automoto.ee foorumid

Täisversioon: T-150k pumpade võll
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Et sai võetud mootor maha ja sidurit vahetatud kuid jäi silma et pumpade võlli nuudid olid üsna kehvas seisus ,uus võll põhimõtteliselt olemas kuid kudjas saaks vana võlli käigukastist kätte,siduri võll tuleb lihtsalt tõmmates välja aga mis nipiga pumpade võlli saaks välja.
Tõmba tagant poolt.
ma pole varem t-150 kokku puutunud ,kuid kui ma nüüd õigesti aru sain et see peaks tulema välja käigukasti tagant, ma loodan et mõtled seda võlli mida minagi ,selle võlli pikkus peaks olema 1545mm,tuleb hoorattast ja läheb käigukasti taha välja.
Pikk võll peaks tulema välja mõlemale poole. Kui mootor maas, siis ikka ettepoole. Kui ei tule, on mingil põhjusel nuudis kinni ja tahab meelitamist.
Kõige huvitam on see et see võll liigub edasi tagasi u 5cm kuid rohkem ei taha tulla ,eks tuleb siis vägevamat jõudu proovida.
Krt, mingilt mälupildilt nagu meelde jäänud, et pumpade poolses otsas oli võlli otsal stopperrõnga soon. Ja kui seal rõngas, siis see välja tulla ei tahagi... Peab jõuvõtuvõlli ajami kasti küljest ära keerama, et stopperrõngani jõuda. Samas mälu ütleb ka seda,et meie majandi masinatel seda stopperrõngast seal ühelgi polnud(siit ka esimene mõte et peaks lihtsalt välja tulema) ja kõik toimis.
Minu arust ainuke otstarve sel rõngal ongi, et võll ettepoole tulla ei saaks.
Samas nägin sarnast masinat ligidalt viimati 12 aastat tagasi ja võin ka eksida.
Lükka võllile mingi torujupp. Siis enne nuuti keera käsikruustangid või asjalikum pitskruvi kinni ja torujuppi löökvasarana kasutades tõmbadki välja. Kõige paremini hakkab kinni RS 09 sidurivõlli tõmmits, aga kel seda enam on.
Võllil on stopper peal. Võta käigukastil jõuvõtuvõlli ots maha (vist oli 4 polti või mutrit) ja pääsed stopperile ligi. Vanad kolhoosimehed ei pannudki teinekord seda stopperit, siis sai mootorivahetuse käigus ka pumpade võlli nats lihtsama vaevaga ära vahetada.
Nii lihtne see ongi, edu!