automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vene kasutatud traktorite hindadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Selline küsimus miks kasutatud vene traktorite turuhind on muutunud viimasel ajal räigelt kõrgeks.Teema tekkis sellest et sugulane tahtis osta soodalt paari tuhande euri eest korralikku belarussi majapidamisse ning üllatuseks selgus et isegi mingite 10 aasta vanade belarussie eest küsitakse 10 -15000 euri olenevalt seisukorrast ja lisavarustusest.Samas täiesti uus belaruss mtz-820 maksab 14000 euri. Mitukümmend aastat vanade töökorras masinate eest tahetakse ka 5000 või rohkem euri. Paari tuhande eest saab juba ainult kolhoosi põldudel läbiaetud vanarauda mille remontimine pole enam otstarbekas. Veel hullem lugu on väike traktor T-25 kus alla 3000 tuhande ei saa kätte isegi vana läbitöötanud traktorit. T-40 võib saada suhteliselt soodsalt kuid need masinad on suhteliselt romuks ära sõidetud ning heas korras 40 hind kipub minema ka sinna 4000-5000 kanti . See on ikka ülemõistuse asi mida on teinud euro tulek vene tehnika hindadega.Ma üldse ei kujuta ette kes sellise hinnaga seda vene tehnikat ostab , ning vaesel maainimesel polegi enam võimalik endale soodsa hinnaga töökorras traktorit leida.Seega küsimus millest on tingitud kasutaud vene tehnika räige hinnatõus viimastel aastatel.
Järelikult ollakse nõus maksma ning soodsat lääne tehnikat praktiliselt turul pole. Vead pintsliga uue värvi selga ja tõstad hinda 1500 euro võrra.

Minu arust on veel hullem olukord sahkadega. Küsitakse kulunud kõverate jumzi buldooserite või veel hullemate kapi uste eest 700 eurot.
Otsisin T 25 te ja ongi sellised müstilised hinnad et... Aga hakata võtma niipidi, et korralik tagarehv maksab juba sinna 200 Euri kanti. Kasutatud siis mingi 100 raha ja ongi ulmehind käes. Omal on T 16m ja see ootab nüüd kevadel rehvide vahetust. Läbi on kõik 4 tükki
Tegelikult väga kurta ei saa, üks asi on see mis kuulutuses kirjas, teine asi on see mis hinnaga lõpuks müüki läheb.

Muidugi on igasuguseid ahveriste kes vanaraua eest hiigelsummasid küsivad, eriti varuosade müüjad...

Samas veel rohkem on neid kes oma viimaste sandikopikate eest praktiliselt uut masinat tahavad osta...
Üks asi on see, millise hinnaga asi müügis on, ja teine asi on see, millise hinnaga asi pärast selgitustööd müüki läheb. Nimelt, paljud vennad ei ole veel kodus nende va eurodega majandamisel. Pannakse hinnaks mingi suvaline number, mis silmale ilus tundub ja asutakse sinisilmselt asja müüma.
Ilus näide oli naljanurgas, kus müüdi mingit vana ja lekkivat JUMZ`i silindrit 460 uue rubla eest, samas kui uue hind jäi samasse kaalukategooriasse.
Ma kahtlustan,et üks asi,miks vene traktori hinnad nii kõrged on, peitub ka PRIA toetustes. Õigemini mõnel müügimehel on tekkinud väär arusaamine,et iga talunik saab seda ja siis on tal raha, mida saab välja pommida. Aga üldiselt PRIA toetustest elatujad on sellised,kellel on tihti vaja hoopis lääne tehnikat ja venelast kasutatakse vaid kõige prostamateks töödeks. Neid jõukaid talunikke pole hordides ja suurem enamus kasutab lääne tehnikat, kuna sellest sõltub nende sissetulek. Ja lagunev ning mittetöökindel venetehnika nende huviorbiidis pole. Vähemalt mulle on selline mulje jäänud, vesteldes mõnede suurtalunikega.
(11-01-2013, 15:50 PM)MAZ Kirjutas: [ -> ]Ma kahtlustan,et üks asi,miks vene traktori hinnad nii kõrged on, peitub ka PRIA toetustes. Õigemini mõnel müügimehel on tekkinud väär arusaamine,et iga talunik saab seda ja siis on tal raha, mida saab välja pommida. Aga üldiselt PRIA toetustest elatujad on sellised,kellel on tihti vaja hoopis lääne tehnikat ja venelast kasutatakse vaid kõige prostamateks töödeks. Neid jõukaid talunikke pole hordides ja suurem enamus kasutab lääne tehnikat, kuna sellest sõltub nende sissetulek. Ja lagunev ning mittetöökindel venetehnika nende huviorbiidis pole. Vähemalt mulle on selline mulje jäänud, vesteldes mõnede suurtalunikega.

PRIA investeeringutoetus, mida MAZ ilmselt mõtles, käib vaid uue eurokõlbliku tehnika kohta. Kõik ülejäänu on sellest väljas. Küll on meil aga liiga palju asjatundmatuid, kuid rikkaid ostjaid, kes hindu ülal hoiavad.

Mõistusevastane on maksta T-25 eest 3 k€ ja remonditoorikuks trööbatud russi eest 5...Toungue
Mina miskipärast arvan, et kasutaja MAZ pidas pigem silmas seda, et niikuinii saavad põllumehed PRIAlt igasuguseid toetusi, järelikult neil raha on.
Ma pole nende PRIA toetuste eripäradega kursis, kuna pole siiani vajadust olnud neid taodelda. Aga nagu ikka linnalegendid levivad nagu kulutuli.Big Grin

Ma usun,et küll see põllutehnika hind ka kukub. On vaja vaid vastavaid tingimusi.

(11-01-2013, 17:51 PM)saarrand Kirjutas: [ -> ]Mina miskipärast arvan, et kasutaja MAZ pidas pigem silmas seda, et niikuinii saavad põllumehed PRIAlt igasuguseid toetusi, järelikult neil raha on.
Ding Ding Ding we have a winner!!Big Grin
Ehk siis selline ongi, peamine ettekujutus paljudel müügimeestel,et sellel seltskonnal on raha,seega saab neid ekspluateerida.
Ksf meli666 ütles just kõik mis öelda vaja, aamen selle jutu peale.

10 punkti minupoolt. Rolleyes
Kui julgesin maili saata, et hinda ja lisa informatsiooni uurida, tuli vastus hinnaga. Ei mingit lisa informatsiooni, või kasvõi tere. Viisakust pole ka selle raha eest loota, siis peaks ilmselt 1k€ juurde panema.
Tuleb rohkem seda videot vaadataBig Grin :
http://www.youtube.com/watch?v=-wTfFrmo9II
(11-01-2013, 19:25 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]Arvan, et mõtetu vinguviiulit ajada teemal, et mis see vene kosu nõnda kallis või too...
Sama hästi võiks poes hakata müüjat sõimama leiva hinna pärast, et rikkaks tahad saada või.
Pakkumine ja nõudlus on tekitanud sellised hinnad ja nii järelikult kujunebki välja sellise keskmise traktori hind. Kellel kiiresti vaja müüa ja raha vaja, võib muidugi ka esialgselt küsitust teinekord ka pool alla lasta. Või panebki vanaraua hinnaga müüki.
Teine paneb müüki muuseas, et võiks ju ära müüa ja mõtleb keskmisest turuhinnast suurema hinnanumbri välja. Samas kui kaubaks ei lähe, las seisab. Lihtsalt temale on see asi sellise väärtusega ja kõik.
Nende kahe müüja vahel on need kõige tavalisemad müüjad, kes müüvad keskmise hinnaga ja saavad paari kuuga asjast lahti.
Paari tuhandega saada heas korras russi? Teemaalgataja ise müüks sellise hinnaga ära või? Kui pakkuda sellise hinnaga, tuleks isegi hommepäev järgi.
Lihtsalt, kui raha välja käia ei ole, siis tuleb alternatiive leida. Kas lasta teenusena teha, teha ise oma ihurammuga jne. Sama asi leivaga. Kui poe pakutud hind ei meeldi, saab ise ka ju teha.
Või nagu siin mõned väidavad, et Soome Valmetid väga hea hinnaga, mugavad jne. No mis kuraskipärast te neid vene kolaskeid siis taga igatsete? Vutt vutt piiri taha otsima ja siis saab elu olema nagu või sees.


Nõustun totaalselt selle kommentaariga.

Kõige parem küsimus on tõesti see, et kas ise oled nõus Mtz-82 (korraliku) nii 1-2k euro eest maha müüma? Olen 100 prossa kindel, et sa ei ole seda nõus tegema - igal inimesel on küüned enda poole.

Aga kui otsida siis kindlasti leiab mõistliku hinna eest mõne remonti/hooldust vajava pilli.
Soovitan otsida "külajuttude" põhjal masinaid - nii autosi, kui ka traktoreid, kuna need kes netis ringi ei vaata need müüvad odavamalt/mõistliku hinna eest.

Neti müüjad - need on "ärimehed" ja vanaraud on nende jaoks kuld, kuid ka netist leiab aeg ajalt maasikaid.
Äkki on see sellepärast, et ida tehnika eriti edasi areneda ei taha. Korralikult hooldatud ja remonditud 86a MTZ ei ole ju oluliselt kehvem, kui temast 15a uuem ja korralik MTZ. Sellepärast maksab vana 50% uuema hinnast. Erinevalt osadest sõiduautodest näiteks, mis maksavad 10a pärast ainult 10% uue hinnast. Ka ei ole raskema tehnika juures seda moraalse vananemise faktorit. Ja samas hinnaklassis lääne masinaid ei tule järelturule võistlema veel nii pea ning ongi omamoodi lõputu ring, kus hind ei saagi langeda.