automoto.ee foorumid

Täisversioon: Head taasiseseisvumise päeva Teile kõigile!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Digiteerisin selleks puhuks ning panin üldsusele kuulamiseks-vaatamiseks välja ühe 1927. aasta harulduse. Ei varem ega hiljem pole ma kohanud, et Eesti hümni kõikide salmide teisi pooli esitatakse kaks korda järjest.
http://www.youtube.com/watch?v=i5uNKTZSDFk
Tänud ksf valdole tehtud töö eest ning kõigile teistele head taasiseseisvumispäeva jätku!

Erilised tänud neile kes eile õhtul tartusse lauluväljakule kohale tulid ja kaasa laulsid! Täname.

[Pilt: jarjepidevus-laul-laulupidu-muusika-oola...610927.jpg]

[Pilt: ?id=22tppxoaqQDAec7zrScVgt&x=515&y=2000]




http://etv.err.ee/index.php?05679507&video=8532#.UhKv9kQZtYw
Ohoo! No eks igaüks vaatab ikka oma mätta otsast, nagu eestlasele kohane!
Küsiks ainult, et kus see ISEseisvus siis jäi, mida balti ketis ja esimesel öölaulupeol ootasime?
On ju nii, et nooremad, kel tööd ja ettevõtlikust ja pangalaenu antakse, kiidavad. Kuid mida tavapenskarid peavad tegema, kellel võiks ka ahnepäitsudest riigivalitsesus mammonajahtijatega neljakordne pension olla.

Siis ma sellist juttu ei ajaks...
No näete,jälle üks tore sündmus mööda läinud.....ei pannud tähelegi....
Aga läks kuidas läks. Tänane pidupäev möödub siis talupojal selliselt,et tegelen sellega,et keldri lagi pähe ei kukuks,kaevust vee kätte saaks......ja muude hädatöödega...Big Grin Pole siin aega midagi pidutseda. Kellel on,andke aga rahale tuld ja pange pidu!
head taasiseseisvumispäeva kõikidele
ma väga vabandan seie vahele kraaksumise pärast. pean ennast üsna isamaaliseks ja nimetaksin tänast päeva ikke iseseisvuse taastamise päevaks. tahaks kangeste arvata, et meil praegast ikke see riik on, mis kaheksateistkümnendal aastal tehtud sai. ja samamoodi mõtlejaile sooviks õnne.
eks ta tähenärimine ole, aga taasiseseisvumine on ikke rohkem punaste väljend. ja edgorskis tähistatakse üldse edgar esimese sünnipäeva täna.
Reakige mis te tahate, aga minul oli miskise 1980-date lõpus, vahest kuskil 89 vms üks suurem koosviibimine suurema rahvahulgaga kuskil Lahemaal, silma jäi seal ka Ansipi-onu ja Toome-onu oma peredega ja muudki kenat rahvast. Kui see koos-olemine ja tegemine läbi hakkas saama, siis terve see seltskond, keda oli vahest umbes 300 ringis, kogunesid suurde ringi, hoiti käest kinni ja lauldi "Ei ole üksi ükski maa"... Eile, kui pisar silmanurka tükkis, tuli see seik meelde Smile .
Aitähh! Sama teilegi!
Käisin Riia automuuseumis, mis küll on ajutiselt Daugava teisel kaldal seniks kui Bikernikis laienemine tehakse. Ära ei eksinud ja ühe huvitava pildi sain ka, nimelt GAZ-51 tagumise porte lukustuse, mis ketiga käib.
Eesti pole ju iseseisev juba mitu aastat. Mida te jahute !

Ja nagu kuulsad laulusõnad

"Eestlane olen ja eestlaseks jään,
kui mind eestlaseks loodi. Eestlane olla on uhke ja hää
vabalt vaarisa moodi"

Mida siin uhkust tunda on. Kuidas riik oma inimesi "tapab" ja riigist välja peletab...

Peab ikka nõdrameelne olema et sellise asjaüle uhkust tunda...


Aamen
Viimased 12.a on minu arvamust sellest taasiseseisvusest, kapitaalselt muutnud. Aga täna pole kohane sellest rääkida.
Hüva püha! Kahjuks olin ma liiga noor mees et aru saada milline ülev päev tookord 91'l oli. Ju siis oli mõtetes ja tegudes midagi tähtsamat plaanis. Liivakastis mängida näiteks. Big Grin
Kahju et mingi palagan on korraldatud Lauluväljakul tollel tähtsal päeval- kodukandi tänavad on umbe pargitud, midagi kiunub kaugemalt kuid piisavalt valjult et häiriv oleks.
Elimineerin probleemi Judas Priesti ja S90te kaasabil.

Edit: Ma parem ei hakka enda arvamust avaldama mis ma arvan selliseks kujunenud/kujundatud kodukamarast. Aga vaadates siit põgenevaid (ea)kaaslasi, ajab ikka hinge täis küll.
Samas kui sa ise kohtlane oled või käed ei (taha) mõista tööd teha siis andkem minna.
Mina jään siia.
(20-08-2013, 22:10 PM)k2rpman Kirjutas: [ -> ]Eesti pole ju iseseisev juba mitu aastat. Mida te jahute !

Ja nagu kuulsad laulusõnad

"Eestlane olen ja eestlaseks jään,
kui mind eestlaseks loodi. Eestlane olla on uhke ja hää
vabalt vaarisa moodi"

Mida siin uhkust tunda on. Kuidas riik oma inimesi "tapab" ja riigist välja peletab...

Peab ikka nõdrameelne olema et sellise asjaüle uhkust tunda...


Aamen


Mida sa sitavares eestlusest ja iseseisvusest tead? Mida sa ise eesti rahva heaks teinud oled? Niikaua kui põdramaal lolli tööjõudu vaja oled kõva mees, hakkab sealgi asi koomale tõmbama. Kaob naeratus näolt samakiirelt kui su "volgagi" Ahjaa õigus, see polnud siiski ju Sinu volga... Kõigest tühikargaja kes suure suuga teisi sitaga üle pidi kallama....

Selline mees räägib iseseisvusest, eestlusest ja uhkusest.... torpik selline!


Ei tunne küll et kuidagi meie iseseivust keegi piiraks. Maailm on eestlasele avatud, kodumaal on võimalused lõputud. Peab ikka nõdrameelne olema et sellest aru ei saa... Rolleyes


Lasete ennast mõne sitase poliitiku pärast häirida(kui täpsem olla siis on neid ligi sadakond Toungue ) Noo milleks, demokraatia ongi see et sulle öeldakse mida tegema pead ja sina teed ikka seda mida ise tahad.

Ja kui ei meeldi siis tuleb ise paremini teha ja teistele eestkujuks olla mitte mätta taga uluda.
Kardan et neil kritiseerijatel pole kamba peale ka niipalju haridust kui seda on näiteks president Ilvesel.


Jutu kokkuvõtteks meenutagem teatri NO99 lavastust:

No eks sa koer sellepärast eestis konutadki, et soomes löödi joobaritest ja varastest kalevipojad kodumaale tagasi.

Nüüd polegi eestis enam muud teha kui vanainimestelt autosid välja petta ja foorumites kraaksuda.
(20-08-2013, 23:13 PM)k2rpman Kirjutas: [ -> ]No eks sa koer sellepärast eestis konutadki, et soomes löödi joobaritest ja varastest kalevipojad kodumaale tagasi.

Nüüd polegi eestis enam muud teha kui vanainimestelt autosid välja petta ja foorumites kraaksuda.


Suured sõnad, aga sisutühjad...
Pole kelleltki midagi välja petnud, töötan ise ja annan teistelegi tööd nii siinpool kui ka sealpool lahte ja foorumis käid siiski ju Sina kraaksumas...
Vaata kui tubli laps !
kahju on kibestunud inimestest kes ei oska/taha eestis oma eluga hakkama saada. Kõik ei pea hõbekandikul ette kantud olema, tööd tuleb teha ja elu on ilus.
Äge, jälle läks virtuaalseks löömaks Big Grin

Aga viimaseid minuteid on aega, õnne ja edu kõigile tegijatele minugi poolt!

41,
kah nõdrameelne ja saamatu, jääb siia ning on rahul
Enne selle teema kinni panemist, lisaks oma arvamuse, et riik on selles elavate inimeste nägu.
Demokraatia eeldab, et valikuid tegev inimene tunneb kogu struktuuri toimimist, kuid reaalsus on midagi muud.
- Mis mõttes valimisnimekirjad, kus partei otsustab, kes neile tähtsam on?
- Mis mõttes "häältepüüdjad", kes ise tööle ei hakka, vaid panevad positsioonidele paika "parteisõdurid"?
- Mis mõttes valimisreklaam, et sponsorite raha eest, kes ostavad nõnda endile kasulikke otsuseid, osta nende inimeste hääled, kes ei tea, kelle poolt hääletada?
- Mis mõttes saab noorpoliitik tõusta parteisõdurine, ilma, et teeks midagi reaalset inimeste heaks ja oma mõtlemisega?

jne...

Aga lihtne vastus sellest tulenevale on, et Ansip on süüdi. Vahet pole, kes süüdi on, kui süsteem on selline. VAhetame inimese välja ja kõik jätkub samamoodi. Ainult mõned on aasta rahul - saime sellest ******* lahti!

Poliittehnoloogia ei ole oma nüanssides keskmisele inimesele (ka mulle) täielikult arusaadav. Arvestades 80/20 reeglit, ei oma 80% inimesi pidevat ja analüüsitud ülevaadet poliitikas toimuvast, kuid suur osa nendest teeb valimistel omi valikuid. See ongi argipäev ja tänane Eesti.

Mu arust on meil olemas toimiv tõestus, et teatud inimeste karjäärieelistused ei sõltu sellest, kes parasjagu võimul on. Kui inimene tegi otsuse, et lihtsam on kohaneda käesoleva võimu nüanssidega ja mingil hetkel avastas end laulvast revolutsioonist, siis noorema põlvkonna osas vähemasti ei kuuldunud : "pole mingit tagasipöördumist kodanliku korra juurde...", vaid oldi vakka ja kohaneti.
Presidendi sõimamine on lihtne, kuna ta on nähtaval ja kergesti s*taga loobitav. Samas, mis võim on esinduspresidendil? Mingit reaalset võimu ju pole.
Tegelikult me südames armastame seda maad. Tartus toimunud laulupidu näitas, et tunded pole kadunud. Siiski ei ole me enamuses rahul sellega, mis riigis ja elujärjes toimub. Selle teema "Head taasiseseisvumise päeva Teile kõigile!" lörtsimine ka minu poolt kirjutatud teatava kibestumusega, on lihtsalt kurb. Ei tea, mida reaalselt teha, et võiksime sellistes teemades tulevikus uhked ja õnnelikud olla...
Kui juba kirumiseks läks......
Riigis on asjad ammu juba viltu. Tundub,et inimesed on riigi jaoks..... tegelt peaks siis edaspidi nõudma igal pool ja kõigilt ametnikelt oma teenindamist,sest nemad saavad palka meid teenides...... aga vahest nagu tekib tunne,et oled paras tülitekitaja,kui miski häda on ja oma muredega välja tuled.
Kibestunuid on palju. Osad on oma kehvas elus ka ise süüdi,sest ega suitsukoni ega õllepudel aita elus edasi. Vanem generatsioon oli ju vene korra ajal harjunud,et keegi näitab ette,mida vaja teha on. Nüüd aga tuleb ise otsustada. See aga raske.... Ja paljusid ajas jooma vene kord ja raske töö. Tean ise ühte kadunud traktoristi,kes rääkis,et ta pidi lihtsalt jooma hakkama,et üldse elada..... muud moodi ei oleks saanud.
Palju sigadust tehti tõesti nende maade tagasisaamisega ja seadustega. Ka meite talu maid anti uustalunikule. Paljud vallad aga ei teinud seda,sest eesotsas olid mõtlevad inimesed. Meil läks suhteliselt hästi,sest saime kõrvalt vaba maad ja kahju ei tekkinud. Aga ikkagi nadi tunne jäi sisse.....
On ka teisi asju juhtunud.....kus riik trügib õue. Sai siis vähe käredamat häält tehtud ja hetkeks jäeti rahule.... aga siit soovitus kõigile:
Kui te näete ,et midagi on viltu ja kas tehakse liiga või tundub asi imelik,võidelge lolluse ja ebaõigluse vasta! Ei pea laskma omale pähe istuda . Kui me kõik suud kinni hoiame,sõidetakse meist lihtsalt üle.... Aga sinnamaani,kui asjad riigis korda saavad...... ja ma väga loodan!
Tundke ennast vabalt härrased!Big Grin
Lehti: 1 2