automoto.ee foorumid

Täisversioon: Metalli harjamine.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

küsimus, kus saaks sellist teenust, et töötleks harjaga roostevaba metalli, et tekitada sellist mustrit? Vanal ajal kasutati seda palju pliitade, keeriste jm juures?

[Pilt: circular_pattern.jpg]

Terv,

Denis
Seda tehti kummikäiaga. Vennas kunagi kaubandusliku inventari tehasest tõi peaaegu lõpuni kulutatuid mõned näidiseks. Võibolla vedelevad veel kusagil. Käivad kolme-nelja kruviga mingi aluse külge ja puurpingi padrunisse. Võimalik, et suuremate lehtede lihvimisel ei piisa puurpingi gabariidist.
See pind ei ole harjatud.Mina olen kunagi ammu teinud sellist pinda puurpingis ümarguse puukettaga.Abasiiviks kasutasin rohelist pastat.
Igasuguseid selliseid kummikäiasid on Tartus Mitrja OÜ poes. Sai sealt ostetud ja ei kahetse. Siiani teritan nuge ja kääre. Võtab pehmemalt kui tavakäiakivi. Pood asub Annelinnas. Pole seal ammu käinud aga arvan,et vast ikka pole kuhugile kadunud.
Sed tehti vanasti saarest puupunniga mis puuringis ja käiape...st võetud puruga.No muidugi ma olen veneaegne inimene!Mida ma ka ei häbene!Big Grin
Küsimus on see, et kas on võimalik nii ideaalselt geomeetrililsed vormid tegema käsitsi?
No mina küll ei suudaks. Ikka drelliga kui pingis ei saa lehte töödelda. Drellile tuleb ette lisakäepideme kohale veidi vetruv tugi ehitada, mis fikseerib kohale enne kui kummikäi või puujunn ise vastu puutub.
(19-12-2012, 12:45 PM)denis23 Kirjutas: [ -> ]Küsimus on see, et kas on võimalik nii ideaalselt geomeetrililsed vormid tegema käsitsi?

Kindlasti on. Käsitrelliga mitte eriti, kuid kui mingi abinõu ehitada, siis tornpuurpingis kindlasti saab. Kui väga tahta, siis saab ka käsitrelliga, kuid hea käsi peab olema. Big Grin
Käsitsi all ma mõtlesin puurpingis, mis ei ole CNC, vaid rooli käsitsi liigutades. Vaadates teiste optimismi, arvan, et nüüd on võimalik)