automoto.ee foorumid

Täisversioon: Näitus "Teistmoodi jalgratas" Türil 12.05 - 02.06
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
[Pilt: 218tg3.jpg]

Sel aastal siis sedamoodi. Vaatamiseks peaks saama paras ports veidi teistmoodi jalgrattaid kui "tavaline meestekas". Vanemaid tallapresse, transpordirattaid, sõjaväe vokke, muidugi ka "kepp- ning pulkajamiga" ketita väntsõõre, Valdo erakogu masslademetest paremaid palu ja muidu veidravõitu aparaate. Palume külastada, olete oodatud.
Ettevõtmine on noobel ja elegaant, plakati kujundus aga mitte. Aga ärme väga nori kah – ehk kuulub teine kategooriasse "Teistmoodi plakat".
Näituselt aga üritame läbi astuda.
Kui vaid selle Türi üles leiaks...
Plakatil tundub olema kallutav korviga ratas? Geniaalne!
(04-05-2013, 10:26 AM)Tom Kirjutas: [ -> ]Ettevõtmine on noobel ja elegaant, plakati kujundus mitte. Aga ärme väga nori kah – ehk kuulub teine kategooriasse "Teistmoodi plakat".
Näituselt aga üritame läbi astuda.
Kui vaid selle Türi üles leiaks...

Kommenteerin veidi...
Plakati kujundusest - parafraseerides iseennast, näitust teha oskab iga loll, katsu sa aga plakatit teha! Aga ei tea, pole selle ala asjatundja ning ühtegi plakatit seni teinud. Kuid kes teab Eesti meesmodellide hetke turuseisu - ei ole kerged ajad. Marko ja Gabrieliga sai räägitud, vastasid mõlemad, et nemad pornot ei tee, pole aega jne. Arutasime siis Carmeniga, ütles, et teed ise ära, kassi nimi on veel moemaailmas tuntud ja midagi keerulist pole, tuleb ainult tasakaalu hoida, et ratas külili ei kukuks.
Türi ülesleidmise kohalt - plakatil ju ongi Türi kujutatud, võiks veidi süveneda ka enne kui kritiseerima hakatakse! Selle plakati järgi jõuvadki need mehed kohale, kes seni kaugemale kui Rakvere ja kõrgemale kui sauna lakka pole saanud.
Veid jahutaks ka tekkinud indu ja lootusi, näitust seni veel pole ja seepärast võib juhtuda, et asi võib välja kukkuda nii, et plakat on palju "nooblim ja elegaantim" kui tegelik elu välja kukub. Aga kui ei tule, ega siis selgust selles asjas ei saa ka!

Veel üks tähtjas märkus - AVAMINE on 11. MAI kl. 16.00 (aga jäägu see meie vahele, nagu ksf! Valdo tavatseb ütelda). Kes on varem käinud, see on näinud, klounid, ekvilibristid, elav muusika mis pikapeale muutub uduseks kakofooniaks, ksf! Valdo patifonilt valitud tangod ja fokstrotid eelmise sajani 30-ndatest, töö sektsionides ja õlu käärib...

Ah-jaa, veel üks asi. Kuna ksf! Tom erit asja ei jaga, siis keegi võiks veel plakatit kommenteerida! (ebasobivad kommentaarid palun moderaatoritel, administraatoritel ja šveitseritel kustutada!)
plakat ju igati kompu. kompositsioon paigas, modellide maiad ilmed sobivad nigut rusikas silmaauku. mis sa hing veel mõistad tahta.
ja küllap ka näitus saab plakativäärselt kompu olema.
(04-05-2013, 21:00 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]plakat ju igati kompu. kompositsioon paigas, modellide maiad ilmed sobivad nigut rusikas silmaauku. mis sa hing veel mõistad tahta.
ja küllap ka näitus saab plakativäärselt kompu olema.

No näed, Tom! Rahvale meeldib, rahval on hea maitse!
(Indrek, Tagadil maksan ära, hea postitus!)
püha müristus. tagadi. vai kurja, ongi juba maikuu käes. kuda ma nüüd selle asja nõnna maha magand olen. vaja mõelda kiirelt päevaplaani muudatuste peale.
a türri minek on juba kalendris kirjas.
Peaks isegi selle Kohtu tänava Türil üles otsima. Tundub huvitav näitus tulevat...huvi pärast küsin ,et palju siis neid eksponaate ka on?
Plakati kujundus minugi arust noobel .
Sedapuhku eksponaatidega eriti kitsas ei tundu olema, välja pandud saab nii palju kui vähegi mahub, kusagil 30 ringis on teoreetiliselt kirjas, kas need kõik sinna galeriisse Ultra ära mahuvad, Sorge seda teab!?
Kohtu tänavaga on lihtne, Paide tänavalt ära keerata (Paide Türi vaheline magistraal), sildid näitavad, läheduses Säästumargit, Vallavalitsuse hoone, kesklinna koolimaja ja selle katlamaja punasest kivist korsten, kultuurimaja kiviga visata.
Tulen siis kultuurimaja manu ja hakkan viskama. Kui suured peavad kivid olema, et kass viga ei saaks, samas aga tabamus kultuuriasutuseni kostaks?Allatuule on sobivam, aga äkist on vale poole?
Üks imelik jalgratas sai ka kunagi kokku keevitatud , tea, kas sellega kohtukutse antassegi...Teine taoline läks paarkümmend aastat tagasi juba sinna Türi peale...
Tunnistan – olin ülekohtune. Plakat on aus! Selle tõestuseks kaasfoorumlaste tunnustus. Minu viga! Ja veelgi enam – julgesin siis pimeduse katte all piiluda oma omaaegset "suursaavutust" – see, mis tol hetkel tundus vaimukas ja sobiv, paneb nüüd piinlikust tundma – lont keset nägu? Kett kaelas? Koni kõrvas?!? Mida see peaks meile rääkima? Sellist ei sobi panna reklaamima ei ratta-, ratsu- ega ekvilibristide üritust. Ei Türil, Tapal ega Taganurmel. Kardan, et asja poleks päästnud isegi Marco ja Gaabrieli kaasamine...
Häbenen!

[Pilt: Krimibuugi.jpg]

Ja rääkides teemaalgatuses välja toodud plagust – olen nõus – pildi järgi leiab koha üles igaljuhul! Ka see mees, kes Kilulinnast jalgagi välja pole saanud.
Ksf! Tom tundub olevat tore mees ja tema plaktiki kahtlemata huvitav ja tõsiselt kunstiline! Aga iga asi omale kohale ja omasse aega! Minu isiklik kunstimaitse kiidab heaks ainult sots. realismi ja naivismi sugemetega stiilid, muidugi ka Rubensi daamide vastu pole eriti midagi. Tegelikult antud ksf! Tomi plakatis ju ka tubli annus sots. sürrealismi on olemas.

Lgp. Veteranile vastuseks - meie aeda kivide loopimise kohta. Minu arvates oleks kõige sobivam visata poolikuid telliskive, samas on klassikud väitnud - munakivi, proletariaadi relv. Aga eks sõjakooli taustaga mehed ise tea. Sobivat tuulesuunda meie paraku tagada ei saa, vallal on rahalised raskused, tuleb endal sobivat hetke passida, mil tuul tagant.
Nende isevärki jalgrataste kohalt - sedakorda tundub, et eksponaatidest puudu ei tule, keegi kallisasja omanikest pole tänavu küsinud, et milleks te seda näitust teete ja on lahkelt abikäe(ratta) ülatanud. Nii et ilmselt tuleb seekord hoopis ruumipuudus, seega kahjuks mina ei julge enam erit ekspositsioonipinda välja lubada, kuigi isevärki (ja ka tavalisematest) jalgratastest Türi VS ja mtü Eesti Jalgrattamuuseum huvitatudmuidugi on.
Panin spetsiaalselt laupäeval avatava näituse tarbeks algsete või sellele lähedaste osadega kokku 1940. aasta Taani kaubaveo-jalgratta Long John

[Pilt: 479271_607485602597626_1870789060_o.jpg]
Käidud ja nähtud. On mida vaadata! Kass, Valdo & Co on järjekordselt suurepäraselt hakkama saanud. Korüfeed olid kohal lähedalt ja kaugelt. Tänan sooja vastuvõtu ja ilusa näituse eest!
No sai siis eile asi avatud
http://i44.tinypic.com/1hhkg.jpg
http://i39.tinypic.com/2wq4g43.jpg
Praust luges enne veel kantslist sõnad peale ja andis õnnistuse
http://i39.tinypic.com/90wxm0.jpg
Tuli umbes nii pikk
http://i42.tinypic.com/2wf8tfl.jpg
ja nii jäme
http://i43.tinypic.com/1z14pj7.jpg
sedakorda oli rahvast õite napilt ning hea lihtne meeles pidada, kes kohale ei vaevunud tulema
http://i44.tinypic.com/xcog74.jpg
ruumi oli lahedalt, isegi nooruk puuetega inimeste koja pimedate ühingust mahtus vabalt oma sõidukiga pedaalima
http://i42.tinypic.com/2mqm43t.jpg
rahvas lendab peale
http://i42.tinypic.com/28vgmxl.jpg
ja kohe käsipidi kallale
http://i41.tinypic.com/sb4zl0.jpg
"Oh, Jaan! Katsun Sulle siis veel korra seletada - vaata, jalgratas on nagu selline ilma mootorita tsikkel, jalgadega tallad pedaale...."
http://i41.tinypic.com/5khvs3.jpg
asi kipub ära vajuma, Sorge püüab küll vahupeo korraldamisega asja päästa
http://i43.tinypic.com/sdcrkh.jpg
ja diskor rabeleb kui hull
http://i44.tinypic.com/aafza8.jpg
aga kahjuks jõi keegi sportliku soenguga tüüp (pildil oranži kruusiga) kõik õlle ära (ja tass on ka kadunud!)
http://i44.tinypic.com/2zrfcpw.jpg
ja rahvas hakkas minema hiilima
http://i44.tinypic.com/dmyxiu.jpg
no ja lõpuks oli veel - kõik puhuvad!
http://i43.tinypic.com/2wrdzmf.jpg
ja kes unustas oma uuepoolse jalgratta maha? (enne kätte ei saa, kui nurga taga olev hunnik on koristatud!)
http://i39.tinypic.com/34hdjs3.jpg
tere,tänud korraldajaile,Türi pole mitte ainult kevadpealinn,vaid edaspidi ongi nii,et kõik rattateed Rooma saavadki alguse Türilt.
(13-05-2013, 11:22 AM)näkisepp Kirjutas: [ -> ]tere,tänud korraldajaile,Türi pole mitte ainult kevadpealinn,vaid edaspidi ongi nii,et kõik rattateed Rooma saavadki alguse Türilt.

Hea jutt!Smile Vaatame, mis Sa veel TV - sse kokku luiskasid. Toungue
Nojah, lgp! Näkisepal pole muud, kui ainult töö, töö ja töö...
Meie siin oleme küll rohkem pilli- ja pullimehed! Või siis jalgrattamehed - nagu suuremad poisid meid sõimavad.
Aga Näkisepa juttu võite vaadata AK-st, alates 27-st minutist
http://etv.err.ee/index.php?033468&id=56293
tere, Töö KIIDAB TEGIJAT,MIND EI KIIDA KEEGI,SELLEPÄRAST MINA TÖÖD EI TEEGI.
Lehti: 1 2