15-11-2011, 15:50 PM)taavi Kirjutas: [ -> ]aga milliseks muutub pind peale töötlust? kuidas selle imevedeliku maha saab? kas paljastunud teras vajab kiiremas korras ülekatmist?

Tootja väidab, et kiires korras pole vaja maha saada ega üle katta, vaid moodustab roostekaitse kihi, kuna ei mõju muule, kui roostele. Pesemine käib veega, pärast seda on küll vaja katta, nt krundiga. Üksikasjalikud juhendid tulevad hiljem.

Kas võib ka nii teha, et pihustad roostes autopõhja üle, ning hiljem katad mastiksiga?
Kui kaua see 5L peale korgi mahakeeramist säilib? Või peab mingi nädala jooksul ära tarvitama? Kui asi on tõeliselt hea, ei tohiks probleemi olla siit foorumist 20 matsi kokku saada, kes ostaksid. Vaesemad saaksid ka kamba peale osta ja 5L nõu pudelitesse ringi villida. Esialgu olekski äkki kaval prooviks viie peale 5L nõu osta ja igale mehele 1L pudel näo peale proovimiseks?
(15-11-2011, 16:28 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]Kui kaua see 5L peale korgi mahakeeramist säilib? Või peab mingi nädala jooksul ära tarvitama? Kui asi on tõeliselt hea, ei tohiks probleemi olla siit foorumist 20 matsi kokku saada, kes ostaksid. Vaesemad saaksid ka kamba peale osta ja 5L nõu pudelitesse ringi villida. Esialgu olekski äkki kaval prooviks viie peale 5L nõu osta ja igale mehele 1L pudel näo peale proovimiseks?

Säilimise piirangut ei ole. 5L ongi saadud minimaalse koguse kontsentraadi lahjendamisel töölahuseks.

Kui ma saan kinnituse, et tarbijaid on piisavalt, teen kindlasti mingisuguse proovimise, et ise saaks omadustest pildi ette ja ka huvilistele näitamiseks.

Eelpool küsitud peale pritsimiseks on ehk sobivamad muud vahendid, selle omaduste hulgast säärast pole leidnud.

Ühe 5 l,võiks ju võtte.Kui ta ikka hea asi on Milles probleem.Kuid kui ta mu autukesed järgnevalt ikkagi reageerimisega nahka paneks võt see oleks jama.Cool
On sellel imevedelikul mingi nimi ka?
(15-11-2011, 17:31 PM)tõnn Kirjutas: [ -> ]On sellel imevedelikul mingi nimi ka?

Nime ei soovi avalikustada, kuni pole selge, mis saab.
(15-11-2011, 16:41 PM)giordanobruno Kirjutas: [ -> ]Säilimise piirangut ei ole. 5L ongi saadud minimaalse koguse kontsentraadi lahjendamisel töölahuseks.
Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis sulle pakutakse vaaditäit kontsentraati, mida üksi elu sees ära ei tarvita ning on vaja see kamba peale "ära lahendada".
No mis siis ikka, tuleb kõigil kolmeliitrise purgiga kohale minna, nagu vene ajal "Oxfordi" õllesabas.
Ah jaa, kuna vedelik on vee baasil, siis tahab töötlemiseks kindlasti plusskraade? Normaalseks reageerimiseks kindlasti toatemperatuuri?
(15-11-2011, 17:43 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]
(15-11-2011, 16:41 PM)giordanobruno Kirjutas: [ -> ]Säilimise piirangut ei ole. 5L ongi saadud minimaalse koguse kontsentraadi lahjendamisel töölahuseks.
Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis sulle pakutakse vaaditäit kontsentraati, mida üksi elu sees ära ei tarvita ning on vaja see kamba peale "ära lahendada".
No mis siis ikka, tuleb kõigil kolmeliitrise purgiga kohale minna, nagu vene ajal "Oxfordi" õllesabas.
Ah jaa, kuna vedelik on vee baasil, siis tahab töötlemiseks kindlasti plusskraade? Normaalseks reageerimiseks kindlasti toatemperatuuri?

Loomulikult plusskraade ja mida soojem, seda parem-kiirem, toimuvad ju keemilised reaktsioonid sooja toimel kiiremini.
noh, kogu see toime jne jutt kõlab ikka fosforhappe baasil asja moodi millele on mingit imelist marketingi eesmärgilist sodi lisatud ...
(15-11-2011, 19:44 PM)Maanteemuuseum Kirjutas: [ -> ]noh, kogu see toime jne jutt kõlab ikka fosforhappe baasil asja moodi millele on mingit imelist marketingi eesmärgilist sodi lisatud ...

Jah, koostises on tõesti fosforhapet ka.
Lehti: 1 2 3 4