automoto.ee foorumid

Täisversioon: Alumiiniumi keevitus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas keegi on stokkeris müüdavate alumiinium varrastega kokku puutunud.Kui hästi materjale omavahel kinni võtab
kui sul on kaasasündinud anne ja sul on vajadus rohkem kui üks asi ja ka tulevikus kokku lasta siis võib mängida/õppida
kui vajadus on väikesele ühekordsele detailile siis soe soovitus: leia keevitaja

mina proovisin - ei osanud asja teha nendega. No ei võtnud omavahel kinni, detailid läksid sulama jne.
aga asi võis olla ka minu oskamatuses ja valedes töövahenditse ja võtetes. jootmiseks kasutasin sealsamas müüdavat ballooniga gaasipõletit ja detailide pinnad puhastasin RV harjaga ära ja ....

Samas olen kunagi ühe teise tootega lappinud kodus tavalise gaasi-leeklabiga autol konditsioneeri toru - jäi pidama aastateks.
Olen nende Durafix varrastega kokkupuutunud küll. Kui osata kasutada siis täitsa hea tulemus jääb. Materjal millest need vardad on tehtud pole AL vaid midagi muud. Erikaal oli miskit 7 ligi võrreldes ALi 2.7ga.

Joodetud koht jääb tugevam kui AL ise.

Esmalt võta detail ette ning puhasta igat moodi jootepind kui ka selle ümbrus ära. Siis hõõru RV harjaga jootepind läikima. Seejärel kuumuta jootekohta kuni varras hakkab sulama kokkupuutel detailiga.Vist oli 370C . Leeki ära kunagi suuna otse varda peale kuna siis varras pudeneb!! Detail on siis valmis jootmiseks kui hoiad varrast vastu detaili ning varras sulab nii,et põleti leek on paar cm kaugemal. Vähe tunde järgi see.

Suure detaile on keerukas joota kuna läheb kaua aega ennem kui detail soojeneb piisavalt ning gaasikulu on suur.

Üldiselt soovitan pigem TiG keevitust kui tahad head tulemust selles osas saan ka sind aidata kui asud Tallinna kandis.
Kõige mõistlikum on TIG jah, kuid käepärase suvalise odava elektrood keevitusega saab visuaalset väljanägemist mitte vajavad detailid kokku "oksendada" ka ilma erilise alumiinium keevitus oskusteta.Peaasi et vähekenegi elektroodiga keevitada oskaks. Põlemine toimub küll kõvasti kiiremine aga saab hakkama. Tsikli heebleid ja küljekaani sai parandada küll. Isegi pidasid-kuni järgmise urnani Big Grin