automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mis masina küljest see mootor pärit on?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tuttavad koristasid ühe renoveeritava maja kuuritagust ja välja tuli selline junn, täiesti huvitav on ka omale et mis asi see selline on.
[Pilt: large_26238345_XAbK.jpg]

[Pilt: large_26238349_aDsC.jpg]

Andke tuld.
Juhul kui keegi arvab et tal on sellist junni väga väga vaja , siis pane soov privasse.
kaubaveorolleril oli selline statsionaarmootor peal. Sellest siin foorumis ka pajatatud.
Näeb välja nagu ETK laokärudel kasutatud ZID mootor. Oli teine suht universaalne külaseppade lemmik kõiksugu iseliikurite ehitamisel. Peaks olema 2 käiguline aga ilma sidurita.
Võin ka eksida - pole ammu selliseid lähedalt näinud, kuigi hästi otsides peaks mul omalgi kuskil üks selline tutikas katel olema.
See mootor on ZID-4,5.Neljataktiline bensukas ja neid kasutati lisaks kaubarolleritele veel paljudes kohtades.Tal on ka reduktor,mis võimaldas sellele ketirattale 2 erinevat kiirust.Käivitati kas vända abil või käivitunööri abil.Mäletan sellist mootorit juba viiekümnendatest aastatest.Suhteliselt töökindel ja ökonoomne.Mul endal ka üks selline kuuris.
Vaata aga!
Mis kubatuur ja mitu hirmsat hobujõudu see arendab? Big Grin[/u]
4,5 Hp, aga see tundub juba uuem, 6 hp ja kergem UFM-6 olevat.vist 350 ccm. Kasutati väga laialdaselt- alates lüpsimasina vaakumpumbale ajam(enne elektri kohalejõudmist), kartulisorteeridega, segumasinatega olid kaasas. Siis "Kooperaator" tegi selle baasil autorollerit ET 1,5 ja lugematud omatehtud värgid.