automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus elamu signa kohta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kodu valvab sexuritas köögis ja garaazides "loomaandurid".Viimasel ajal mingi naarits,kass väi rott patterdaab öösel kella kolme paiku garaaziz ja noodsamad "loomaandurid" annavad häire ja sireen magamistoa kohal teeb äratuse,ära tüüdand juba.Ja siit küsimus kas saan ise garaazianduri lahti võtta ja liikumisanduri asemele hektoni või mikrolüliti panna?Praegu võib garaaziukse avada ja ukse eest kaasa haarata mis meeldib andur ei tea sellest midagi,hekton ukse küljes juba ukse irvakil olles häire ja pätt pistab putku ja elukad saavad oma elu elada.
Peaks ikke saama panna herkonit nii asemele kui lisaks.
Kas see loom kooserdab sul põrandal või ka kõrgemal?
Mul oli kunagi koeraga probleem, armastas mööda platsi ringi traavida ja pimedas anduriga õuevalgusti muudkui põles. Tuli valgustile eraldi liikumisandur osta, selline ühe rea sektoritega. Kruvisin selle seina umbes pea kõrgusele ja keerasin nii, et sektorid jooksid rinnakõrguselt ja enamvähem horisontaalselt. Ehk siis koer jooksis sektorite alt läbi, aga püsti seisev inimene pani lambi põlema. Neljakäpakil oleks ka inimene läbi saanud, aga seda peab siis teadma.
Mitme rea sektoritega PIR-ide puhul olen mittevajalikud või segavad sektorid kinni teipinud. Kui valge teip panna, siis ei paista väga välja ka.
Enamus PT e. väikeloomakindlaid andureid on kuni 16 kg ja 40 sm kõrgust looma eiravad, nii et rott see küll pole, isegi siiam koos kolme pojaga suudab andurid häiresse ajada keskmiselt korra kuus, aga pista pea ukse vahelt sisse ja juba signa karjub. Magnetandureid on ju lihtne panna, +/- ei ole vaja, tsoon ja com keera magnetil oma pesadesses.s.o.ühele poole ja teisele poole klemmi alla ja takisti võta IP andurist ja pane nende vahele(krt vist, ei mäleta täpselt aga tak peab olema siis keskus tunneb ära et andur on töökorras)
(31-08-2012, 19:05 PM)AddressUnknown Kirjutas: [ -> ]Enamus PT e. väikeloomakindlaid andureid on kuni 16 kg ja 40 sm kõrgust looma eiravad, nii et rott see küll pole, isegi siiam koos kolme pojaga suudab andurid häiresse ajada keskmiselt korra kuus,
Ilus jutt küll,aga reaalsus on midagi muud.Minkisi ehk ameerika naaritsaid siin kõik kohad täis,trügivad lausa tuppa,ronivad kuhu vähegi saavad.Üks garaaz kola sees,teises villis ja häire tuleb garaazist.Kass ja naarits ainsad kes garaazi sisse mahuvad aukudest.Vahel läheb ka keset päeva häiresse ja patrull 4-5 korda päevas kohal ja isegi koer võtab nad omaks.Kurat seda teab millistel kõrgustel need tegelased paterdavad.
Kunagi paigaldajad rääkisid,et kui ise anduri lahti kruvin hakkab kohe kisama,valves oleku ajal hakkab küll,aga kas ka siis kui valve maas?
Hakkab ka siis kisama, kui valve maas. Kui on korralikult ehitatud süsteem. Tamper on selle funktsiooni nimi ja mõeldudki selleks, et andurit ei saaks saboteerida nt..
Aga sellised täpselt tuvastamata häired on raske juhus iseenesest.
Mul oli kunagi töö juures umbes sama teema, arusaamatud häired ühest liikumisandurist. Täpselt ei mäletagi, oli see kärbes või ämblik, kes anduris sees omi asju ajas ja aegajalt silma eest läbi jalutas. Aga ükskord ta bossile siiski vahele jäi.Big Grin
Head soovitust olusid tundmata ei oskagi anda.
Kui garaazil aknaid pole, saaks ukseanduritega hakkama küll. Kõik luugid ja uksed varustad kontaktidega.
Akende olemasolul on keerulisem, aga on olemas ka nt. klaasipurunemisandurid, akustilised.
Ka korralikust keskusest annab mõningaid asju sättida, nt. saab programmeerida alarmi andmise tingimusel, et rakenduvad vähemalt kaks andurit, et oleks järjestikused liikumised, vms.
Aga ma miskipärast ei usu, et turvafirma nii funktsionaalseid keskusi üldse pakub. Lisaks ei pruugi sa olulisematele konfimisfunktsioonidele üldse ilma turvafirmata ligigi saada.
Oled kindel et PT andurid?
Võib-olla tavalised PIRid, need lähevad küll mõnusalt nii kärbse, ämbliku kui ka hiirte peale häiresse, aga norm PT asjad nagu LCD-100, DG-55 jne küll seda teha ei tohiks.
Mine võta Paradoxist Mustamäel nt DG-55 ja kruvi vana anduri asemele,aga enne kaane lahtikruvimist teata häirekeskusele , siis patrull ei sõidaks tampri häirele. Klemmliistud kõigil sarnased, vahetamine lihtne, siis saad vähemalt teada milles asi.
(31-08-2012, 20:15 PM)tcumen Kirjutas: [ -> ]Täpselt ei mäletagi, oli see kärbes või ämblik, kes anduris sees omi asju ajas ja aegajalt silma eest läbi jalutas. Aga ükskord ta bossile siiski vahele jäi.Big Grin
Selle jutu peale meenus, kuidas ma kunagi töö juures samuti andureid paigaldasin ja kästi kõigil allservas olev pisike ava hermeetikuga kinni mätsida. Kontrolliti lausa peale paigaldamist, kas ikka sai korralikult kinni. Pidid sipelgad ja muud putukad sealt sisse ronima. Vahel siis käivad sensoril jalutamas ja muudkui häire häire otsa.
Aga kui on tõesti kassisuurune loom, siis kas ei annaks ruumi kassikindlaks teha? Kasvõi traatvõrguga ntx kui mingid suured augud-vahed sees kusagil.
On ju olemas mingid liikumisanduriga pildistajad. Saadab kohe pildi ka moblasse. Saad teada keda jahtida. Ehk annab selline riistapuu kuskilt laenata/rentida?
Süsteem paigaldatud aastal 2002 ja saigi nõutud andureid mis väikeste loomade peale ei reageeri.Garaazidel aknaid pole ja siseneda saab ainult uksest ja seetõttu mõtted liiguvadki hektoni poole.Ilmselt ise anduri asemel hektonit juhtmete otsa toppida ei õnnestu?Peab lähemalt takseerima andurite korpuseid,et kas äkki tõesti ämblikud ei toimeta oma asju.Juba algaastatel tuli lambist häireid ja tehnikud käisid halkitecist korduvalt "timmimas"
(01-09-2012, 10:37 AM)muska71 Kirjutas: [ -> ]Ilmselt ise anduri asemel hektonit juhtmete otsa toppida ei õnnestu?
Ikka saab. Selles anduris on niikuinii pisike relee, mille kontaktid siis seda valveahelat lülitavad. Selle kontaktide asemele siis ühendadki herkoni, või mitu jadasse. Kui seal ahelas ka takisteid leidub, siis need tuleb säilitada. Tamperi kontaktid ühendad ka kokku ja toiteotsa jätad lahti(isoleerid).
Anduriks DIR120C,ülalt läheb juhe sisse ja auk lahti.
Pilt on nats ähmane jah, aga aru saab.
Ühenda nii:
http://www.hot.ee/tcumen//herkon.png
Takisti pane liini lõppu, herkoneid võib mitu olla, ühendad nad jadasse.