automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kuidas mõõta maad? App?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tere!

Oleks vaja mõned hektarid põllumaad ära mõõta täpselt. Piirid on teada ja peas selged, aga kaardi pealt suht raske mõõta, kuna vajalik pindala ei kulge sirgjooneliselt vaid mõni objekt vaja välja jätta.
Kas on olemas mõni tark äpp, mille abil ruutmeetrid kokku lüüa?
Ehk mõtlen seda, et kõnnin ise vajalikud kohad-piirid läbi.


Tänan.
Laena kellegilt käsi-gps-seade.
Margil pole tähtsust.
Tähtis on, et selles seadmes oleks sees võimalus vaadata oma läbikõnnitud marsruudi pindala. Teed maale märgi, kust oma ringkäiku alustad ja lõpetama pead ka samas kohas. Kõik mis ringi sisse jäi, ongi hektarid Smile.
Tõsi, see pole muidugi kõige täpsem moodus ja vahend, sest need tsiviilkasutuses gepsud ei saa täna veel mitte oma täpsusega hiilata. Eksimus paljalt positsioneerimisel on juba meetrist-kahest-kolmest kuni viie-kuue meetrini (max). Palju sõltub satelliitide hulgast ja asendist ehk siis kellaajast, millal mõõdad. Samuti on tulemus veelgi ebatäpsem, kui mõõdetav ala asub küngastel-lohkudes.
Kui täpsust nelja komakohaga taga ei aja, saab asja aetud.

Nutika äpp - ei usu selle täpsusesse üldse kohe mitte Sad.
mikspärast siis maaameti lehel olev mõõtmise abivahend ei kõlba?
kui tükke välja vaja võtta, siis mõõdad kõigepealt suure tüki ja siis väikse(d) eraldi ja lahutad ise numbrid maha.
ilmselt seostub küsimus Pria toetuse pärimisega?

kui nii, vajab maa-ala ilmselt niiehknaa Priale kommunikeerimist. Seega on mõistlik joonistada kohe e-Prias: Teenused -> Minu põllud

edasi on juba loogiline ja lihtne - kas kinnistu lisamine või sellel eelmärgitud piirkondade muutmine.
Eelpool mainitud PRIA veebikaart:
https://kls.pria.ee/pria_avalik_kaart/#e=552500&n=6505000&z=1

Kihtide valikust lülita sisse kataster, massiiv vms vajalik kiht ning kaardilt vali pindala mõõtmise nupp.
Siin sama asi

http://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis?app_id=UU82&user_id=at&bbox=337686.206896552,6375000,767313.793103448,6635000&LANG=1

Ülevalt vali 'Vahemaade mõõtmine' Ja hakka aga mõõtma. Näitab nii pikkust kui pindala.
Suured tänud!

Olen ikka saamatu küll... Smile
Endal selline küsimus et kus selline rakendus ka olemas on millega saab paar puuduolevat piiripunkti maha märkida? Noo nii umbes täpselt paari meetri sisse võiks jääda.. Wink    Kevadel tuleb nagunii suurem mõõtmine aga senini oleks vaja laias laastus paar puuduolevat nurka maha saada. Krunt pea 4ha seega igasugune lindiga mõõtmine ei sobi nagu.. Wink 

Esimese hooga ei jäänud sellist rakendust silma.. koordinaadid saaks ju maa-ameti lehelt.
(22-10-2015, 22:52 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Esimese hooga ei jäänud sellist rakendust silma.. koordinaadid saaks ju maa-ameti lehelt.
Koordinaadid toksid gps´i ja jalutad kohale.
(22-10-2015, 23:28 PM)Raivo Kirjutas: [ -> ]
(22-10-2015, 22:52 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Esimese hooga ei jäänud sellist rakendust silma.. koordinaadid saaks ju maa-ameti lehelt.
Koordinaadid toksid gps´i ja jalutad kohale.
Eeldusel, et see punkt väga padrikus ei ole.
(22-10-2015, 22:52 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Endal selline küsimus et kus selline rakendus ka olemas on millega saab paar puuduolevat piiripunkti maha märkida? Noo nii umbes täpselt paari meetri sisse võiks jääda.
...

See täpsus on kõige nutusem punktiotsimise juures. Sest see sõltub paljudest asjadest ning riistast endast tegelikult üsna vähe.

Koordinaadid saad piiriprotokollist ja teisendad Maameti lehel ära WGSi, kuna vähesed kepsud söövad otse L-ESTi.

Nutika kepsu suurim häda on antenni olematus. Kui hoida nutikat pea kohal, ekraaniga allapoole, siis saab paari meetri sisse küll. Aga sedasi on jube nüri toimetada.

Kõik korrektsioonita navigerid viskavad viieka villast. Tasuta korrektsiooniga võiks meetri sisse jääda, kui punkti juures pool tunnikest olukorda jälgida. Asukoht "ujub" kaheksakujuliselt ringi... Wink  Ise pruugin jämedaks tööks ürgvana Sporttrak Mapi selle hea antenni pärast. Toob viie meetri sisse ka märjas kuusikus, millest reaalselt olemasoleva märgi puhul piisab. Kui märki ei ole, siis on sellest muidugi vähe tolku. Mudamaadlejatel ja jahimeestel peaks sääraseid asju olema, tasub küsida.

Kui punktid on lagedal, siis tänapäevane traktori roolimisautomaat määrab asukohta väga täpselt, kui maksuline signaal peal. Iseasi, et enamusel puudub võimalus sõita etteantud punkti ja tuleb numbrite järgi puldi ja rooliga "navigeerida". Siinkohal on paslik meelde tuletada, et üks sekund on jämedalt 3 meetrit. Väga jämedalt... Ning, et asi liiga lihtne ei oleks, siis kipuvad viimatimainitud preparaadid asukohta kuvama minutiikümendike kujul, mitte koolisõpetatud kujul: kraad-minut-sekund,komakohad.

Autponavid ja kaasaskantavad navid on väljaspool teed üsna kasutud...
GLONASSi toega nutika puhul ei ole vaja küll akrobaati mängida, et täpne tulemus saada.
Apina Locus (free). Pria lehel oli kah kusagil viide sellele - ühildub maa-ameti kaardialustega. Ma ise päris nii kaugele ei jõudnud Smile
Locus ja Oruxmaps, 4x4 foorumis mõlema kohta infot, samuti õpetused kuidas saada maaameti kaardid sinna.
Üks hea ja lihtne proge koos maaameti piiridega. Tegelikult vist kõige lihtsam ja ülevaatlikum proge üldse.

http://www.deskis.ee/metsaeraldised/
http://www.deskis.ee/metsaeraldised/
Näedsa, jälle targem. Laadisin alla ning lähen pärast proovin olemasolevate punkide peal ära.  Siiski kui tartu lähistel keegi maamõõtja vms tõsisema gps'i-ga kodanik tahab sajalise lisa teenida siis võiks tulla ja mõned punktid maha märkida.. nö kindluse mõttes. 
(23-10-2015, 19:43 PM)tanel. Kirjutas: [ -> ]GLONASSi toega nutika puhul ei ole vaja küll akrobaati mängida, et täpne tulemus saada.

Glonass lisab vaid satelliite konstellatsiooni, täpsusega ei pruugi siin üldse midagi pistmist olla. Tõsi, venelaste satelliidid on siinkandis paremini näha ja rusikareeglina parandab satelliitide lisandumine ka asukoha rehnungi täpsust.

Nutikatel (ja tahvlitel) on plaatantenn, mille parim tundlikkus on horisontaalasendis ja signaalipeegelduste ja sumbuvuse vähendamiseks võimalikult kõrgel. Seega - kui tahad täpsust, hoia peal kohal horisontaalselt. Aga kui viiest meetrist piisab, pole vahetWink

Üks asi on lugeda spetsifikatsioonist lubatud numbreid, teine asi pruukida asja reaalsetes oludes. Minu isiklik Sony Xperia Z3 Compact näituseks ei ole võimeline lugema ei Egnost ega maapealset korrektsiooni mujalt, kui üle andmesideühenduse soetatavalt virtuaalbaasjaamalt, mida mul loomulikult ihnsusest ostetud ei ole. Seega töötan korrigeerimata signaaliga ja heades oludes satun meetri sisse. Sitemal juhul viiest meetrist lähemale ei saa... Arvestades aparaadi nigelat antenni, siis varemviidatud Magellan on muretum ja lihtsam pruukida ja sööb ka EGNOSe korrektsiooniWink Seda lihtsalt pole alati kaasas...

Nutikas on pindade kiireks mõõtmiseks Area Calculator. Kiire ja lihtne, kuid tasuta versiooni reklaamirohkuse ja salvestuspiirangute tõttu ei soovita.
(23-10-2015, 23:58 PM)viplala Kirjutas: [ -> ]Üks hea ja lihtne proge koos maaameti piiridega. Tegelikult vist kõige lihtsam ja ülevaatlikum proge üldse.

http://www.deskis.ee/metsaeraldised/
http://www.deskis.ee/metsaeraldised/

Sa selle litsentsitingimusi ka vaatasid? Ostad selle konkreetsele seadmele, tasuta versiooniga jälle suurt midagi teha ei ole...
Nutikas olen sellega hakkama saanud. Enamvähem täpne vist küll. 
https://play.google.com/store/apps/detai...reameasure
(24-10-2015, 10:19 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]
(23-10-2015, 19:43 PM)tanel. Kirjutas: [ -> ]GLONASSi toega nutika puhul ei ole vaja küll akrobaati mängida, et täpne tulemus saada.

Glonass lisab vaid satelliite konstellatsiooni, täpsusega ei pruugi siin üldse midagi pistmist olla. Tõsi, venelaste satelliidid on siinkandis paremini näha ja rusikareeglina parandab satelliitide lisandumine ka asukoha rehnungi täpsust.

....

Üks asi on lugeda spetsifikatsioonist lubatud numbreid, teine asi pruukida asja reaalsetes oludes.
Muidugi läheb asi täpsemaks mõlema süsteemiga koos. Venelaste sputnikud üksi annavad jah 5m aga GLONASS+GPS annab  2m. Ja ma ei räägi telefoni kasutusjuhendis olevatest nr-dest vaid olen leidnud nii piiritähised kui lindikaga maase tallatud geodeetilise punkti. Sealjuures väga täpselt.  Aga äkki mul on lihtsalt vedanud Rolleyes


Panen ka ühe rakenduse siia
https://play.google.com/store/apps/details?id=ee.estpit.forest&hl=et
Maaameti kaart kus peal on ka märgitud kraavid, trassid, liinid jne. Siis veel katastripiirid ja nr järgi otsimine. Ise kasutasin seda RMK eraldiste nägemiseks.
Nüüd kui seda linki otsisin siis avastasin et hiljuti on toimunud uuendus ja nüüd saab ka pindala mõõta Big Grin Proovinud pole aga õpetus on siin http://pit.ee/index.php/tegevussuunad/me...6-mootmine

// Pindala mõõtmine siiski ainult tasulises versioonis( 36eur) Aga õnneks on olemas rakendusi mis teevad sama töö ning rohkem veel ja seda tasuta.
Lehti: 1 2