automoto.ee foorumid

Täisversioon: Teeme ise UPS-i katla pumbale
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Niisiis vaja teha ups-i sarnane vidin katla pumbale,et kui vool kaob siis automaatselt lülib autoakule ümber.Olemas inverter 600w ja kontaktor või magnetkäiviti mis teeb ümberlülituse.Selleks,et asi toimiks peab 220V olemasolul inverteri väljundisse 220 sisse kogu aeg jooksma aga see pole hea või üldse keelatud.Mõte oleks dioodid vahele panna,sest diood ühte pidi laseb läbi ja teist pidi mitte,aga millised dioodid?Või on paremaid ideid?
Kui vool olemas siis kontaktor hoiab 220 otse pumbal peal,kui vool kaob siis abikontaktide sulgumisel jookseb akult vool inverterisse,inverter teeb 220v ja pump toimetab edasi.
Sul on ju vaja vahelduvvoolu, mistõttu dioode ei saa vahele panna. Teine häda on selles, et elektrimootorid tahavad saada korralikku siinust, suvaline odav inverter seda ei tee. Oled sa proovinud kas see pump sinu inverteriga üldse korralikult töötab? Kuidas on lahendatud aku laadimine?
Kui pump on väikemaja oma suurusjärku 700W siis milleks võimelda?
Arvuti UPS on see õige lahendus.
Ühendab ja lahutab iseseisvalt end võrgust ja ühendab tagasi samuti.
Laeb ka aku automaatselt täis ja hoiab seda täis olekus.
Kui on isu saada pikem tööiga pannakse lihtsalt suurem aku taha ja olemas.
(18-12-2014, 19:59 PM)2715 Kirjutas: [ -> ]Kui pump on väikemaja oma suurusjärku 700W siis milleks võimelda?
Mamma miia! Eramaja katlapump 700W?! Kui kasutusel on veneaegne suure katlamaja pump, siis ehk jah. Muidu kisub aga ikka sinna 70W kanti. Minu pump tarbib I kiirusel 64W, II kiirusel umbes 80-84W ja II kiirusel 100-110W. Tavaliselt kasutan I kiirust.
UPS-iga toitmisest. Ideaalne oleks siinust(true sine wave) tootev UPS või inverter. On olemas, aga kallid. Hädaga pooleks kõlbavad ka modifitseeritud siinusega(modified sine wave) UPS või inverter. See on see "trepiline siinus". Tean, sest olen ise hädaga sellist inverterit just katlapumbal kasutanud, et voolukatkestusega keema ei läheks. Pump piniseb küll ja tarbib veits rohkem voolu, aga maha põlenud siiani pole. Teistele soovitada siiski ei julge. Kui keegi otsustab kasutada, siis omal vastutusel!
Hoiduda tuleks kindlasti vanakooli UPS-idest, mis annavad siinuse asemel välja ristkülikut. Siis on p**** majas! Selline UPS kõlbab toitma vaid impulsstoiteplokki JA AINULT! Sellel viimasel on täiega pohh, mida talle sisse lastakse, olgu sile või trepiline siinus, ristkülik või lausa DC. Kõike sööb.