automoto.ee foorumid

Täisversioon: Minu Riga armee. Kokku 8 Riga võrri
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tervist foorumi rahvas! Mõtlesin ka enda võrridest pisikese ülevaata pajatada.

Esimene võrr on siis Riga 13 1987. Ostsin selle ühe vanaisa käest, kes ei jõudnud enam tervise tõttu võrriga tegeleda. Võrr käes, tegin korda. Pill oli hästi hoitud ja hooldatud. Hiljem tuli ka pisikene mõte võrr ilusaks teha. Võtsin kõik osadeks, raam vanast värvist puhtaks. Masinal oli veel peal originaal tehase värv, kuid oli paista siin-seal roostet. Oleksin jätnud originaali, aga see ei olnud nii ilus. Mootorile tegin ka uueks - uued tihendid, laagrid, kolb, rõngad, väntvõll jne. Värvisin siis ilusa rohelise ja mustaga üle. Tulemus tuli oodatust ilusam. Masinal kõik tuled, vändad ja pidurid töökorras. Kuid siis juhtus õnnetus - autoga sõideti üle ja kogu töö tuli alustada otsast. Porlad, paak, raam, hark ja kõik muud olid kõverad. Mootor oli õnneks veel terve ning ka veel mõned pisidetailid. Võrri tagusin kõik sirgu ja läks uuesti värvimisele. Saab ka väga edukalt kahekest isellega sõidetud. Selle võrriga olen saavutanud kiirust kuni 50 km/h. Kui soovid, siis võid ka vaadata videot, kuidas võrri läikima lõin:
Enne
[attachment=49241]
Pärast
[attachment=49237]


Teine võrr on siis Riga 11 1976. Ostsin selle ühelt koolipoisilt, kes müüs oma vanaisa võrri, et ise mingit raha saada. Muidugi poiss ei teadnud masina väärtusest midagi ja sain selle väga hea hinnaga. Kui masina ostsin, siis olid olemas peaaegu kõik, peale mootori ja õigete rataste. Masinal on säilinud väga heas korras originaal värv. Kuna esi porla polnud originaal, siis panin sinna teise, kuid selle värv polnud enam originaalis. Roostet paista pole. Sellel olen otsustanud, et jätan selle värvi. Mootori panin sellele kokku juppidest, mille riiuli pealt võtsin. Kõik töötab, peale tulede kuna pole mähist, mis toodaks ka voolu tuledele. Selle võrriga olen saavutanud kiirust kuni 55 km/h.
Enne
[attachment=49242]
Pärast
[attachment=49239]


Kolmas võrr on siis Riga 13 1987. Selle ostsin ühelt koolipoisilt, kes tegeles võrridega, aga puudus aeg ja teadmised. Otsustasin siis võrrid ära"päästa" tema käest. Algne seisund oli jube. Kõik tuli alustada otsast. Kortsud siin-seal. Teatud detailid katki. Aga minu jaoks polnud see mingi probleem. Sain võrri korda ja 100% töökorda. Kõik tuled, pidurid ja vändad töötavad nii nagu ette nähtud. Masin värvimisse ei jõudnud kuna vanem vend tahtis ka omale võrri ja siis ostis minult ära selle. See võrr lippas ka kiiresti, kuid kiirust ei oska öelda, jäi sinna 40-50 km/h kanti.
Enne
[attachment=49243]
Pärast
[attachment=49244]


Neljas võrr on siis Riga 11 1976. Ostsin selle ühelt vanemalt mehelt, kes ei viitsinud enam võrridega tegeleda. Algne seisinud oli lihtsalt jube. Sellega oli kaasas ka üks mootor, millele oli peale ehitatud traktori magneto ning seetõttu karter ära lõhutud. Hetkel ei ole veel võrri korda saanud, aga tegelen sellega. Siiani korras rattad, esihark ning mootori lappisin peaaegu uutest juppidest kokku.
Enne (vasakul)
[attachment=49245]
Pärast
[attachment=49246]

Viies võrr on siis Riga 13 1987. Ostsin selle koos eelmise Riga 11'ga vanamehelt. Lugu pmst sama - algne seis jube, kuid mitte kõige hullem. Sellele võtsin riiulist töötava mootori peale, rattad tegin korda, hargilaagrid korda ja siis sain ka sõitma minna. Sõidukiirus on hea - 43 km/h.
Enne (paremal)
[attachment=49245]
Pärast
[attachment=49247]

Ning viimaks - kuues võrr on siis riga 22 1984. Sain selle kingitusena, kuna kogemata sõideti rohelisest Riga 13'st üle. Olin selle kallal vaeva näinud tohutult ning võrrist üle sõitnud autojuht ja tema sõbrad panid raha kokku ja ostsid mulle selle. (Juhtunust saad lugeda esimese võrri kirjelduses) Olin seda võrri tahtnud juba ammu. Kogusin juba raha, müüaga oli ka juba kõik räägitud, et ostan ära, kuid nemad jõudsid ette. Vahva kingitus! Nüüd siis vigadest - pidureid polnud, mootor ei töötanud, sumps puruks. Endiselt, minu jaoks pole miskit probleemiks. Tegin võrri korda. Hetkel ei oska ainult juhtmeid vedada, et saaks ka tule põlema. Ehk keegi oskab aidata? Võrr läheb 1-2 löögiga vändast käima ka külma mootoriga. Kiirused on osutunud suureks, läheb välja kuni 57 km/h.
Enne
[attachment=49248]
Pärast
[attachment=49249]

Nonii, nüüd on siis kokku 7 võrri Smile Kõige uuem pereliige on siis Riga 13. Ostsin selle ühelt facebooki sõbralt. Sain võrriga kaasa ka hulganisti varuosi. Järgmised nädalad on nüüd kõvasti tööd täis. Mootorit peab nüüd kusagilt otsima hakkama, kuna pole riiulis piisavalt juppe, et uus mootor kokku panna. Puudu ainult kiilud ja siduri pulk ( or kuidas seda nimetatakse). Selle võrri lasen nii originaali kui võimalik. Vaja oleks veel pedaale, pedaalide ketti, tagumist veohammakat, gaasirutskat ning siis vist oleks kõik. Kui kellelgi vedeleb või tahab lahti saada, siis võin mõistliku hinna eest ära osta. Tean täpselt, mis jupp palju väärt on, niiet pole mõtet hakata mulle kirve hinda väänama.

Enne
[attachment=49331]

Pärast
[attachment=49516]

Ajasin täna siis garaaži võrridest tühjaks Smile
[attachment=49399]

Nonii, üks pereliige nüüd juures Smile Kõige uuem, aga samas ka kõige vanem pill on Riga 12 1974. Masinal tehtud mootoril kap. remont. 98 % komplektne, puudu iste ja spidokas ja muidu kompu pill. Keerasin siis kohe mootori peale ja proovisin, mis teeb. Läks käima küll, tegi ilusat häält ja puha. Järgmisena plaanis kõik muu korda saada - tuled, pidurid ja muud võrrile vajalikud funktsioonid. Aga üks pilt ei teeks ka paha Smile

[attachment=49515]


Oodatud on kõik kommentaarid võrride kohta - mida oleks võinud paremini teha, mis sobiks paremini jne. Jagage muljeid. Võite küsida ka nõu Smile
Tore blogi ja jätka samas vaimusWink Esimesel võrril vist suisa vana Jawkini isteCool Aga jutust saab aru et 2x võrrid auto alla jäänd....? Kuis nii ?
Auto alla jäi ühe korra, 2 korda sai taastatud Smile Oli pisikene kinnisilmi sõitmise võistlus mossega põllu peal ja mul oli võrr põllu äärde pargitud, ei viitsinud jala minna sinna ja siis üks kaotas mõnusalt juhitavuse ja sõitis üle.
No näed Oliver Tubli oled.

Said omale Riga 13 võrri juurde.
Minu oma kunagine!

Edu! Big Grin
Tohoh! Eesti on väike, mis teha Big Grin Aga luban, et kannan su võrri eest hoolt ja ei lase sel ära roostetada! Smile
Kust sa saad varuosi kui tohib küsida? Hetkel taastan riga 11 võrri ja oleks vaja summutit ja esiratast koos piduriga.
Ja siin foorumis viriseti, et noored on tehnikakauged Big Grin....
Viisakad pillid oliver! Jõudu ja jäksu !
Magru, ega varuosadega on raske jah. Iga õhtu tuhlan netis müügifoorumid läbi, kas keegi müüb kusagil. Raske on leida neid. Kui olen ostnud võrre, siis olen ikka kastitäie igast juppe kaasa saanud. Hetkel on riiulid pungil varuosi täis. Smile
Maitus, vanust kõigest 17 Big Grin Olen kaherattalistega tegelenud lapsest saati. Nii kaua, kui mäletan, olen motikatel kolvirõngaid vahetanud või silindrit puhastanud Smile
Tsistern, Aitäh!
(19-08-2014, 22:36 PM)OliverJuurik Kirjutas: [ -> ]Magru, ega varuosadega on raske jah. Iga õhtu tuhlan netis müügifoorumid läbi, kas keegi müüb kusagil. Raske on leida neid. Kui olen ostnud võrre, siis olen ikka kastitäie igast juppe kaasa saanud. Hetkel on riiulid pungil varuosi täis. Smile
Maitus, vanust kõigest 17 Big Grin Olen kaherattalistega tegelenud lapsest saati. Nii kaua, kui mäletan, olen motikatel kolvirõngaid vahetanud või silindrit puhastanud Smile
Tsistern, Aitäh!
Tubli oled, mina mängisin selles vanuses veel mänguautodega Smile.. no natuke luiskan ka ikka võrrimees sai samuti oldud, aga selliste asjadega ma vast toime ei oleks tulnud Smile
Mul vend tegeleb sellega, vaatasin kõrvalt ja õppisin selgeks Smile
(19-08-2014, 23:06 PM)OliverJuurik Kirjutas: [ -> ]Mul vend tegeleb sellega, vaatasin kõrvalt ja õppisin selgeks Smile
Mina õppisin vanema venna kõrval joomise ja naisteskäimise ära Big Grin!
No seegi hea Big Grin Ise ei puutu kokku alkoholiga. Smile Liiga kulukas hobi, panen selle raha hoopis motikate alla Smile
Ise muidu 13 Big Grin aga ikkagi tahaksin siis teada kust foorumitest saaks leida neid varuosi, tahaks teada mis veebilehelt jne, sest siiamaani tean aind seda automoto veebilehte Sad Või Oliver, teil endal vedeleb kuskil summutit?
(20-08-2014, 23:03 PM)magru Kirjutas: [ -> ]Ise muidu 13 Big Grin aga ikkagi tahaksin siis teada kust foorumitest saaks leida neid varuosi, tahaks teada mis veebilehelt jne, sest siiamaani tean aind seda automoto veebilehte Sad Või Oliver, teil endal vedeleb kuskil summutit?

okidoki.ee
osta.ee
hydra.ee
auto24.ee

Veel on vöimalus läbi käia vanad külamehed, neil peaks kindlasti midagi veel olema, oleneb ka, kus sa elad. Ise olen 15, 13 aastaselt hakkasin pihta ja nüüd on vörride suhtes köik teada, oman ka ühte vörri, teine on hetkel riga-13 originaal projektikas.
Just, kõige targem on küsida vanaisade käest, neil on just kõige paremini hoitud kaup. Sain oma esimese võrri vanapapilt, megalt ilusti ja hästi hoitud pill. Olen vanade meestega palju kaupa teinud ja siiani on olnud kõik aus ja viisakas. Suurema osa asju olen ostnud Osta.ee kaudu. Võrre saan ikka motokuuri, automoto ja facebooki kaudu Smile

Suur respect kõigile, kes noorest peast selliste asjadega tegelevad!
Väga südantsoojendav värk! Olin ise 11-12-ne, kui Harjumaal kadakate vahel omatehtud-remonditud riistadega krossi sõitsime! Hiljem ehitasin tõukerattast. jalgrattast ja võrrist minimokiku. Jamamist oli kõvasti, aga lõpptulemusega oli väga asjalik mööda heinamaad, metsa ja ja mägesid ronida.
Varuosadega ongi tänapäeval nii, et tuleb otsida, ise nad koju kätte ei kipu tulema. Soovitan ka vanavara laatadel käia, neid toimub Eestis pea igal nädalavahetusel.
Tubli, Oliver!
Loen ja tunnen häbi. Teised siin 11-12 aastaselt juba kõvad mehhaanikud ja krossisõitjad. Mina olin 12 aastaselt veel paras lopuhh. Esimest korda võrriga sõita olin vast juba maal onu juures saanud.
Tahtsin öelda omalt pooltki, et tore on näha uuestki põlvkonnast õlinäppe sirgumas. Tubli!
Panen ilastamiseks pildi:
[Pilt: 20140821_133532.jpg]

Tutikas ja 50€ eest punnakat küllBig Grin
Aitäh kõigile!
mrt36, väga ilus pill! Aga juba paistavad pisivead silma Smile Aga sellise ilusa masina juures ei panegi keegi neid tähele. Talv tulekul, ei saa võrriga sõita ja omalgi plaanis kõik võrrid üks haavad läikima lüüa Smile
Lehti: 1 2