automoto.ee foorumid

Täisversioon: Klaasi soojenduse - vask klemmi tagasi jootmine või liimimine klaasi külge
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
See vasest osa, kuhu käib juhe külga, murdus ära, kuna keegi, on kunagi sinna pistiku lohakalt otsa pand, mis oli siis plassmassi ära sulatanud ...
Suuremad klaasitöökojad seda teenust ei paku ja kunagi olla olnud selle tarbeks ka liim

Soovitatud on liimida kütteriba taastajaga, aga kas see jällegi toimib?



Teab keegi (kedagi) mõnda kohta kes sellega tegeleks.
krt. murdus ära - lootsin, et on kõvemini kinni.
(27-11-2014, 16:44 PM)spark Kirjutas: [ -> ]Soovitatud on liimida kütteriba taastajaga, aga kas see jällegi toimib?
Taastaja vaevalt on suuteline klemmi klaasi külge liimima. Tegemist on mingi vasetolmu sisaldava möksiga, mida tuleb ka üksiku raja taastamiseks üsna mitu kihti peale määrida. Liimimisomaduste suhtes olen pigem skeptiline.
Mina püüaksin mingi sigahea klaasiliimi abil uue klemmi tugevasti klaasile istutada ja alles siis vaataks, kuidas ühendust kasvatada. Klaasi ühe serva tugev kuumutamine jootekolviga aga ei pruugi klaasi jaoks hästi lõppeda.
Eks ta üks kantossi lappimine on, aga kui midagi kaotada pole, siis proovida ju võib. Igal juhul võiks uue tagaklaasi raha korjama hakata...
Täpselt ei mäleta, kas Noores tehnikus või siis siis oomipoes oli kunagi müüa väikeses tuubis keemiline metall. Või midagi analoogset. Tuub ca. 15 grammi kaalus. Sellega jäid klaasisoojendusklemmid naks ja naks kinni. Kus linnas asud?? Ehk tean kedagi soovitada.
(27-11-2014, 19:17 PM)Kadari Kirjutas: [ -> ]Täpselt ei mäleta, kas Noores tehnikus või siis siis oomipoes oli kunagi müüa väikeses tuubis keemiline metall. Või midagi analoogset. Tuub ca. 15 grammi kaalus. Sellega jäid klaasisoojendusklemmid naks ja naks kinni. Kus linnas asud?? Ehk tean kedagi soovitada.
Tänud
Käin korra Järve Keskusest läbi ja uurin.
Anna siis teada kuidas õnnestus. Endal sama probleem.
würthi ja loctite tootevalikus on ka keemilist metalli (epo liimi sisse segatud metallipuru pmst), mis jääb üsna tugev (olen tsikli sidurikaant liiminud sellega). Eks sa pead vaatama, et lühist ka klemmide vahel ei tekita, kui liimid.
Würthis on müügil ka see taastaja ja sellega olen mõned klemmid tagasi liiminud ja kui vooluga on korras,siis vaiguga üle teinud,et oleks tugevam.Kannatab ka tinaga joota,aga ikka pärast vaik peale.
Järve Keskuses on täitsa olemas Oomipoes 16€
hetkel veel ära ei ostnud ... Rolleyes
Tegu on kahekomponentese liimiga, mis põhiliselt on mõeldud ribade taastajaks, aga karbipeal oli ka kirjas, et liimib ka metalli.
.......... liimib ka metalli - ei pruugi kahe metalli vahele elektrilist ühendust tekitada.
proovisin siis sellega teha - Omipoes müüdav liim
[Pilt: c_350x350_1725158.jpg]

Ma ei te mis ma valest tegin, aga kinni see klemm, selle liimiga minul klaasi külge ei jäänud - vbl ei oleks pidanud joote muhke, klemmi küljest maha lihvima
Teistkorda ei saa ka proovida, kuna pleki taha ei näe ja jube kehv on sealt puhastada. Seda liimi vist jäi küll natuke alles

Liimisin millalgi Detsembris, aga proovisin möödunud nädalavahetusel.
juhe klemmikülge ja klaasisoendus sisse ... kärssas lahti.
Joota saab.
Soojas garaažis, klaas puhuriga soojaks ja kiiresti kolviga, teiselt poolt fööniga toetades.
Puhur autosse, et klaas terve pinnaga soojeneks ühtlaselt.
Vajab aga häid töövahendeid (madala temperatuuriga tina ja vastavat räbustit) , harjutamist ja kogemusi.
Teine võimalus on liimida (elektritjuhtiva liimiga) mitte ainult klemm vaid haljas vasktraat (Klemm otsas) terves pikkuses klaasi servas oleva laia voolujuhtiva raja peale. Seda tuleb ka soojas teha ja voolu mitte varem sisse lasta kui liim on ööpäev soojas kuivanud.