automoto.ee foorumid

Täisversioon: uue kolvi paigaldamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

rts

oleks vaja mõningaid näpunäiteid, kuda uut kolbi kepsu otsa saada. et siis milliseid abivahendeid oleks vaja ja millele tuleks tähelepanu pöörata.
Ajad kolvi esmalt tema silmade (nimetati vist nõnda kolvisõrme pesasid kolvis?) juurest kuumaks (mina kasutasin gaasipõletit - või kuidas iganes teda kutsutakse). Kuumutamisega ava läbimõõt paisub ning kolvisõrm läheb seega ka hõlpsamalt oma pessa. Kopsid mingi haamriga ettevaatlikult sõrme kolbi ja kepsu kohakuti hoides paika, fixaator peale ning asi korrasCool
p.s peale kuumutamist pead suhteliselt käpelt tegutsema, kuna kolvi jahtumisel kolvisõrme pesa läbimõõt läheb väikseks tagasi.
...nimelt kui näiteks kahepütisel vahetad sõrmed ära kas siis läheb süüde ka paigast? (loll küsimus nagunni, aga ma igaks juhuks küsisin)
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: Kärnataja
...nimelt kui näiteks kahepütisel vahetad sõrmed ära kas siis läheb süüde ka paigast? (loll küsimus nagunni, aga ma igaks juhuks küsisin)


Ei lähe,kui ise süüdet paigast ära ei timmi....
mul nooltega halvad kogemused ja neid nooli seetõttu ei usalda, sest:
1) olen kohanud remontkolbe, kus nooled on kogemata valesti peale löödud.
2) osadel markidel on nooled sõidusuunas, osadel vastassuunas. võib sassi minna.

alati tuleks ikka üle vaadata, et rõngalukud üle akende ei jookseks, siis on enam-vähem kindel, et kolb õigetpidi sees.

jupp

Kui te räägite tsikli kolvi paigaldamisest siis minu kogemuste põhjal ei tule seal mingit kolbi kuumutada.Sest mootorattal on ujuv kolvisõrm ja too peab suht lihtsalt sisse minema(uut tuleb natuke haamriga kõputada).Ujuv tähendab seda,et sõrmele pannakse stopper rõngad ette.Autol on pool ujuv ja et seda paigaldada tuleb mitte kolbi kuumutada vaid kepsu pead.Siis läheb ilust sisse.
olgu teiste masinatega kuidas on aga kui Jawal tahad uut kolbi panna ja esimese paugu haamriga vastu sõrme lööd, või rahuliku südamega minna uut kolbi ja sõrme ja kui vaja siis midagi veel poest ostma.....
jupp Kirjutas:Kui te räägite tsikli kolvi paigaldamisest siis minu kogemuste põhjal ei tule seal mingit kolbi kuumutada.Sest mootorattal on ujuv kolvisõrm ja too peab suht lihtsalt sisse minema(uut tuleb natuke haamriga kõputada).Ujuv tähendab seda,et sõrmele pannakse stopper rõngad ette.Autol on pool ujuv ja et seda paigaldada tuleb mitte kolbi kuumutada vaid kepsu pead.Siis läheb ilust sisse.
See on õige kolvi paigaldamise metoodika. Kui soojendada siis just õige vähe (Umbes 50 kraadini). Sõrm peaks pressimisega sisse minema.