automoto.ee foorumid

Täisversioon: Projekt: JuMZ-6L Soolokad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jumzil ikka roolivõim täitsa olemas. 
Tore vaadata, et traktor läks asja ette. Igati rahul tulemusega  Smile
Kiire küsimus. Palju kaalub pisikese JuMZ-i kabiin? Kui palju on inimesi vaja , et seda tõsta.
Ülemise osa, kus pole põhja ja poritiibu, viiakse kahekesi vabalt minema. Kogu komplekt on vast 400kg.
koos tiibadega vast 150-200kg... ilma sisuta. Kahekesi tõstsime ilma klaasideta kabiini vabalt kärule, traktori pealt maha vist aga ei tõstaWink 
Aitäh.
Mahatõstmiseks tuleb siis pisike tõstuk leida.

Veiko
(19-08-2015, 14:17 PM)Veiko Varik Kirjutas: [ -> ]Aitäh.
Mahatõstmiseks tuleb siis pisike tõstuk leida.

Veiko

Kett tali kuskile rippu kui traktorit on võimalik liigutada.
Asi õues. Seega tõstukiga lihtsam majandada.
Aitäh kaasa mõtlemast.

Veiko
Sookoll näeb välja endiselt nagu MAD MAX'i filmist väljakaranud...


[Pilt: DSC_0436.JPG]




[Pilt: DSC_0416.JPG]

[Pilt: DSC_0418.JPG]
Tekkis küsimus, et kui soo su soo on, millel jumz liikuma peab? Kas selline kamara all muda, või märg turvas? Kas jala all vetrub ja kas laukaid ka on? Põhi küss siis selles, et kuhu maani jumziga kannataks minna töllerdama, on siis seal kaks või kolm paari rattaid all, millal enam tagasi ei saa, ja siiski, kas jala all vetrub või mitte? 
Leidsin sellise toreda videoklipi:
https://www.youtube.com/watch?v=fy5rwGO392g
Ehk saab siit edasiehitamiseks ideid virutada? Natuke häiris, et laagripesad olid mõõtu töödeldud enne korpuse lõplikku kokkukeevitamist, muidu vinge ettevõtmine.
Eile sai siis 82a jumz ellu äratatud seoses polotrooperi päästeaktsiooniga,kallasin tosooli mootorisse ja proovisime käima vedada... ei miskit. Kinni mis kinni, eks libe ka muidugi. Puhur siis käima ja mootorit soojendama, vahepeal ajaviiteks näppisin käivitusmootorit, oli seegi kondentsiga kinni jäänud. Sooja saades hakkas liikuma, bensiin sisse ja läks esimesest tõmbest käima, aga suurt ei jõudnud ringi ajada. Soojenes siis pool tunnikest ja uus katse, läksid mõlemad esimesest pöördest. 

Läksin siis jumziga ees mööda luhta ja isa tuli t40 ga järel, oli päris ränk sõit täis pimeduses ilma ühegi tuleta...  Aga lõpp hea kõik hea. Eks tuleb seegi masin lähiajal sooja ajada ja töödega alustada. Terve riiul on kaste täis uute tihendite ja detailidega selle masina tarbeks. 

Lõppu siis pilt selle masina "plokisoojendusest"

[Pilt: 20160119_162415.jpg]
Kavalpea - said kohe ka istme soojaksWink
Mad Max sai vahepeal tule kolvile...

[Pilt: DSC_0399.JPG]

[Pilt: DSC_0412.JPG]

Smurfi tagumised topeltrattad kinnitasid suurtest aukudest viie poldiga, Maxil väikestest ja neljaga. Kas peale poltide arvu ja pikkuse on ka muud vahet märgata? Ma pean silmas eelkõige seda, et kas neljaga on sama kindlalt kinni kui viiega?
(22-06-2016, 23:38 PM)raudbetoon Kirjutas: [ -> ]Smurfi tagumised topeltrattad kinnitasid suurtest aukudest viie poldiga, Maxil väikestest ja neljaga. Kas peale poltide arvu ja pikkuse on ka muud vahet märgata?
...

Vaherõngast on vaja märgataWink Poltide ülesanne on hoida vaherõngas tihendalt velgede soontes, siis teeb füüsika ülejäänu.

Neljapoldilisel on välimine rehv tublisti väiksem, mis omakorda koormust kõval pinnal vähendab.
See kopaga jumzi viie poldiga süsteem oli minu nurisünnitus, neljast poldist keskel piisab täiesti igas asendis ja tunduvalt lihtsam ka paigaldada neid polte, pole kaldpinda ega midagi.    
Kui jumal annab, siis saan ehk ka kõik neli oma JuMZi all topeltratasteks teha. Ma tean, et see on Sul varem ära kirjutatud, aga ausõna, ei viitsi otsima hakata. Kui paksust materjalist Sa need rõngad lasid teha?
(27-06-2016, 17:24 PM)raudbetoon Kirjutas: [ -> ]Kui jumal annab, siis saan ehk ka kõik neli oma JuMZi all topeltratasteks teha. Ma tean, et see on Sul varem ära kirjutatud, aga ausõna, ei viitsi otsima hakata. Kui paksust materjalist Sa need rõngad lasid teha?

Sellest mis kätte juhtub, 4-5mm on juba hää küll.    Kopaga jumzil on vaherõnga laius 15cm, sellel soolokal 30. Vaata ise kumb rohkem sobib sulle. Ise teeks  25-30cm laia.
Tere

Ma huvi pärast uuriksin, et mis huvitav purustaja see jumpsil järgi on? Tundub isetehtud olema. Mõtlen, et peaks ka midagi sellist endale tegema.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10