automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 360 taas liikuma
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere! mõtlesin, et teeks ka teema enda jawast.
Ajalugu tean ma sellest niipalju, et kunagi isa sõber ostis maja, siis selle kuuris ta seisis, isa vend pika kauplemise peale rääkis ta ära, et annaks isale, sai veel sõidetud isaga sellega vahest, mäest alla lükatud mingi 10 korda, enne kui käima läks, sest süüde oli vale, mootor hõre ja kick katki.

Mingi 3 aastat tagasi sa mootorile kapp remont tehtud mingi jawa asjatundja juures, korralik käigukast sees, uued kahvlid, uued simmerid, laagrid, kolb. korralikud silindrid ja karterid said ka korralikumad. Käima teda ei saanudki, kuni tänaseni, sest puudus viitsimine seda teha peamiselt.
See nädal siis hakkasin pihta elustamisega, alustasin sellega, et genekas maha, rootor oli korralik, harjad uued... sai tehtud see kest puhtaks seest, peale tagasi ja siis panin süüte paika. Panin miskit 2.3 mm enne surnud seisu süüte.
Pikalt mõtlesin, kuidas tal see ergutusus vool peale tuleb, lõpuks VIST sain aru, mähise alguses olev juhe tuleb kokku panna takisti juhtmega ja sinna hakkab voolu tulema, mähises lõpus olev juhe tuleb kokku panna harja juhtmega ja sealt hakkab siis laadimis vool tulema, relee tegin ka puhtaks, kokku ja reguleerisin ära, andsin laadijaga voolu ja töötas ilusti.
Ehkki kõik tundus korras olevat, siiski, ta ei laadinud ja relee ka ei töötand.. eiteagi mis saab. Peab uurima vähe ja ehk saab üldse süütesüsteemi 12 voldiseks teha, siis kaoks see seasilm ka ära..

Kuna originaal karpal oli nõel koos selle splindiga puudu, siis sai pandud 22 mm lõõriga läänekarpa peale, mikuni on tootja... 100.ne düüs ja käima ta läks, töötas ka päris hästi, tuleb väiksem düüs panna ja õhukruvi vähe reguleerida, kui hakkab ilusti tööle jätan selle koos originaal õhupuhastajaga. Süüde sai ka vist päris hea, ei paukund ega löönud tagasi, töötas ühtlaselt.

Hetkel otsin veel summuteid, sest on mingid uuema omad alla kruvitud ja need näevad suhteliselt jubedad seal välja pluss teevad suurt lärmi.
Viisin sadula kuskile poodi tartus, kus tegeletakse nahatamisega ja 50 euro eest sain sadulale päris kena uue naha peale Smile

Mingi aeg sai ratastele uued õhukummid ja laagrid pandud ja seest kõik ilusti puhtaks tehtud.

Oleks plaan masinale kõik puuduvad jupid osta, masin korralikult liikuma saada ja siis sügisel teha keretöid.

Homme ehk veel pilte Smile

birkast üks pilt, saate aimu mis masinaga tegu.

http://www.upload.ee/image/3439537/IMG_2...225755.jpg
Laiem audients sooviks üldpilti Janecek-Wandererist, sm Harald.