automoto.ee foorumid

Täisversioon: kaemiseks-külastamiseks
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
http://tarbija24.postimees.ee/2873427/ga...um-haanjas

Kisa,kärata-TEHTUD!
Jõudu omanikule!
(01-08-2014, 07:37 AM)jurka Kirjutas: [ -> ]http://tarbija24.postimees.ee/2873427/ga...um-haanjas

Kisa,kärata-TEHTUD!
Jõudu omanikule!
ühest küljest tubli töö, aga teisest küljest ... see tehtud töö on selline imelik, meenutab kaugelt vaadates originaali, aga nt kroomi asemel hõbevärv jne jne
Mind häirib see Wheel-spray(aerosool värvi) ohtravõitu kasutamine.Sad
Aga avastasin oma rõõmuks,et üks minu vana ratas on ka sinna muuseumi jõudnud.Wink
Tere.
Eks seda Wheel-spray (aerosool värvi) ga vidinaid saab alati pikapeale ja jõudumööda ju kroomi vastu vajadusel välja vahetada.
Jõudu.
Allan.
(01-08-2014, 10:14 AM)Maanteemuuseum Kirjutas: [ -> ]
(01-08-2014, 07:37 AM)jurka Kirjutas: [ -> ]http://tarbija24.postimees.ee/2873427/ga...um-haanjas

Kisa,kärata-TEHTUD!
Jõudu omanikule!
ühest küljest tubli töö, aga teisest küljest ... see tehtud töö on selline imelik, meenutab kaugelt vaadates originaali, aga nt kroomi asemel hõbevärv jne jne
Mazi jutt
RE: kaemiseks-külastamiseks
Mind häirib see Wheel-spray(aerosool värvi) ohtravõitu kasutamine.Sad
Aga avastasin oma rõõmuks,et üks minu vana ratas on ka sinna muuseumi jõudnud.Wink

Hakkab pihta!Kellele ei meeldi ärgu vaadaku ja tehku siis ise paremini.Kas mees on aerosoolitand kellegi teise asju,kas seal on silt juures restaureeritud originaaliks, kas keegi on talle andnud raha kroomimiseks!Kust te teate tema võimalusi?See kes midagi on oma kätega on teind on TUBLI MEES!
Minge õige... ja tehke paremini ja NÄIDAKE oma iludusi!Sellest pole kasu kui kõvatate ja räägite mul kodus teki all peidus originaal.
See jutt ei puutu ainult eel postitajaid.
Täiesti viisakas kollektsioon ja konditsioon üheks väljapanekuks. Liiga ilus ei oleks ka enam ilus. Vanade masinavärkide man peabki natuke õli, roosteplekke ja värviparandusi näha olema.
(01-08-2014, 12:12 PM)jurka Kirjutas: [ -> ]... Hakkab pihta!Kellele ei meeldi ärgu vaadaku ja tehku siis ise paremini.Kas mees on aerosoolitand kellegi teise asju,kas seal on silt juures restaureeritud originaaliks, kas keegi on talle andnud raha kroomimiseks!Kust te teate tema võimalusi?See kes midagi on oma kätega on teind on TUBLI MEES! ...
vaadake, kui mees teeb endale ja nö muuseumina ei reklaami, siis on üks asi, aga kui teha muuseumiväljapanek, siis peaks lähtuma teatud üldtunnustatud põhimõtetest ... kui võimalusi on vähe, siis teha vähe (tükiarvult) aga korralikult.
museoloogiliselt on täiesti õige, tegelikult kõige õigem üldse konserveerimine, st sitast puhastamine ja rooste eemaldamine ja kaitsevahaga katmine.
Samuti pole midagi taunitavat, kui teha üksikud parandused ja need jäävad näha, aga nii kogu masina ulatuses. Samuti säilitades masina seisundi koos kõikvõimalike ratside ja täiendustega, nagu see oli omal ajal kasutamiseks.
Lõpuks on originaali taastamine, mis üldiselt muuseumides väga kombeks pole.
Aga selline segapudru variant on halva maitsega, kus osa detaile on läikivalt ülevärvitud-taastatud ja samas teised detailid aerosooliga hõbedaseks lastud.
Big Grin kuidas kevades öeldigi, et kui kõike ei jõua, siis tee pool tükki, aga hästi.
(01-08-2014, 14:07 PM)Maanteemuuseum Kirjutas: [ -> ]...aga kui teha muuseumiväljapanek, siis peaks lähtuma teatud üldtunnustatud põhimõtetest .

Tsitaat:Kaldemäe hostelis on avatud mootorrattamuuseum, mille ekspositsioon põhineb Aivar Kuus’i erakollektsioonil.
Keegi on vaatamiseks välja pannud oma erakogu, kas riiklikele muuseumidele kehtestatud normide-tavade taganõudmine kohatu ei tundu? Nõus, et spreitamine on silmale pisut valus vaadata, aga igaühe oma asi kuidas ta oma koguga ringi käib. Lisaks- pole küll spetsiaalselt otsinud häid tavasid ja kombeid ning ennast muuseumiks nimetamise eeltingimustest rääkivaid dokumente, aga "muuseumi tavad", "muuseumis nii ei tehta" kõlavad üsna õõnsalt ning pigemini üksikisiku arvamisena...
Ja muuseumi kõlbulikkuse/ kõlbmatuse panevad siiski paika külastajad, kes hääletavad oma jalgade- ja rahakotiga.
Mis siis ikka. Mina loodan,et muuseumi omanik võtab kungi asja käsile ja vähe haaval kaotab need värvitud osad ära ja asendab kroomitutega. Muud etteheidet mul ei ole.
Mis puutub ülevärvimisse, siis igasugune roostele piiri panek ei ole halb. Kasutanud isegi analoogseid meetodeid ja võin kinnitada, et igasugune katmine on parem, kui roostel võimutseda laskmine, nimelt on meie kliimavöötmes kaks korda aastas liigne niiskus, mis toidab suvalist roosteussi ja seda kohe mõnuga, samas kõrval on isegi vana õliga kokku mötserdatud asjad sellised nagu nad seisma jäeti.

Dad.
P.S. Vähemalt tubli mees, et on asajd ilusti ritta pannud ja puhtaks teinud.
Tunnistan üles,et isegi roostes asja säilitamine on parem,kui vanarauda viimine...Big Grin
Kui raha taastamiseks ei jätku,võib ka vanaõliga kokku mäkerdada. Olen täheldanud,et peale mõningast asjade seismist tuleb ka rooste paremini maha. Kui ei usu,tehke proovi...
Keegi ei jõua kõiki asju restaureerida ja isegi veel vähem säilitada. Sellise kollektsiooni kokkuajamine on isegi tubli töö ja ma arvan,et võiks virisemised selleks korraks pooleli jätta .
Ja üldse,kui olete taastanud ühe Druzba.......ühe jalgratta,ühe mootorratta,ühe sõiduauto,ühe veoauto ja ühe laeva.....siis olete kõvad mehed ja võite alati õiendada kehvasti tehtud asjade üle! Big Grin
Tore ettevõtmine igal juhul. Ostsin mõned aastad tagasi sellelt mehelt oma IZ 350.