automoto.ee foorumid

Täisversioon: VW Type2 - 1976
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
aru ma ei taipa, misasi see on, kadedus või miskit muud?
aga nõme on küll kui kellegi hoole ja südamega tehtud kätetööd hakatakse tampima.

mulle igatahes meeldib. kiidan ja kummardan ja ootan põnevusega edasisi arenguid.
(10-12-2019, 17:09 PM)Jarmo Kirjutas: [ -> ]Peab tõdema, et ilmselgelt on mu eneseväljendusoskus kehvapoolne, sest tulnud vastukajast saan teha järelduse, et mu postitusest võis liiga mitut moodi aru saada.
Vabandan ...

Siinkohal oleks võinud su postitus lõppeda.

Kõva kunstnik ei pea ennast õigustama. $itub ta siis purki või loobib värvi lõuendile. Teiste töödega enda õigustamine ei vii kuskile. See on nende purk või loobitud värv.

Mul oli selliks üks kunstnikust pottsepp. Ta näitas mulle oma pilte. Ma ei saanud neist aru ja ütlesin, et ei meeldi. Ta küsis, mis mulle meeldib, mitte ei hakanud mind sõimama. Vastatsin, et meeldib reaalne pilt, kus ma tunnen inimese ära või saan aru mis joonistatud. Võimalikult eluline. Ta vastas, et selleks pole vaja joonistada, on olemas fotoaparaat. 
Üks mees küsis ta käest, et miks ta oma pilte ei müü. Vastus oli, et tema pildid ei ole müüdavad, sest massidele ei meeldi. Mees küsis kohe, et miks ta siis selliseid pilte ei joonista, mida ostetakse. Tema vastu, et ega ta mingi lits ei ole, et teeb mida teistele meeldib. Talle selline stiil meeldib ja ta joonistab endale.
Kõik selge. Võib rahulikult kuulata, mida räägitakse, aga tehas seda, mis meeldib. 

Praegusel hetkel on auto kordades ilusam, kui Jarmo suhtumine. Mitte kunsti, vaid inimestesse.
Kahju, et teise mehe autoteemasse nüüd see asi juhtub, aga ju siis pidi juhtuma. Kas meil on siin foorumis arvajate ja hindajate  hulgast võrdväärset oma teadmiste ja oskustega vastavast valdkonnast vastu panna Jarmole? Ja ikka jõuab lõpuks asi sinna välja, et keegi teeb midagi valesti, elab valesti, mõtleb valesti, omab vale maitsemeelt ja eelistusi. Hea meel on tõdeda, et auto omanik on väga positiivselt meelestatud ning suudab oma valikuid ka põhjendada. (Minu arust on üsna raske  põhjendada, miks mulle maitseb õunamahl rohkem kui apelsini)
Kes vaatas tänaseid uudiseid siis on ilmselt juba kursis, et selle aasta kunstimaailma kõige peadpööritavam teos on:

[Pilt: 3c4935ded01663445a-88317881.jpg]

Originaali eest maksti üle 100kilo ja tehtud/tellitud on juba ka paar koopiat, mis müüdud samas suurusjärgus pleki eest.
Tavaliselt öeldakse, et tehke järgi või makske kinni... no seekord teen järgi ja kingin ämmale jõuludeks.
Millegi pärast tundus, et sobib teema rahustamiseks, tegelikult on ju kõik hästi.

Oma viimasel projektil ma seedisin 3 kuud kas jätta kroom või värvida ja ega ei suutnudki enne otsusele jõuda kui tegin proovi värvi ja erinevatest variantidest fotod, mille põhjal võrrelda.
Maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse Smile
Alati on keegi kes teab/"teeks" paremini. Vähemalt omades mõtetes.
Buss on aus. Ja nagu eespool juba ka mainisin,siis on seal bussi värvis päris palju läikivat tera sees. Vaadake nüüd oma hallmetallikdiislit(bmw/wolks/skooda jne) ja korrutage see metallik noh ütleme,et 3-ega ning suurendage oma vaimusilmas ka metalliku tera suurust oluliselt. Lisaks vähe erinevalt veel helkivat tera. Pean ka vabandama publiku ees,et ei ole teinud kõrge kvaliteediga fotosid lakkimiste ajal,et aru oleks saada kuidas see sätendab.  Küll Meelis jõuab neid teha. See on tema buss ja teeb seda endale ja oma maitse järgi ning naudib seda pärast reaalselt ringi sõites täiel rinnal.
Tööd aga on tal seal veel kõvasti Smile Ja kõige lõpuks saab veel kergelt üle ka poleeritud see buss.
(10-12-2019, 21:50 PM)motamees Kirjutas: [ -> ]Kõva kunstnik ei pea ennast õigustama.

Selgitan siis veel korra, et ma ei püüdnud panna seda tööd kellelegi meeldima, vaid kuna väideti, et nii justkui ei tehta, siis väitsin vastu, et tehakse küll ja on alati tehtud. 

Need on kaks väga erinevat asja ja palun ära aja neid omavahel sassi. Mu jaoks on täiesti ok, kui mu stiil ei sobi kellegi maitsega, küll aga tulevad mulle täpid peale kui väidetakse järjepidevalt mingeid asju (mitte ainult isegi siin teemas, vaid läbiva joonena üleüldse) mis tegelikult pole nii nagu nagu väidetakse.
Kas te üldse kujutate ette, kui palju kui huvitavaid projekte tehakse, mida siin foorumis elusees ei kajastata, sest ei soovita saada tagasidena diletandi hetkeemotsioone esitatuna absoluutse tõe vormis. Seda enam respekt neile, kes julgevad näidata protsessi ja poolikuid töid ja natuke teistsugust maailmavaadet. Teises teemas keegi küsis retooriliselt, et kui oleksid ainuke inimene maailmas, kas viitsiksid teha EV musta numbri vääriliselt – uskuge või mitte, aga tehakse. Tehakse iseendale ja väga-väga valitud seltskonnale, avalikuks saab alles siis kui pärijad panevad oksjonile. Veelkord respekt neile, kes riskivad halli massi harimise nimel iseenda mainega.

Kunstist. Algkool idefinitsioon on jah, et „lihtsalt ilus, ei riiva silma“. Väärt-kunstilt eeldatakse mitmeplaanilisust, näiteks: vaatad eemalt - ahah, keegi on hipika üles vuntsinud, lähed lähemale - avastad mustreid ja rütme, paned nina päris ligi – raisk, siin on sõnum. See on lihtinimese vaade, omakorda järgmine tase on subkultuuri seatud raamistik.

Maitsest. Mina eelistan tüüpe, kes räägivad ainult teemadel, milles ise püüdlevad rahvusvahelise taseme poole, tüüpidele, kes läbustavad igas lõimes lihtsalt selleks et aega veeta. Kui need teised nüüd hakkavad väitma, et esimesed räägivad liiga pikalt, siis võib ka minusugune paadunud patsifist vägivaldseid mõtteid heietama hakata.
Iga vähegi edukam inimene vastaks et kui nad igat koera hakkaks kividega loopima kes nende peale haugub, siis nad ei jõuaks iialgi kuhugi. 


Eks see nuputage juba ise välja kes teist edukas on ja kes koer...


Auto on igatahes kuramuse äge, eks see on ikka nii olnud et kes ise teha ei oska see õpetab...
Big Grin

Küsimus polegi selles kas midagi säherdust on keegi kusagil juba teinud vaid konkreetses teostuses.

Teemaks oleva t2 puhul on see roheline suvaliselt sisse hüppavate (trepp küljel) või läbilõikavate valgete triipudega (molu) või liiga väikseste paneelidega (päramine tuledevaheline ala) ära lõhutud ja lisaks visuaalselt liiga kõrgeks aetud (aknad mis ka sulavad teemasse ja katuseserv).

Post #357 näidetes Datsuni profiil on naturaalselt piisavalt kitsas, et seal seda "müüritist" kõrgeks ajada ei anna, mille tulemusel jääb see kompaktne ja silmale lihtsalt haaratav. Kirju- jah. G20, mis samuti kirju af, puhul on see müüritis võrdlemisi suurte paneelidena, kitsaste "vuukidega", seega (vähemalt pildilt) ei mõju tükeldatuna vaid tükkidest tervikuna. Dodge on hoopis teine teema. Marina on tõenäoliselt crowdpleaser- halvimal juhul igav, aga mitte inetu ja kõnealusest teemast väljast. Fordi puhul on kõike suhteliselt säästlikult kasutatud. Toyota puhul on kitsa vuugiga alumine "riba" madala kontrastiga ja ei karju, ülemine on ilmselgelt profiili fookus, põhiteema. Mõlemad ribad ~ 1/3 küljekõrgusest.
Igatahes kõikide siin toodud näidete ühine nimetaja on kompaktsus ja tervik ning seda hoolimata sellest, et peale vaadates on pilt (üli)kirju ning ebasümmeetrilistest elementidest kombineeritud.

A see suur ka veel et, muidugi alati tore kaeda foorumites kuda sensitiivsed poisid pinginaabri kombel kohe džotile viskuvad, et kaitsta "rünnaku" eest mida pole olnud ning kuidas. nö. negatiivse kommentaari andja puhul hakatakse rääkima perseaukudest, hallmetallikdiislitest, ütleja parem omagu diplomit või tehtud tööde portfooliot, pürgigu maailmaklassi samas kui kaasakiitjatelt seda ei keegi ei küsi. 

Peace.
Teate, arvake mis tahate, aga mulle meeldib. Ja mul on respekt tehtud töö hulga ja kvaliteedi osas. Mina nii ei suudaks.
Mulle tundub, et enamik ei lugenud ksf Jarmo teksti läbi. Ta ei väida ju, et tegu on maailma ilusaima teosega vaid oponeerib varasemalt õhku visatud väitele, et "kroom ja sellinne värvi tegumood koos-nii ei tehta ju". Tehakse ikka küll! Ilu on iseasi ja see on vaataja silmsdes. Mulle näiteks ei istu roheline värv agaaga keda see kotib samas bussi omanikule istub ja see on peamine ja see väga tänuväärne, et selliseid huvitavaid asju tehakse. Kindlasti on see buss eksponeerimist ja arvustamist väärt. 
Ootan huviga lõpptulemust!
(11-12-2019, 12:06 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Iga vähegi edukam inimene vastaks et kui nad igat koera hakkaks kividega loopima kes nende peale haugub, siis nad ei jõuaks iialgi kuhugi. 
Eks see nuputage juba ise välja kes teist edukas on ja kes koer...

Edukad ongi banaani hinna viimasel ajal lakke ajanud, (viide siis eelpool mainitud 120 tuhhisele taiesele), ehk tuleb maitse ka järgi. Vaevalt.
...kulla inemesed, koogelmoogeldage näiteks täheühend "KKOA" ja tolle läbisiblimise järel üritage vaidlema/peksma/tapma hakata isekeskis ja omavahel....  
  Kunsti tegemine on tegija asi...  tehtus ilu nägemine on ilunägija asi...  
  Ma olen kah kade, mitte küll persmootoriga Volkkari pääle, ent ei mölise tegijate üle... 

   JubeÄgeKipa, et meitemail keegi nisikest asja üldse teha viitsib ja raatsib noid pärleid/fleike ka põrsaste ette ilastamisex loopida....
(11-12-2019, 20:47 PM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ]   JubeÄgeKipa, et meitemail keegi nisikest asja üldse teha viitsib ja raatsib noid pärleid/fleike ka põrsaste ette ilastamisex loopida....

Tubli! Aegajalt olen minagi patustanud, lõpptulemus on selline ja karavan läheb edasi, arvaku need klähvijad midaiganes Smile
(11-12-2019, 22:06 PM)Marko Kirjutas: [ -> ]
(11-12-2019, 20:47 PM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ]   JubeÄgeKipa, et meitemail keegi nisikest asja üldse teha viitsib ja raatsib noid pärleid/fleike ka põrsaste ette ilastamisex loopida....

Tubli! Aegajalt olen minagi patustanud, lõpptulemus on selline ja karavan läheb edasi, arvaku need klähvijad midaiganes Smile

..kui pääle tuunimist veel käima läeb....,  Siis on viimase peal!!!
(11-12-2019, 14:59 PM)cesium Kirjutas: [ -> ]Big Grin
Väga tore süvaanalüüs, kuid endiselt - asi on ju sinu (ja kõikide teiste) maitses.
Miks sa üritad oma maitse põhjal väita, et niimoodi ei sobi teha või et just niipidi kindlasti kõigi jaoks kole on?

Mulle ka paljud autod-tsiklid-musa-mis iganes muu asi ei meeldi ega paku huvi, aga ma ei hakka absoluutset tõde kuulutama seetõttu, et miski asi konkreetselt minu maitse järgi ei sobi. Ei ole ju reegleid customimaailmas. Välja arvatud juhul, kui ehitatakse mõnda perioodikorrektset asja, sest ilmselgelt peavad siis ümberehitusvõtted, detailid ja stiil vastama konkreetsele perioodile, mida saavutada soovitakse, kuid muus mõttes ei ole ju reeglit, et üht- või teistmoodi ei tohiks teha.

Mis puutub siksakkidesse, siis minu jaoks oli see negative space kasutamine, elik tühi ala loob veel omakorda mingi kujundi.
(11-12-2019, 20:47 PM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ]  koogelmoogeldage näiteks täheühend "KKOA" ja tolle läbisiblimise järel üritage vaidlema/peksma/tapma hakata isekeskis ja omavahel....  
  Kunsti tegemine on tegija asi...  tehtus ilu nägemine on ilunägija asi...  
  Ma olen kah kade, mitte küll persmootoriga Volkkari pääle, ent ei mölise tegijate üle... 

   JubeÄgeKipa, et meitemail keegi nisikest asja üldse teha viitsib ja raatsib noid pärleid/fleike ka põrsaste ette ilastamisex loopida....

Guugeldasin KKOA ja pildid ...  ning silm puhkab. See on tipp tase mis guugel välja nopib. Sinna jõutakse piltlikult öeldes läbi verehigi ja pisarate. Kindlasti on abiks sisuline arutelu ühe või teise asja üle. Sellist arutelu olen siin näinud ainult tehnilistes küsimustes ja see on ka mind tihti aidanud ree peale. Saan aru, et siin on rohkem tehnika inimesed ja seetõttu tehnilised nõuanded ka ludinal tulevad. Siin läks inetuks kui teravama silmaga tegelane juhtis tähelepanu, et stange võiks olla värvitud. Selle foorumi peategelane saab kena nii värvitud kui ka kroomitud stangedega, selles ma ei kahtle, aga kindlasti on tulemus mõlemal juhul erinev. Ja selline arutelu on minu jaoks huvitav. Mis ei kohusta ka peategelast mitte millekski, aga see annaks vähem treenitumale silmale põhjust vaatamiseks. Need braavo hüüded tulevad siia nii värvi kui ka kroomi puhul, ei mingit kahtlust.


Need põlvega munadesse, stiilis a mida v*ttu arvate, tra teate ka kui palju siin vaeva on nähtud, mis sa mees ise oled teinud, arvamustel ju mingit mõtet pole. Kellel sellest tolku on ? Ma ei lähe keevitajat õpetama (ma tegelikult olen päriselt ka kade heade keevitajate peale, see on peenike kunst) aga iga keevitaja ei peaks Cesiumi postituse peale ärrituma, kes valdab teemat. Ja teema on antud juhul disain. See on paraku paljuski tunnetuslik, aga inimene kellel on põhi all vaatab asja peale teise pilguga. Ja ei ole Jarmol ka põhjust solvuda, mulle tema tööd meeldivad ja mida aeg edasi seda paremaks on läinud. Aga sellisele arengule aitab ikka kaasa sisuline arutelu. See on kunstikoolis tavaline praktika, kus klass vaatab koos üle kõigi tööd ja analüüsib, mis hästi mis mitte. Nüüd saan aru, et see treenib ka autorit ennast paksemale nahale, sellises analüüsis ei ole midagi isiklikku, pigem on ta autori jaoks edasiviiv, või annab mõne uue mõtte. Rohkem tolerantsust poisid (see ei ole nüüd seksi mõttes öeldud) Smile
kas arvamusel, et läikiv vidin ei sobi kohe kuidagi, on teistmoodi kaal ja sedasi sobib arvata ja kirjutada?

muidu aga vaatsi huvi pärast uuesti ja ei suutnud tuvastada, et teema autor oleks üldse küsinud teiste arvamust.
(12-12-2019, 18:36 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]... et teema autor oleks üldse küsinud teiste arvamust.

Teema autor lubas mitmeid kordi kriitikat teha ja see teda ei segavat.

MeelisV
...ei mind ei sega need arvamused - arvake edasi
mina teen asja edasi :Big Grin ...
(12-12-2019, 08:46 AM)Jarmo Kirjutas: [ -> ]Miks sa üritad oma maitse põhjal väita[color=#333333], et niimoodi ei sobi teha või et just niipidi kindlasti kõigi jaoks kole on?


Sest kus viga näed laita seal tule ja aita laita.

Tõsisemalt,

(12-12-2019, 08:46 AM)Jarmo Kirjutas: [ -> ]... Miks sa üritad oma maitse põhjal väita...

A kelle oma põhjal siis? Kellegi teise oma mul pruukida pole.

(12-12-2019, 08:46 AM)Jarmo Kirjutas: [ -> ]... et niimoodi ei sobi teha või et just niipidi kindlasti kõigi jaoks kole on?...

Keela nüüd rõõmu natuke, kuskohas sa sellist loosungit siin nägid?
See mida sa ise näha tahad minu jutus, seda ma ei saa loomulikult tõsiseltvõetavalt arvestada.

Ja kui ma oleks lihtsalt kaasa kiitnud kas siis küsiksid ka minult mille alusel sellised sõnad?
Miks üritad väita oma maitse põhjal, et see kõigi jaoks hea sai? Big Grin
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21