automoto.ee foorumid

Täisversioon: Otsin kadunud vanaisa MB-d
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vajan siis abi enda kadunud vanaisa MB kohta, tema ostis selle Tartust kellegilt, aastad olid siis umbes 1970~, auto oli minu vanaisa käes 2-3 aastat, seega ma soovin abi, et äkki keegi on näinud või teab sellest autost, mainin ka seda, et minu vanaisa sõitis katki selle, auto oleks peaaegu maha põlenud, siis vanaisa kutsus Tartust mingi inimese, kes tampis selle auto üles tagasi, isa mul mäletab veel kuidas tema ning vennapoeg kraapisid värvi, algselt oli värviks must kuid peale õnnetust värviti auto halliks. Peale seda müüs vanaisa selle auto kuhugi nooremale inimesele ja kadus see teadmata suunas... Autol oli kupee kere, plekist katus ning poritiibade peal olid rattad, tagumine aken oli kuulikindlast klaasist, isa mul proovis veel haamriga peksta aga katki ei läinud - Veel sooviks teada mis mudeliga tegu on, pärit on ta kusagil 1930-dad ning edasi.

Scannisin teile siia pildi, ainuke pilt mis autost säilinud on (pildil on auto eelmise omaniku poeg)
[Pilt: scannedat280220132007.jpg]
OK ... tegu on 6-se mersuga aga edasi on küsimus, oleks justkui suur 6-ne aga kere kuju on täiesti mitte-mersulik, kui lisada juurde kuulikindel tagaklaas, siis kahtlustaks erikere WH kõrgemale juhtkonnale, mida hakati viljelema peale Tšehhi intsidenti. Küljepealt saaks ehk täpsemalt mudelit öelda.

Dad.
Võre, tulede ja tiibade järgi Mercedes. Sellise katuse ja esiklaasiga Mersut pole ma seni näinud. Samas, esi- ja tagaklaas näikse harmoneeruvat, ilmselt kuuluvad klaasid ja katus sünni poolest kokku. Pelgalt ülemist osa vaadates- pakuks, et tegu on Mikimaa-autoga.
See pole väga suur auto. Tal on keskelt laienev nö kupee-kere. Külgedele kinnituvad varurattad. Khmm- see on kas miski Dad-i poolt nimetatud spessal-värk. Või NIA. Smile
Ehk on W142 Pullmannist tehtud?

[Pilt: 22051697cccffc_l.jpg]
Kokkuvõtvalt ehitati kõrgema Saksa WH ja NSDP tarvis ümber palju masinaid
seal hulgas 20 "kompressorit" ja selleks kasutati juba käigus olevaid masinaid, seda kutsuti midu "Aktion P"-ks. Kõik need kered olid "imeliku" kujuga ja väga eba-mersulikud.

1 isend Tšehhis hetkel:
http://forums.aaca.org/attachments/f123/...e-aktion-p



Dad.