automoto.ee foorumid

Täisversioon: zid abi
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2

rene

kui wana peab olema et zidiga sõita kui kiiver peas ja pidurid ja tuled korras??:???

alkazar

kasutax ennem otsingut kuna zid 50cm3 siis pead 16 olema
pidurid ja tuled peavad niikui nii korras olema üks puha kui vana sa oled aga ilma lubadeta sõita võib jah 16a. ja lubadega 15 aastaselt

mati

Vanuse astmed sellised
14- lubadega kuni 50cm3
16- lubadega kuni 125cm3
18- lubadega kuni500cm3
21- lubadega kõik maapeal liikuvad kaherattalised
Zidi puhul on see väga vaieldav, sest kui nüüd hoolikalt seadust ja tehnilisi andmeid võrrelda, siis peaks ZID olema eestis mopeedina \"street illegal\" kuna tema valmistajatehasepoolne max kiirus ületab mopeedile lubatud kiirust ja kuna tüübikinnitust ei ole, siis ei saa teda ka mootorrattana arvele.
zidi raamatu peale on kirjutatud mopeed järelikult võib sellega sõita teel.Tavaliselt peavad mendid kinni kui sul ei ole kiivrit või rikud liiklust.Mind on rattagagi kinni võetud, sest sõitsin talvel tee ääres.
Olgu sinna või reaktiivlennuk kirjutatud, see ei tähenda mitte midagi!
olen nõus. esiteks ei loe teise riigi määrang eestis midagi. teiseks on eestis selgelt määratletud mopeedi mõiste. see ületab piire.
kui seal see mopeed midagi ei loe siis ei loe need kiirused ja muud asjad kah ju, kiirus ei tohiks üldse
midagi kottida ju ainult mootori töömaht, aga jah seadus on seadus
mopeed on defineeritud nii kiiruse kui kubatuuri suhtes. need on tehnilised andmed, mille väljastab tehas ja mis kehtivad igas maailmajaos. see aga, kuidas nende andmete põhjal mingis riigis on see sõiduk defineeritud, on iga riigi siseasi. ATV-d on osades riikides arvel väiketraktoritena, osades siklitena ja osades autodena. teise riigi definitsioon ei puutu kellegisse.
minu arust mahub see küll mopeedide hulka või mis tal siis teist moodi on
minu zidi raamatus on maksimaalne kiirus 50km/h
ja liikluseeskirj araamatus et mopeed on tippkiirusega kuni 45 km/h
ARKis on mopeedid L1 kategooria ja seal oli 50 km/h

Raynu

Selle kohta on olemas netis ka yks kohtuasi nii et vaidlused siinkohal vast lõpetatud!?........aga eks lugege ise . yks väljavõte sellest kohtuasjast. ....Kohus leidis, et L. Jermođina juhitud sõiduki puhul ei olnud tegemist mootorsõidukiga, kuna valmistajatehase andmetel on selle sõiduki sisepõlemismootori töömaht 49,9 cm3 ja maksimaalne kiirus 50 km/h. Liikluseeskirja § 28 kohaselt mõistetakse mopeedi all kahe- või kolmerattalist sõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.
Autoregistrikeskuse kirja alusel puudub sõidukil Zid-50 Eestis tüübikinnitus ja seetõttu ei saa seda ka liiklusregistrisse kanda. Kuna valmistajatehase andmetel on Zid-50 mootori töömaht 49,9 cm3, ei kuulu ta liiklusregistrisse kandmisele.
L1-kategooria sõiduk (mopeed) - kaherattaline sõiduk, mille mootori töömaht ei ületa, sisepõlemismootori korral, 50 cm3 ja valmistajakiirus, mistahes mootori korral, ei ületa 50 km/h;
...kopeeritud ark-ist

Raynu

MIsmoodi saab see olla väljavõte ARK-ist???....ehk vaatad liikluseeskirja ikka korralikult enne läbi ???..lisan ka aadressi et sa teelt ei eksiks... http://trip.rk.ee/cgi-bin/thw?${BASE...2001-02-02

Raynu

....niipalju veel et mopeedist on kirjas punkt 28 all.....pole veel kuulnud seda 50km/h tunnikiirust. Äkki annad siia kahh selle aadressi...selle järgi sõidaks isegi

siims

Mina teatsin ,et 16a võib sõita üks kõik kui võimsa tskliga.(muidugi lubadega)
Lehti: 1 2