automoto.ee foorumid

Täisversioon: Paksusmasin
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tegemisel üks paksusmasin.
http://kulalinemilanost.blogspot.com/
Väga väärt lugemine, jään huviga lõpptulemust ootama. Olen isegi jupp aega keerutanud mõtet paari korraliku puidupingi soetamisest, eeskätt just analoogne paksusmasin ning kõrvale korralik lauasaag/formaatsaag. Mõttekäik on kulgenud sarnaselt sinule - käsi kuidagi ei tõuse ostmast "ühe käega tõstetavaid" uusi asju, teaks vaid kust otsida mõistlikus seisukorras vana lääne tehnikat. Googel ei ole võõras ja ebay hirmu ei tekita, aga ehk on veel mingeid "salakohti"? Big Grin Kui saladus pole, siis mis raha tollesse renoveeritavasse pinki lõpuks pannakse (soetushind + taastamine)?
(30-03-2015, 22:34 PM)priitm Kirjutas: [ -> ]Tegemisel üks paksusmasin.
http://kulalinemilanost.blogspot.com/

Tundub, et selle pingil on hammasvõlliga etteanne- kas see puidule jälgi ei jäta ?
Ettevedu ja lõikus toimub paksushöövelpingis mõlemad ülevalt, seega jätab jäljed küll aga need jäljed hööveldatakse maha va juhul, kui soovitakse liiga õhukest laastu maha hööveldada. Ca 1 mm kaupa hööveldades jälgi ei jää.  
Üldjuhul jah on etteandevõll tugeva perforeeringuga,et materjalil korralikult kratist kinni saada. Tehakse küll ka erilahndusi, aga see pole universaalpingi puhul teema.
Rahaga on nii, et on asju,mis tahavad ära tegemist ja sealt kokkuhoidu me ei otsi.Tehtavate tööde puhul on esmatähtis tulemus-ehk siis mis kasu on teadmisest et ma sain küll odavalt tehtud, aga ta ikka päris ei tööta nii nagu peab. Kes tahavad odavat,nende jaoks on turul oma toode olemas-Eestis müüakse Holzmanni,mille kohta sakslased nalja viskavad, et saatsime joonised postiga Hiina ja näe mis tagasi tuli Big Grin
Et üks korralik asi uuesti üles ehitada, peavad põhiasjad olema korras või remonditavad. Neid vanemaid masinaid olen ostnud saksast üksjagu ja pole pettunud. Eeltöö tuleb muidugi ennem ära teha.
Konkreetse masina hinda praegu veel ei ütle,sest on lahtisi otsi. Ostetud sai ta 1200 EUR eest.