automoto.ee foorumid

Täisversioon: "Nutumüür" ehk kas kellelgi on selline vidin ülearu?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ehituspoodides on vaibateibi või kahepoolse teibi nime all müügil. Õige laiuse saad vaibanoaga otse rulli küljest lõigates.
vähemasti sellel ebai lingil on küll spegiaalselt lcd ekraani mainitet.
äkitse siis on mingi teistmoodi teip?
mudu aga näituseks meil tööposti otsas pruugitakse igasugu kahepoolseid ohtrasti. muuhulgas leidub ka seukest, kus katete ää võtmisel jääbki paljas liim pinnale alles.
Olen ise seda ebay teipi tellinud rulli. See on reaalselt mingist laiemast rullist kitsamaks lõigatud viil. Seda käsitööd on teinud tõenäoliselt müüja.
Peab jälle teemat tõstma, - ehk ilmub siia vahepeal keegi kellel M401 - he kardaan vedeleb Smile...
(05-10-2014, 12:01 PM)gaz6964 Kirjutas: [ -> ] Kontakteeru nendega   http://www.polgent.ee/
tänan - telefonis oli jutt tuttav ning käin täna 0,25mm paksu teibijupi järel. On olemas ka 0,1mm, aga seda ei pruugi nn jaemüügikoguses leiduda.

"viplala" ehituspoe-viide tundub esialgu kohatu, aga netis sobrades leidsin, et võiks kah täitsa mõte olla - see "vaibateip" ei ole vist suht paks (ca 1mm) kahepoolne, mida leidub mul koduski ja lausa mitmes versioonis. St ehituspoest "tuppa" ja autovärvipoest "auto küljeliistudele".
Olen huvitatud gaz 53 me käigukasti kardaaniotsaga väljavõttest. Kõigil püttadel peaks selline asi küljes olema.
Paluks pakkumine privasse..
Mulle võib alati pakkuda K- või Minski kolmekäigulise 125 cc juppe! See oleks mu nutuka põhiteema! Jagage kui saate! Tahaks oma taadi K 58 ülikorda saada!
Teiseks otsin (ostan) Minski 125 cc komplektse mootori selle neljakäigulise!
Saab ka kunagi mõne kavatsusega, mitte projektiga maha. Projekt see siin halb sõna Big Grin  Lisaks paneks nutumüüri veel sellised asjad... VW Golf 3 nda tagarattavõllid ketaspiduritega (kasutatud, võib lausa lugeda kasutatud peaaegu vanametalliks) koos pidurikettaga, ketta seisukord pole oluline. Peaasi et on. 

Veel lõpetamata asjadest: Ehk foorumlased aitavad ja mu poolt on seda vähe kätte jäävat eurorubla, ehk ka leiab suure surmaga.

Puulõhkumiskäbi oleks hea, veel parem kui oleks pakkuda p..ses euro china puulõhkuja. On tekkinud ideid kuda asja tuunida... See läheb juba sinna Tatika rubriiki.

Varsti see tähendab peagi tuleb valmis saada oma nurgasaag. Millest juttu on olnud vist-sellest kuda mootorsae mootor veab ringi nurgasaagi... 

No soove on palju! Mosse 2140 tagasillapudinad peale tala (korpuse) on oodatud.
Pakkuge kellel üle, ehk leian minagi miskit vastu
Vajaka käsitsi laaditav filmikasset, kuna sahtlist 3 vana Svema filmi, mis tahaksid proovimist saada, kui parim enne 23 aastat tagasi ümber sai. 

Tõenäolisel midagi sellist on vaja:

[Pilt: fed_cassette.jpg]
Tartus Puiestee 114 on sihuke koht kus igasugu vanat nodi.Vanakooli fototehnikat ja isegi fotopaberit oli Rolleyes  See muidugi samuti paarkümmend aastat vana.
Küsimus ka et kust filmi ilmutamiseks ja kinnitamiseks materjale leiad ?
(08-10-2014, 22:12 PM)speedsta Kirjutas: [ -> ]Vajaka käsitsi laaditav filmikasset, kuna sahtlist 3 vana Svema filmi, mis tahaksid proovimist saada, kui parim enne 23 aastat tagasi ümber sai. 

Tõenäolisel midagi sellist on vaja:
Tõenäoliselt on mul see olemas! Otsin üles asjad ja annan teada

[Pilt: fed_cassette.jpg]
Puiesteele võin vaatama ikka minna, seal muudki huvitavat. Kemikaale peaks fotopoodide kaudu saama. Õnneks on tekkinud uus naabrimees, kellel kogu tehnika ja keemia olemas, varsti lähen oma lintidega ukse taha kraapima, keemi osa võin täpsustada. 
Sellise filmi ilmutamine nõuab ka mingit tavapärasest erinevat protsessi? 
Mustvalge protsess vist erinev värvilisest?
Mustvalge protsess oli ikka sigalihtne värvilise kõrval. Ilmutamine-vahepesu-kinnitamine-loputamine-kuivatamine. Kõik. Värvilisega ise jändamiseni mina ei jõudnudki, liiga keeruline.
Avatavaid kassette peaks mul kusagil olema, kuigi mitte seda marki mis pildil. Ilma nuppudeta on. See nuppudega peaks olema väga vana versioon. Hiljem tulid lihtsama ehitusega, osad plekist, osad plastist.
Vanad filmid pidid kõlbama küll. Ainult ilmutusaeg olla erinev, pidi vist kauem solgutama. Kui palju ja kuidas, küsi mõne vanakooli fotograafi käest. Minule rääkis neid asju Ülo Soomets, üks Pärnu kõvemaid tegijaid. Paraku on mul paljutki peast ära auranud ja võin midagi segi ajada.
Seda sorti kassetid käisid vist ainult üht tüüpi aparaati - Zorki. Smena ja Zenit neid aparaadis ei avanud ja sinna käisid tavalised. Muidugi pole ma peale 70 aastat toodetuid käes hoidnud, minu Zenit aastast 70. Zenidil ka olid metallkassetid kaasas aga mitte avatavad aparaadi sees. Need mitteavatavad on sellepoolest kuulsad, et kui aparaadi hammasratas perforatsioonist tüki välja tõmbas, siis tagasikerimisel jäi see kasseti suu vahele ja kriimustas järgmisi pilte, eriti siis kui ilmutustanki kerissid filmi otse avamata kassetist.
25 aastane film. Kuigi ta on hõbepaberiga kaitstud kosmiliste ja muude kiirte eest, on pika aja jooksul osa neist sealt läbi tulnud ja tera on muutunud suuremaks ja film "justkui valgust saanud". Siin abiks katse- eksituse meetod ja muidugi nõu targematelt. See ilmutamise protsess on kolmest komponendist sõltuv: ilmuti kontsentratsioon, ilmuti temperatuur ja neist sõltuv ilmutamise aeg (iga järgmise filmiga veidi aega juurde kui samas lahuses või valatakse värsket lahust lisaks juurde). Muidugi ka ilmuti keemiline koostis, sest neid on erinevaid.
Värvi- ja diafilmid lasin alati Pärnu mnt-l Tln-s teha, sest seal tuleb temperatuuri hoida kümnendiku kraadi täpsusega ja muud jamad ka, nt. vahepealne valgustamine. Selliseid võimalusi mul kodus (vannitoas) polnud.
Vana paberiga sama kiiritamise lugu, mis eespool filmi kohta.
(09-10-2014, 11:14 AM)aavu Kirjutas: [ -> ]Seda sorti kassetid käisid vist ainult üht tüüpi aparaati - Zorki. 
Ma nüüd pead ei anna, aga vanamehe FED-il oli justkui ka selline sees. Kuna mainitud FED on kusagil kapis alles, siis võin mingi aeg järele vaadata. Kuradi hea optikaga riist oli!
FED ja Zorki on peaaegu üks ja seesama, mõlemad pärast sõda saksamaalt toodud Leica tehasest.
(11-09-2014, 21:06 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]Kas kellegil on pakkuda Moskvits 2140 pikkade iluliistude jaoks kinnitustüübleid? Sarnased on Vaz-i omad,kuid ei sobi,kuna on kitsamad ja tulevad soonest välja.

Tel. 56 95 60 13

Sama soov ka siin.
Tegelikult lahenes probleem üsna lihtsasti ja tundub, et polegi neid manuaalseid kassette vaja. Kodanik naabriinimene demonstreeris, et kaasaegse äratarvitatud filmikasseti saab hõlpsasti avada ja filmi sisestada, pimedas ja käsikaudu loomulikult. Vana filmi kasutamine ongi õnnemäng, aga tulemus võib seevastu huvitav olla.
otsin paaniliselt vanema iz-i ümara ninaga külgkorvi!
(09-10-2014, 14:12 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]
(09-10-2014, 13:39 PM)Regardman Kirjutas: [ -> ]
(11-09-2014, 21:06 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]Kas kellegil on pakkuda Moskvits 2140 pikkade iluliistude jaoks kinnitustüübleid? Sarnased on Vaz-i omad,kuid ei sobi,kuna on kitsamad ja tulevad soonest välja.

Tel. 56 95 60 13

Sama soov ka siin.

Keegi pole siiani pakkunud kahjuks. Ootan siiani. Ärge häbenege,pakkuge julgelt!!! Big Grin
Neid mosse omi polnud juba veneajal saada ja kõik liistud pandi Vazi omadega abiks oli hall riideisoleer(kitlihõlm)jamamist oli,aga küljes püsisidToungue .Nüüd igasugu topeltteibid oleamas.