automoto.ee foorumid

Täisversioon: T-25 esisahk
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,talv varsti tulekul,ja sellega seoses selline küsimus,kuidas oleks siis seda sahka sinna kõige mõttekam ja turvalisem ehitada.Smile
Kõige mõttekam oleks see ehitada millegi tummisema külge. See ülemõõduline motoplokk ei oma mingitki võimet libedal pinnasel midagi lükata. Ning aistele raskuse lisamine küll suurendab veojõudu, kuid proportsionaalselt vähendab juhitavust (mis on niigi nigel).

Mul on võrdluseks kaks talve kannatusi T-25ga ja veel 2 talve sama sahaga (sõna otses mõttes, paigaldasin ringi) T-16 peal. Võrrelda ei ole midagi - saska annab silmad ette.

Kuigi kerget tuhklund saab ka põksiga ju trügida...

Mida pikemad on aisad, seda parem veovõime ja väiksem juhitavuse kadu. Ega päris ilmaasjata Tamsalu EPT omal ajal ei hakanud tegema tagarippsüsteemi hüdrokonksu kinnituvat tera...

Tõsi, pikad aisad nõuavad külgtugesid ette, et sahk ei jookseks silda kinni ega väänaks aisu puruks pööramisel.

Originaalsahk kinnitub sidurikoja poltide alla ja U-klambritega ümber poolraamide. Aisad on napilt meetrised.
Unusta sahk,tee parem puhur.Jutuubis piisavalt näidiseid.
Ei ole küll 25 kuid saab teha sama süsteemiga ja ei ole mingit probleemi oma teed hooldada (ca300m) ja seda juba vist viimased 10a ei ole midagi ka juhtunud selle süsteemiga.
Lihtsalt infoks paremat pilti kahjuks ei saa pakkuda.
[Pilt: 046866305af463.jpg]
Egas mul siin palju teist lükata olegi,natuke siit ja sealt nügida.Kellel pilte veel,oleks tore kui saaks
EElviimane ja viimane talv lükkasin ka 25.ga lund,jumzi sahk sai järele vägistatud,aga läks küll,algul jätsid saha natuke(1-2 cm)lendu,ja pürast surusid peenema osa minema
(21-08-2012, 18:32 PM)Maakas Kirjutas: [ -> ]Ei ole küll 25 kuid saab teha sama süsteemiga ja ei ole mingit probleemi oma teed hooldada (ca300m) ja seda juba vist viimased 10a ei ole midagi ka juhtunud selle süsteemiga.
Lihtsalt infoks paremat pilti kahjuks ei saa pakkuda.
[Pilt: 046866305af463.jpg]

Mtz poolroomikud annavad ju üle poole veojõu juurde Ilma ei lükkaks midagiSmile
Sahaga lükkad hanged tee äärde,järgmise tuisuga mätsib täis ja nügid hanged veel suuremaks.Lõpuks korralikud lumemäed koos ja mida siis sahaga põkaga teete?Isegi 4x4 maastur karvaste rehvidega ei teinud lumemägedele enam midagi.Sahale tigu ette ja rootor viskab lume põllule tagasi pole mingeid hangesi tee ääres ja ka meetrine lumi pole probleem puhurile.Olen ise ka aastaid sahka aretanud ja ehitanud ja praegu seisab sahk seina ääres,sest lume tõrjeks palju paremad töövahendid millega läheb igasugusest lumest läbi.
Puhur teeb oma töö tõesti eeskujulikult ära, eriti metsateedel kus kraave pole kuhu lund nügida:

[Pilt: 42777-puhur.jpg]
See puhur plekib ju jopakollaSmile
(22-08-2012, 21:05 PM)Kaido15 Kirjutas: [ -> ]See puhur plekib ju jopakollaSmile

Aga kasu on kah. Kui raha ei ole, kuid tahtmist on, siis võib ju ise teha. Edukaid näiteid on eelmisest aastast küll.

Sahaga trügid üks kord küll, kaks korda ka, aga siis hakkab ruumi nappima... Ning vallid muudkui kerkivad.

Odavat ja head ei saa. Sahk on odav, puhur hea lahendus lume eemaldamiseks.
Mulle ka hingelähedane teema, olgugi kasutada vähe teine pill kui 25. Ei vaidle vastu, et sahaga lükkab vallid ja puhur oleks parem.

Samas puhuri ostmine on suht kallis ja ehitamine on ikka tõsine (ja tegelikult ka mitte odav) ettevõtmine. Saha puhul aitab kõvasti kui saab lume kõrgemale valli tõsta ja valli pead järjest tahapoole rullida. Sahk, mis tõuseb 20-30cm paneb piiri varsti ette jah. Valli rullimine eeldab muidugi nikerdamist ja seega seda, et traktor on hästi juhitav Smile
(22-08-2012, 21:05 PM)Kaido15 Kirjutas: [ -> ]See puhur plekib ju jopakollaSmile
Poest ostes plekib jah,kuid ise tehes täitsa taskukohane.Iga mees kes tehnikaga sinapeal saab hakkama ja nüüd juba kogemustega iseehitajad meil siin olemas.Juutuubist hea näidis http://www.youtube.com/watch?v=yYgbIJ4bO...re=related .Mul läks rootori võlliks kreissae võll,labadeks gaz 53 raam.Tegin kodus vedelevast kolast,vast alla 100€ ees tuli lisaks vidinaid soetada.
Need taga haakes kolmnurksed puhurid suht äpud.Traktoril kulub iseenda lumes liigutamiseks mega energia.Kordades kergem traktoril liikuda lahtiaetud pinnal.Kuskil juutuubis video mis näitab hästi seda tüüpi puhuri nõrgad küljed ja madala efektiivsuse.Lisaks neid soodsalt lademetes saada.
http://www.youtube.com/watch?v=b45bt1WXEH4 see põkale hästi sobiv,puhuri peal oleva mootori paneb taha aiste otsa rippuma.
(23-08-2012, 09:59 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Sahaga trügid üks kord küll, kaks korda ka, aga siis hakkab ruumi nappima... Ning vallid muudkui kerkivad.
Sama häda kõigi sahaga masinate puhul.Ühel hetkel lumekuhi sedavõrd suur,et isegi 100 hj traktor ei tee enam midagi ja tee tuleb kopaga lahti kaevata.Lisaks palju kulub aega ja kütet kunstlikult tekitatud lumehunnikute eemale nügimiseks?
Teenust jah ei osuta, kuid enda jaoks on sahaga T25 ikka tubli abimees. Ka tavaliste ratastega.