automoto.ee foorumid

Täisversioon: Võrri restaureerimine mitteorginaali
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Avastasin internetist kuulutuse kus müüakse analoogseid abimootori komplekte d-seeriaga. Kuna ma hiljuti soetasin ühe papi käest samasuguse(riga11) võrri millega ma pool lapsepõlve maha kärutasin, siis tekkis mõte, et see uuematüübi mootor koos rutska ja linkidega peale panna. Värvilahendustelt orginaali aga tehnikalt uuem vähe. E-maili vahendusel ma kahjuks vastust ei saanud, et kas need mootorid üldse org. võrri raamile istuvad?

Veel on küsimused järgmised:
Kellelgi Riga 11 ketikaitset üle pole? Peaasi ,et päris pilbasteks pole.
On keegi vändasüsteemi puksidelt ka laagritele leiutanud kunagi? Kuidas jalgratta võlli ja laagritega sobivus olla võiks?
endal ka mõte laagritele panna asi. sobiva mõõduga laagrit ei leidnud, kas üks või teine mõõt ikka ei istunud. kui oleks tuttav treial, ostaks laagrid ja laseks sobivad puksid teha või pedaalimehanismi võlli õhemaks treida.teine variant mida kaalusin on võtta tavalise ratta keskjooks , lõigata ratta küljest maha ja keevitada võrri raami külge, siin pole kindel kas ketisamm ühtib
Treiali leidmine pole vast probleem isegi võhiku jaoks siin foorumis. Aga jah, siis tuleb ikka vist mingite enamvähem klappivate laagrite järgi treipingi manu minna.
Tere! Mitte väga hiljuti ostsin ma oma Riga jalgrattale varuosa keskjooksu, mis oli tehtud kinnistele laagritele. Laagri nr. oli mu meelest 203. Rattaraami keskjooksu avasse istus nagu valatud. Keskjooksu võll aga on tavalisest pisut erinev - selle koha peal, kus tavalisel võllil on vint, on modifitseeritud võllil laagrikael, mis on pisut paksem.

Kas selline võll ka võrri keskjooksu sisse istub, ei oska arvata. Poisikesena võrridega sõites oli esimene asi see vändastik minema visata ja asemele lihtsalt raudpulk.
Oleks sellel konkreetsel võrril, mis ma sain midagi pedaalide vahel normaalses seisus, siis poleks probleemigi. Pukse ei eksisteeri ja võlli kohta võib väga pahasti öelda. Muud mõtet sellel laagriteemas polnudki Big Grin Aga kunagi sai ühe vana 2 käigulise rigaga küll koju oma 10km vändatud kuna mootor ei toiminud soetamise ajal. Sidurit hoidsid all ja käega si isegi käiku vahetada Big Grin