automoto.ee foorumid

Täisversioon: Otsin puidurestaureerimisega tegelevat inimest.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nii, härrasedSmile

Otsin tegihat, kes tegeleks vana puitroolide taastamine ning uute puitrooli osade viimistlemine (toorikud on olemas, vaja 2 osas kokku liimida, natukene treida ning lakkida). Vanad roolid on kõik ilusad, vahest väikeste pragudega jne.

Kogus 4 vana (restaureerimine) + 4 uut (kokku panek, lakkimine). Kokku siis praegu kaheksa tk.

Eeldaks ikkagi professionaalset kogemust väärispuidu alal ning soovi asjaga tegelema.

http://www.drive2.ru/cars/other/kolomens...al/888176/

http://www.drive2.ru/cars/other/kolomens...l/1965648/

Materialiks on palisander. Ka uutele roolidele materjal on olemas


Oleks hea, kui töökoda oleks Tallinnast mitte kaugem kui 50 km.



-
Küll natuke teemast mööda, aga mida tean soovitada (puidu töötlemise puhul), on see, et esiteks pead leidma sellise treipingiga venna, kellele rool üldse vahele istub - rooli diameeter on tavaliselt nii suur, et puidu treipingid ei suuda seda ringi ajada.

Muidugi, ei tea ma täpselt mis diameetriga roolid on, aga tavaliselt on roolid nii 360 mm ja see ei mahu tavalisse puidu treipingi vahele.
(05-10-2013, 09:52 AM)phyl Kirjutas: [ -> ]Küll natuke teemast mööda, aga mida tean soovitada (puidu töötlemise puhul), on see, et esiteks pead leidma sellise treipingiga venna, kellele rool üldse vahele istub - rooli diameeter on tavaliselt nii suur, et puidu treipingid ei suuda seda ringi ajada.

Muidugi, ei tea ma täpselt mis diameetriga roolid on, aga tavaliselt on roolid nii 360 mm ja see ei mahu tavalisse puidu treipingi vahele.


Kuule, mõistsin. Ma ei ole üldse kindel, et seal tuleb midagi treita, ma saan puidutoorikud Inglismaalt.
Palisander on parajalt pita materjal. Võib kiusid lahti visata töötlemise ajal. Aga tulemus on ilus. Üks mu lemmik puidu dekstuure ja värve.