automoto.ee foorumid

Täisversioon: Üks vana liikur
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[Pilt: 007657790d6452.jpg]

Pildistamise koht suure tõenäosusega Tartu, aeg 50-ndate keskpaik.

Asp

saekas

Seda pildi kohta ei oska muud öelda kui vaid, \" Jaa, olid alles ajad\".
Praegu teha selline pilt näiteks Datsun Cherryga ja 50 aasta pärast pannakse automotosse üles.
Ega see juhuslikult Packard pole? See Harju teemeistri oma?
Kahjuks ei tea omanikest midagi. Tean vaid, et see oli ühe vana negatiivi lõpus, millel muud pildid pärinesid 50-ndate Tartust.

Asp
Kuna keegi pole paremat pakkumist teinud, siis kordan enda oma. Minu kujutlusvõime juures on tegemist 1929-1930 Packardiga, mis on pildil äsja (st 50-ndatel) veetud Tartusse või on pildistatud teel Tallinnast Tartusse Kosel. Nimelt hiljaaegu kaevasime sarnase auto mootori, käigukasti ja muud pudi-padi maa seest välja. Mäletajate kirjelduse järgi oli auto 50-ndatel just sellises konditsioonis nagu pildilt näha. Paraku ei õnnestunud meil ise sellest autost pilte leida. Kuna piirkond on õige, siis võib ju arvata, et sel aastal sellise kirjeldusega autosid just palju ei leidunud.
Samas on mu teoreemi tõestus puudulik.
Ma võin küll eksida, aga minumeelest kasutas Packard alates kuskil 1920te aastate keskpaigast (millest varasema valmistusajal viitab fotol nähtava auto kere tüüp) kas täisvelgi või traatkodaraid. Puitkodarad olid tollal juba ju vanamoodsad asjad ja arvatavasti Packard kui eesrindlik firma oli need hüljanud. Sel autol paistab aga puitkodaratega ratas all olevat.

Näiteks ma ei leidnud Bogomolovi Packardi lehel ühtki isendit, mille võiks samastada Aspelundi valduses oleval fotol kujutatud automobiiliga.


Parimat,

Valdo
http://www.packardclub.org aadressil olevad vanad pildid näitavad ka 1930. aastal puitkodaraid. Ilmselt oli siis tegemist odavamate autodega, näit. taksod või riigiametitele kuuluvad autod. Leitud mootor tundus ka vanem olevat, aga selle aastaarvu ma tuletasin jutte ja sellega kaasnevaid muid ajaloosündmusi arvestades.