automoto.ee foorumid

Täisversioon: T 16M (vana lauda traktori teine elu)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Tänan!
Abiks ikka.
ksf! aigark ei jaga eriti matsu aga on varmas kisama ja õpetama.
äkitse oleks targem suure kisa asemel veidi süveneda?
näituseks proovida koogelmoogeliga leida kui mitu tuhat liitrit kütust sellise nöörfiltri puhastusnorm olla võiks.
Nöörfilter on igaljuhul töökindlam kui papist filter.
(20-06-2015, 15:10 PM)aigark Kirjutas: [ -> ]
(20-06-2015, 15:06 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]
(20-06-2015, 14:59 PM)aigark Kirjutas: [ -> ]
(20-06-2015, 14:51 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]aigark

EDU(eriline luti pakkuja) ,mine arene ,kust kuradi kolhoosist-sovhoosist sa need filtrid ärastanud oled ja nüüd reklaamid müüd siin,jaanipäev on tulemas tee lõke!

Arene ise! Ega Sul järsku kadeduse uss sisse ei löönud.....
Need nöörfiltrid ostsin lausa Osta oksjonilt. Lõket teen nagunii aga sinna lendavad hoopis oksad ja puud.
Poisid poisid mis te jändate selle filtri teemal. Tänapäeval iga üks on oma õnne sepp. Juba õli teemas saime ju selgeks, et mõtetu rahvale selgeks teha, et on ka "teisi võimalusi".

SAMAS:
IGA ÜKS SOOVITAB JA KÄITUB ENDA KOGEMUSTE JÄRGI. Pole mõtet rusikaga vastu rinda peksta ja nõuda, et teised käituksid enda järgi. - mõtetu.
See kellel aga tehnika hoolduses õigus peale jääb - seda selgitab kuusakoski auto või suur rahakott tagataskus remonti tehes.

Isiklikult ei näe üldse d21 mootoril selle filtri elemendi materjalil tähtsust. Reaalsus on seal, et hooldusvälba ajal tuleks seda vahetada. Kui filter umbes seda annab kohe mootor tunda.  Pigem on tähtsam isegi settepoti puhastus ja hea kui seal oleks juba mingi sõel ees.  See püüab 2/3 sitast ja veest kinni. Endalgi talvel probleeme ja pigem jääb settepoti lehtersõel kinni, kui filter.

Pumba kohapealt. Peale seda kui ise rumal ja kallad kõike paaki (alates vanast toiduõlist, vahepeal  mingi kütteõli ja lõpuks sinine/valge nafta) siis oled ju ise oinas.
Mul garaazis seisis aastaid õlivaat peal oli vist mv8 (odavaim vene diisel õli). Kallasin iga paagitäie peale külmalt liiter õli sekka. Nafta ei söö õli ka seismise peale ära (võrreldes bensuga, mis võib aasta seismisega õli ära olla söönud ja 2t mootori kinni jooksutada). Õlist sai maru hästi nii lahti. Tuttavad soovitavad isegi 2t õli panna autodele nafta sisse. Pidi isegi ülevaatusel paremini läbi minema.


Ühesõnaga kõiksugu lontrused ja pudujäntsikud.
Grillimise hooajal tuleb liha grillida (siga, kana, lammas) mitte üksteist.
   Ilusat tulevast jaani....
(20-06-2015, 18:52 PM)unimüts Kirjutas: [ -> ]Tuttavad soovitavad isegi 2t õli panna autodele nafta sisse. Pidi isegi ülevaatusel paremini läbi minema.

Enda suksuga nii teinud ja kõrva järgi vähenes ka kõrgsurvepumba tööhääl. Ülevaatusel sai ka suksu tahma sisalduse ja katsete kordade arvu kohta kiita - Esimesel katsel olid näidud normis. Jutt 2002a.  korea 2.9L diislist.
Ei soovita seda DPF filtriga diislitele, juhul, kui see pole vahelt välja võetud.

Hääd jaani!
(20-06-2015, 15:50 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]ksf! aigark ei jaga eriti matsu aga on varmas kisama ja õpetama.
äkitse oleks targem suure kisa asemel veidi süveneda?
näituseks proovida koogelmoogeliga leida kui mitu tuhat liitrit kütust sellise nöörfiltri puhastusnorm olla võiks.

Ei jaga matsu-mis see tähendab ,et vahetan filtreid tihedamini ,kui 15a.
Ja teie traktorites voolavad (mitu) 1000L kütust?
hmm, kütuse liitrite kokku lugemiseks on vaja õige pika aja raamatupidamine välja otsida. seda ma teha ei viitsi ja seega jään vastuse võlgu.
aga nö. näppude peal proovisin lugeda kui palju filtreid oma traktoritel vahetanud olen.
kõigi trakatsite peale kokku kindlasti üle neljasaja.

lugupeetav rehkendab nüüd ise edasi.
ja siis võiks ikka katsuda võrrelda paber- ja nöörfiltri omadusi.
(20-06-2015, 20:55 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]hmm, kütuse liitrite kokku lugemiseks on vaja õige pika aja raamatupidamine välja otsida. seda ma teha ei viitsi ja seega jään vastuse võlgu.
aga nö. näppude peal proovisin lugeda kui palju filtreid oma traktoritel vahetanud olen.
kõigi trakatsite peale kokku kindlasti üle neljasaja.

lugupeetav rehkendab nüüd ise edasi.
ja siis võiks ikka katsuda võrrelda paber- ja nöörfiltri omadusi.

No näed Sa vahetad filtreid .Kogu vaidlus algas 15 a kestvast filtrist.
vaata, minu põkadele pole nöörfiltreid saada, pean paberiga läbi ajama.
Mul Talupoja käest saadud nöörfilter juba teist aastat toimetab. Ei ole siiani sellega probleemi olnud. Pigem ikka settepoti eelse "puhastusfiltriga" on probleeme olnud. Nt keset metsa kooles ära ja aitas pastikust filtri vahetus. Wink
Aigark lihtsalt ei oska lugeda ei ridadelt ega ridade vahelt ning ei suuda lauseid terviku jutuna mõista, sestap ongi vaja karjuda nagu siga aia vahel...  

Ja pealegi, mis juhtub 20a vana nöörfiltriga sahtlis, annan ka kohe vastuse - mitte kui midagi(neid vast ei näri koid ka Wink )
Ühel vanal soolol on samuti nöörfiter peal ning toimetab küll, viskasin just uue elemendi sisse ning ei näe küll põhjust vahetada. Mingi universaalne toru vahele käiv filter siinkohal nüüd küll paremat tööd ei tee.
 Aga noo see on juba maitse asi, pange või ämma sokid või proua alwaysid vahele, peaasi et ise rahul.  Rolleyes
Tead Meelis,ma arvan seda,et koi tahab küll seda filtert..... ise pole muidugi näinud järatud filtert. Tegu ju puuvilla niidiga... Big Grin  Ma ei oska ka öelda,kas neid on järsku tehases töödeldud millegagi,et koi ei tahaks. Vaat see on küsimus mis tasuks uurimist.
Ma olen ise ka öelnud,et vahet pole millega teete,kas pea või peega. Peaasi,et asi tehtud saaks! Big Grin  Seega kes julgeb vana aja tooteid  kasutada,andke aga minna. Kes aga ei usalda,ostke uuemaid.
Minul on praegu veel 94 aastal paigaldatud filter kopsikus. Mõned kihid olen maha kerinud ja filtri tagasi torganud. Ja ma ei mäleta,et oleks mingit jama olnud. Küttepump on vast kaks korda remondis käinud...aga see on ka loomulik. Kui nüüd mõni mees rahulikult magada ei saa,võin ju igaks juhuks uue filtri kopsikusse torgata.... Big Grin Ja kui see asi juhtuma peaks,teen pildid ja riputan nii oma teemasse,kui ka siia.
Seega võtke asja rahulikult ja toimetame edasi....
T.
(20-06-2015, 23:16 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: [ -> ]Tead Meelis,ma arvan seda,et koi tahab küll seda filtert..... ise pole muidugi näinud järatud filtert. Tegu ju puuvilla niidiga... Big Grin  Ma ei oska ka öelda,kas neid on järsku tehases töödeldud millegagi,et koi ei tahaks. Vaat see on küsimus mis tasuks uurimist.

Seega võtke asja rahulikult ja toimetame edasi....
T.

Mingit rahulikult võtmist ei toimu, kui juba koid on hakanud puuvilla tarbima! Kui mina veel noor olin, vaat siis sai rahulikult olla ja võtta, koid panid ainult villast ja paberrublasid, magustoiduks nakitsesid veel karusnahka peale. Või on Sul seal mööblikoid kallal? Muidugi kõige suuremad kurjajuured on korgikoid, need, kes veinipudelitel punne lõhuvad, no need Nemapogon cloacellused...
(20-06-2015, 22:44 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Aigark lihtsalt ei oska lugeda ei ridadelt ega ridade vahelt ning ei suuda lauseid terviku jutuna mõista, sestap ongi vaja karjuda nagu siga aia vahel...  

Ja pealegi, mis juhtub 20a vana nöörfiltriga sahtlis, annan ka kohe vastuse - mitte kui midagi(neid vast ei näri koid ka Wink )
Ühel vanal soolol on samuti nöörfiter peal ning toimetab küll, viskasin just uue elemendi sisse ning ei näe küll põhjust vahetada. Mingi universaalne toru vahele käiv filter siinkohal nüüd küll paremat tööd ei tee.
 Aga noo see on juba maitse asi, pange või ämma sokid või proua alwaysid vahele, peaasi et ise rahul.  Rolleyes

Järgmine tark,mine osta kõik filtrid koduloomuuseumist.
Filtreid saab vähemalt osta, kasvõi siis muuseumist, aga vat mõistust naljalt juurde ei osta... 

Aga sa targem inimene räägi siis mulle miks on nöörfilter kehvem kui mingi suvaline universaalne kopsik.  Tahad väita et nöörfiltrist jookseb sõnnik läbi? Heh, lubage naerda...   

Arvasin ka kunagi et need metallist potsikud on viimase peal asjad, kui aga peale hooaega paar kopsikut lõhki lõikasin siis kadus vaimustus mu silmist.    Kui papist element jookseb kinni siis läheb ribadeks ja küte voolab rahulikult läbi, kui nöörfilter kinni jookseb siis jääb masin seisma. Enda masinatel ehk polegi muret aga rabas teadmata seisukorras pillid olid suht nukrad, paagist tuli nii vett kui sitta ja hooldust tehti heal juhul siis kui pill enam ei käinud.  
KURAT KAS MÕNI MODE EI SAAKS SEKKUDA, ET SELLIST JAMA ÄRA HOIDA.  

Siin  foorumis ei vii vaidlemine kuhugi. (välja arvatud, et iga üks hakkab enda nägemust õigustama.)

To aigark
Tõmba hinge. Sa ei suuda põhimõttega inimesi ümber õpetada.  Paljudele on lauda tagant nõgese põõsast või siis naabrinaise sokisahtlist leitud varuosa tähtis varandus.  Varuosa poode külastatakse sama tihti kui OMA matuseid. Jumala eest, kui traktori poodi sisse astud siis vana penskarist polkovnikovi lesk on kalasnikoviga ju letitaga. Ei taha ühtegi varuosa poest välja müüa.

Teisalt ole rahulik. Enamik masina hoolduse pealt koonrid õigustavad end kõikide vahenditega.  Paljud ei saa seda enne aru, kui masin kuusakoskis. Vaata mõnd hooldamata masinat. Istub väljas lumehanges, tilgub õli kõikjalt ja lõpuks kui masin müüki pannakse - on ostjad nagu helilased kallal - odav odav odav ju.
Õnneks on ka teistsuguseid omanike, kes hoiavad oma masinaid ja käituvad teiste tõekspidamiste järgi.
(20-06-2015, 17:12 PM)autojuht Kirjutas: [ -> ]Nöörfilter on igaljuhul töökindlam kui papist filter.

Jep. Lisaks ei ole rebenemise ohtu. Ning nagu mainitud, ummistunud filter ei vaju kokku. Eelpool juba mainitud ajutine mahakerimine esimese ummistumise tekkimisel on ka oluline kojusaamiseks. Ning erinevalt pappelementidest, võib neid säilitada väga kaua ilma kvaliteeti kaotamata.

Mina pidasin silmas pigem seda õnnetut filtrikestade tsüdeemi, mida on lihtne rikkuda. Mõlemad alumiiniumkopsikud istuvad oma pesas üsna täpselt ja kui soones olev tihend on väsinud, siis hakkab sealtkaudu õhk sisse pääsema. Ning kuuldavasti (mida ka minu oma kogemus kinnitab), ei kesta praegu poes müüdav peenfiltri poldi profiiltihend meil müüdavat "standarditele vastavat" diislikütust. Huvitaval kombel kestsid tihtrehviventiilist lõigatud seibid paremini.

Minul sai siiber sellest mängimisest ja kuna peres mitu OM602 mootoriga liikurit, kolisin ka saska mersufiltrile üle. Kümnekas aastas ei ole märkimisväärne kulu.
(21-06-2015, 09:04 AM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Aga sa targem inimene räägi siis mulle miks on nöörfilter kehvem kui mingi suvaline universaalne kopsik.  Tahad väita et nöörfiltrist jookseb sõnnik läbi? Heh, lubage naerda...   

Arvasin ka kunagi et need metallist potsikud on viimase peal asjad, kui aga peale hooaega paar kopsikut lõhki lõikasin siis kadus vaimustus mu silmist.    Kui papist element jookseb kinni siis läheb ribadeks ja küte voolab rahulikult läbi, kui nöörfilter kinni jookseb siis jääb masin seisma. Enda masinatel ehk polegi muret aga rabas teadmata seisukorras pillid olid suht nukrad, paagist tuli nii vett kui sitta ja hooldust tehti heal juhul siis kui pill enam ei käinud.  


Kõik filtrid on ju mõeldud oma töö tegemiseks. Nöörfiltril lihtslat kihte on rohkem. Ta kujutab end sarnaselt niidirullliga. Kas nöörfiltrit peab vahetama või mitte oleneb ju 99% läbilaskvast kütusest. Ja fekaal küte tõmbab filtri sitta täis olgu ta nöör või papist.
Nöörfiltri eelis võib ainukesena ollla, et temal saab kihi nööri maha kerida. ja jälle on uus. Ega õliämbrisse astudes jalaga ka jalaluu keskelt saa õliseks, ikka pealtpoolt. 


Ja nüüd kõiksugu koid ja grillijad. Aitab üksteise grillimisest.
Tahate varajast hommikut ära rikkuda juba. 
(21-06-2015, 09:10 AM)unimüts Kirjutas: [ -> ]Õnneks on ka teistsuguseid omanike, kes hoiavad oma masinaid ja käituvad teiste tõekspidamiste järgi.

No igal inimesel on oma tõde ja käitub ikka oma järgi. Praegusel ajal on päris raske orienteeruda.et kelle tõekspidamised on õiged ja kelle omad valed. Infot liigub palju. Kui ikka sisetunne ütleb,et asi pole päris õige,ei pea tegema kellegi teise sisetunde järgi....  tasub ikka oma ja järgiproovitud rada tallata. Arvestades oma resursse ja teadmisi.

Täpsustuseks niipalju,et mina oma vanatüübilise 16 jaoks poest suurt midagi osta ei saa ja kui läheksingi leti taha küsima,et palun andke mulle 59 aasta DVSŠ-16 jaoks näiteks väntvõlli pikilõtku seibe siis ma arvan ,et poemüüja võtaks küll Kalašnikovi leti alt välja...... Big Grin
Tuleb meelde üks sõbra jutt,et ta läks ühte poodi mingeid polte otsima ja sai sõimata.....  Poemüüja oli vihastanud,et mingeid vanu asju otsitakse.....
Ja kui omal pead otsas pole,võib poest saada ka siduriketta mis nuutidele ei istu,väntvõlli millel pole õlikanaleid,plokikaane milles olevad klapid ei pea jne... Peab ikka oma pead kasutama.

Lõpetuseks pilt ühest vanast tutikast KD-35 õlifiltrist.... Hoian seda õues riiulis kõigile näitamiseks. Ega asi ei peagi olema ilus. Vaadata kõlbab ka selliselt.


[Pilt: 241211858af6e8_l.jpg]

Kena Suve ja head Jaani!
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21