automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kas ostaksid endale elektriauto?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
City motors saatis oma elektriautode kohta sellise pressiteate:
Mitu aastat veninud projekt on lõpuks õnnelikult käivitumas. See nädal saabusid esimesed Renault ZOE ning Renault Kangoo ZE meie hoovile ning ka hinnakirjad on nüüd olemas.

Ametlik pressikonverents toimub 02. Juulil ning Eestis alustame müüki kahe peamise mudeliga:

- Zoe, mis on saadaval kolmes erinavas varustusastmes. Tutvustuse leiab siit: http://www.citymotors.ee/ZOE%20Z.E

- Kangoo, mis on saadaval tavasuuruses kaubikuna, Maxi pikkuses kaubikuna ning Maxi pikkuses 5-kohalise tarbeautona. Tutuvustuse leiab siit: http://www.citymotors.ee/Renault%20Kangoo%20Z.E.

Twizy tulek jääb hetkel siiski ootele ning loodame seda mudelit pakkuda alates 2015 aasta kevadest.
Sai siis nädalavahetus BMW tüüpi el. autoga veedetud. Väga rahul. Vaja oli sõita umb. 100km ots. Täiesti probleemivaba. 30km umbes jäi veel reservigi. Eriti meeldis mulle linna sõidu juures mootoriga pidurdades tagasi laadimine. Sisuliselt sama näiduga mis sõitu alustasin ka umb. 20 km pärast lõpetasin. Seega linnas väga õkonoomne. Ja muidugi kiirendus. Mulle, kui igapäevasele fossiili omanikule, täielik ulme. Big Grin
(13-07-2014, 21:39 PM)pontu6 Kirjutas: [ -> ]Sai siis nädalavahetus BMW tüüpi el. autoga veedetud.
Kas see oli see Baieri MööbliWabriku toode?
[attachment=49117]
Näeb üsna šeff välja küll. Kui ta tõesti ka bemmi moodi sõidab, siis võib öelda et elektriautondus hakkab tasapisi kaela kandma.
Selline jah.
Ma küll ei tea, kui usaldusväärne allikas on Soome Ilta-Sanomat aga huvitav siiski:

"Toyota-johtaja: Sähköautot eivät ole ratkaisu – kaikkien mallien tuotanto lopetetaan."
(Lohakas tõlge – "Toyota-boss: elektriautod ei ole lahendus – kõikide mudelite tootmine lõpetatakse." )

Soomekeelne allikas:
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288...-auto-ospu
Mina sain ühest Toyota arendusjuhi inervjuust aru nii, et praegustes elektriautodes ei nähta potensiaali tuleviku mõttes. Praeguse el-auto tehnoloogia juures jääb siis pudelikaelaks just sisepõlemismootoriga autodest oluliselt väiksem ühe tankimisega läbitav maa. Hakatakse rohkem keskenduma vesinik kütuse elemendiga autode tootmisele.
(14-07-2014, 09:03 AM)Basilio Kirjutas: [ -> ]
(13-07-2014, 21:39 PM)pontu6 Kirjutas: [ -> ]Sai siis nädalavahetus BMW tüüpi el. autoga veedetud.
Kas see oli see Baieri MööbliWabriku toode?

Näeb üsna šeff välja küll. Kui ta tõesti ka bemmi moodi sõidab, siis võib öelda et elektriautondus hakkab tasapisi kaela kandma.

Ma vaatasin seda jäledust Hamburgi lennujaamas ja selle koleduse kõrval on isegi imevauto ilus! See on kohe päris kohutav käkerdis.
Eks avant ole vähe ilusam muidugi...
(03-08-2014, 13:12 PM)Marko Kirjutas: [ -> ]Veel põnevat:
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ano...d=69469487

Tsitaat:Uuringu tegijad nentisid, et võib-olla ostetakse just seetõttu kasutatud Model S-i sellise isu ja hinnaga, et inimesed ei malda kuude kaupa uut autot oodata.
Nonii! Sotsialismus on vene emigrantidega kaasa läinud. Süsteem sama mis autoostulubadega, aasta vana 2101 maksis Moskva turul oluliselt rohkem kui poes.
Nii nad tapsidki meie Ferdinandi.

Täitsa huvitav kohe, mitu elektrikäru kuus müüakse, kui toetust pole? Saaks elektri reaalse konkurentsivõime uute autode turul kah lõpuks teada.
Porche lasi välja elektriauto Phaeton. Autol on 12 käiguline kast ja topelt pidurid. Võimalus pidurdada ainult el jõul kui ka tavaliste abil. 500kg akupakk viib 1350 kg kaaluva auto vabalt 80km kaugusele. Ah jaa, auto valmis 116 aastat tagasi Smile

http://press.porsche.com/news/release.php?id=842
Elektrikärude ihalejaile on soodus võimalus soetada pisut kõver plönn alghinnas täitsa mõistliku raha eest. Kui panna aastaarv ja läbisõit ning sisuliselt vaid "kerge" kõks normaalautode mõõtkavasse, siis on "niisama" pakutud. Aga kuidas on see elektriauto puhul??? Pisikese avariikese, napi kahe aasta ja "paar korda Tartus käinuna" on hind kukkunud suurusjärk 28 000 eurot Smile  Normaalne auto või mis?
(22-10-2014, 16:03 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Elektrikärude ihalejaile on soodus võimalus soetada pisut kõver plönn alghinnas täitsa mõistliku raha eest. 
Jälgisin siis mängu ja äsja ostis keegi hull selle ära 5000 euroga! Lõpus käis kahe pakkuja vahel kaklus 60 euro kaupa... mis on, tuletame meelde, peaagu 1000 vana raha. 
Huvitav oleks teada, mis sellest saab ja milleks sellise raha eest osteti selline asi. 
"Tallinna Tehnikakõrgkool korraldab elektriautode visiooniseminari"
http://www.tktk.ee/visiooniseminar2014
Kindlasti ei soetaks endale veel elektriautot. Las arenevad veel.
Enne kaalusin küll selle ostmis tavalise auto kõrval aga nüüd kuulsin ka gaasiautost, peab neid nüüd võrdlema hakkama. Kumb on parem?
Praegusel hetkel mõtlen küll, et elektriautot ei ostaks.
Aga võib-olla millalgi edaspidi, kui see oleks tõesti mitmes auto peres.