automoto.ee foorumid

Täisversioon: viga T-16 käigukastis või külgülekandes
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Peale korraliku lühikest klobinat, mis tuli ilmselt T-16-l käigukastist jäi traktor seisma. Käigud nagu töötaksid aga ratasteni veojõud ei jõua. Mingit klobinat ka traktor rohkem ei tee. Proovisin diferentsiaali lukku sisse lülitada, aga ka see ei pane rattaid liikuma. Kas on kellelgi kogemusi, et öelda milles asi ja kust alustada. Lühike klobin alguses meenutas hammasratta purunemist.
Käigukasti kaan maha ja kohe näha Wink
(05-10-2012, 10:58 AM)KalevK Kirjutas: [ -> ]Peale korraliku lühikest klobinat, mis tuli ilmselt T-16-l käigukastist jäi traktor seisma. Käigud nagu töötaksid aga ratasteni veojõud ei jõua. Mingit klobinat ka traktor rohkem ei tee. Proovisin diferentsiaali lukku sisse lülitada, aga ka see ei pane rattaid liikuma. Kas on kellelgi kogemusi, et öelda milles asi ja kust alustada. Lühike klobin alguses meenutas hammasratta purunemist.

Kui proovida töötava mootoriga proovida käiku lülitada kohe peale blokeeringu vabanemist, veel vedava siduri korral, mis kuulda on?. Kui ragiseb, võiks esimene ülekanne OK olla ja viga peaülekande poolel.

Aga tõenäolisem on mootori taga oleva nurkajami purunemine.Sad
Mingit raqinat kastis kuulda ei ole, eks proovin kaane maha saada. Traktor on T-16M, kabiiniga.
Võtsin kaane maha ja selgus, et alumine võll, millel painevad kõikide käikude vedavad hammasrattad, on pooleks. Võlli kood on T-16 raamatus T16.37.115A . Kas keegi oskab öelda, kust sellist võlli võiks hankida, või on kellelgi lausa pakkuda? Ja veel, kas seda võlli saab vahetada läbi nende küljeaukude, mis kasti külgedel ja milline on lahtivõtmise järjekord.
(06-10-2012, 14:26 PM)KalevK Kirjutas: [ -> ]Võtsin kaane maha ja selgus, et alumine võll, millel painevad kõikide käikude vedavad hammasrattad, on pooleks. Võlli kood on T-16 raamatus T16.37.115A . Kas keegi oskab öelda, kust sellist võlli võiks hankida, või on kellelgi lausa pakkuda? Ja veel, kas seda võlli saab vahetada läbi nende küljeaukude, mis kasti külgedel ja milline on lahtivõtmise järjekord.

Kustkandi mees? Harjumaa lõunapiiril on üks kulunud kast olemas. Sisse pole kiiganud, kuid töötas enne lammutamist.

Privas võime edasi suhelda.
Kas keegi oskab soovitada, kust leida juhendit käigukasti võllide vahetamiseks? Kas kellelgi on kogemusi, kas saab alumise võlli kätte ilma teisi võlle eemaldamatta ?