automoto.ee foorumid

Täisversioon: Süütejagaja REMY 374A
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[attachment=52912]
Leidsin süütejagaja REMY 374A. Väliselt üsna tänapäevane ja peaaegu oleksingi ta sinnapaika jätnud, aga igaks juhuks võtsin kaasa. Selles majas oli kunagi olnud mingi sakslaste 4x4-veoline putukas, lootsin, et ehk on sellelt pärit. Peale kerget puhastamist tuli välja kiri Made in U.S.A. , seega sakslane langes ära. Kataloogi järgi võiks olla tegu Chevrolet AA Capitol mudeliga kuni aastani 1927. Seega üsna vana asi. Natuke kahtlusi tekitab lühend U.S.A. Väidetavalt peaks punktidega eraldatud lühend tähendama Ameerika sõjaväge ehk siis United States Army ja ilma punktideta lühend Ameerika Ühendriike ehk United States of America. Kas see on nii? Kas see jagaja kuulub siis mõnele teisele autole?

Veel pilte:   http://album.ee/album/433433/50352073 
Ilmselt on küsimuse sihtgrupp inglise filoloogid. Made in U.S.A. peaks esitatud versiooni kohaselt siis kõlama maakeeles, et tehtud Ühendriikide armees? Niimoodi ilmselt aga asi ei ole. Silt üldse mitutpidi ja rumala inimese jaoks raskesti tõlgendatav, kas saab ikka lugeda nagu meil tavaks,järjest  vasakult paremale ja ülevalt alla ? Ja millise patendi kehtivusele on viidatud?
Ühesõnaga - mina ei tea midagi!
Tärpentini sulle saba alla! Õigekirjateemas osalemisest hüppasid alt ära aga mujal (sobimatutes) kohtades muudkui torgid...

Jagaja kohta ei oska kahjuks midagi tarka öelda Sad
(26-03-2015, 14:07 PM)Marko Kirjutas: [ -> ]Tärpentini sulle saba alla! Õigekirjateemas osalemisest hüppasid alt ära aga mujal (sobimatutes) kohtades muudkui torgid...

 Sad

Ma väga vabandan! Keerulisi asju ma ei jaga, lihtsad kellelegi huvi ei paku, aga kirjutada tahaks kangesti! Ja iseloom on nõrk...  Toungue
Sarnane aga veidi teise markeeringuga jagaja on ka Dodge/plymouth fast 4 mootoril. 
(26-03-2015, 15:09 PM)MAZ Kirjutas: [ -> ]Sarnane aga veidi teise markeeringuga jagaja on ka Dodge/plymouth fast 4 mootoril. 

Žiguli oma on ju ka sarnane , aga teise markeeringuga. Põhja all on trossiga reguleeritav süütekorrektor. Sellist ei ole vist ei Žigulile ega Dodgel ega ka Plymouthil? Vist ikka mingi vanem asi.
Ei saa sellest Zigulii võrdlusest aru,kui mind nii lolliks peetakse ,et ma Dodge ja Zigulii jagaja vahel enam vahet ei tee. Siis vist olen väga valesse seltskonda  ikka sattunud`?
Vanemal Dodgel Fouril oli tõesti mehhaaniline süütekorrektor, pika otsimise peale leidsin ka paar pilti. No on sarnane küll, aga mitte sama. Valmistaja on vist ka teine firma, aga selles ma ei ole kindel.
[attachment=52916
[attachment=52917]
(26-03-2015, 18:39 PM)MAZ Kirjutas: [ -> ]Ei saa sellest Zigulii võrdlusest aru,kui mind nii lolliks peetakse ,et ma Dodge ja Zigulii jagaja vahel enam vahet ei tee. Siis vist olen väga valesse seltskonda  ikka sattunud`?

Hehee...  Teksti rõhk on pandud sõnale  s a r n a n e   ja see oleks pidanud olema sõrendatud....   samas need jagajad ongi sarnased kujult ja oma otstarbelt  aga päris ühesugused ei ole...    Big Grin
Mis siin ikka vihastada, inimesi,kes selliste vanade asjade vastu sügavat huvi tunnevad on ju siin vähe. Need,kes asjast jagavad veel vähem.
Kirjutasin Ameerikas resideeruvalt sõbrale ja tema tarkus ütles,et tegu 1922-1927a Chevroleti osaga. Kuid kas seda ka mingil sõjaväe otstarbelisel mootoril võidi kasutada selles osas jäi ta mulle vastuse võlgu.