automoto.ee foorumid

Täisversioon: DT 75 Altai mootori kohta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere. Teadupärast on DT 75-tel nii SMD kui Altai- mootorid. Küsimus: Kas kummalgi on omad eelised kui kasutada traktorit buldooserina. Kui, siis millised? Või kumb üldse on parem mootor?
Tänud ette!
Vanu aegu meelde tuletades, siis need Altai mootorid olid pidevalt laiali ja ootasid uusi väntvõlle. Millegipärast läksid nad keskelt pooleks. Aga kui töötab, siis on hea mootor. Vintskem venitama kui SMD.
Oli mul kunagi Altai mootoriga ja käiguaeglustiga DT-75 buldooser. Ei kurda,mootoriga mingeid probleeme polnud,kuid käigukasti hammasrattaid sai paaril korral vahetatud.See vabalthingav mootor on vinske vedama ka madalatel pööretel.
Asjad nii, et on saadaval päris heas korras turboga selline buldooser, 1000 tundi töötanud, käib mahedalt ja jõudu kõvasti. Mul vaja üks suvi sellega poolpehkind kände välja ajada, edaspidi vajadus vähene, kui, siis vaid talvel. Mind huvitab niisiis, kas sellistel masinatel on ka järelturgu?
Kännujuurija oleks kõige parem Dt-54 buldooser, siis joss. Turboga masin sobib rohkem planeerima- pole tal vajalikku sitkust pöörete langemisel. Mõnd TDT-55 pole laenata- see ei karda roikaid ja hea vigurik tera ees.
(08-12-2012, 12:06 PM)pen.skar Kirjutas: [ -> ]Kännujuurija oleks kõige parem Dt-54 buldooser, siis joss. Turboga sobib rohkem planeerima- pole tal vajalikku sitkust pöörete langemisel.

Oleks küll mõtekas, samas kõige odavam T-130M on ilmselt 4500 EUR ringis minimaalselt aga hinnalagi ulatub,kes teab kuhu. Dt-54 on jälle nõnda haruldased,et neid lihtsalt pole enam vabamüügis saada.