automoto.ee foorumid

Täisversioon: Veel üks kettsaeraam
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Plaanis on kettsaeraami ehitus et aegajalt endale mõni vajalik prussi või lauajupp lõigata. Hetkel midagi veel kokku keevitanud ei ole, uurin teiste projekte ja teen plaane. Olemas on 5,5 kW 2800 p/min mootor. Hetkel murran pead , kas ja millise suhtega ülekannet mootorilt plaadile vaja on. Mootorsaed käivad u. 10000 p/min, samas teiste projekte vaadates tunduvad ülekanded suht väikse ülekandearvuga. Kui palju pöördeid foorumlased veotähikule soovitavad?
Kui ainult aegajalt mõni jupp, siis selline tore alternatiiv olemas nagu Alaska mill, tuub videoid täis, ehk näed minu omagi.
Sellisel raamil nagu (eeldatavalt rootslaste) "Snik" tundub ülekanne vähemalt 1:3-le, kui mu silmamõõt mind ei peta. Mootori küljes asetsev rihmaseib on üüratu.

Endal ketitähik hetkel ligi 6000 p/m, aga teeb töö ära. Rohkemate pöörete jaoks on rohkem kW vaja - omast kogemusest võin öelda, et 5,5 jääb 10K jaoks kindlasti väheks.

Ühel eelneva video fragmendil jäi silma ampermeeter. Kõikus seal 28A ümber. Teadmata, kas mõõdetavas ahelas oli 220 või 380 v, oleks ümmardatud võimsustarve vastavalt  6,2 või 10,6 kw. Peab olema hea elekter + võimas peakaitse + lühike/jäme kaabeldus.
(13-04-2015, 21:31 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: [ -> ]uurin teiste projekte ja teen plaane.

https://youtu.be/9cC7EUkdSuY
Ma ei taha kedagi oma väljaütlemisega solvata ega oma ***** kiita, aga tundub lihtsam üks kord ette võtta ja miski püsivam raam (raudteel liikuva kelgu või lõikeorganiga) valmistada, olgu see siis vastavalt maitsele kett-, lint-, ketassaeraam, raamsaag vm, mida on võimalik olemasolevast teha. See kaigaste palgi külge kruvimine ja isikliku ihurammuga sae palgist läbi surumine tundub aeganõudev ja kurnav nii saele kui selle operaatorile. Just lähen metsa ja ei kujuta ette, et peaks pärast mõne pika kuuse alaska saeraamiga lahti lõikama kui ehitusel eksprompt materjali juurde on tarvis.
Donn, kõik sõltub prognoositavast puidukogusest. Kõige lihtsama Alaska teeb paari tunniga, kulu on meeter toru ja 3 meetrit keevitustraati.
Eks selline rakis on väga hea kui mõnel üksikul palgil on paar külge vaja maha lõigata aga tahaks sellist masinat ikka milleha vajadusel näiteks puukuuri või terrassi jne valmistamiseks materjali lõigata. 
Mina otsustasin selle järgi, et kahe tamme ja kümne kase viilutamiseks ei ole rohkem vaja ehitada, nii jäi Alaska. Siin
https://www.youtube.com/watch?v=N0XL9-jT...RU&index=1
on saekaatri ehitamist planeerivale kodanikule natuke vaatamist.
Kui kunagi veel tuleks isu veel mõni saeraam ehitada, siis ketiga ei teeks, panustaks mitte kõige kitsama lindiga aparaadile.
Raami detaile on samapalju, ketaste treimine pole ka enam eriline probleem aga kett on ikka super-saepurumasin.

Nullist olen ühe Eco-sägeni süsteemi (2 ketast diam 300) ehitanud, "komplekt detaile" tasemelt ühe Kronose-tõugu ketasraamiga esimesest seadistamisest kuni raha teenimiseni jännanud, üht-teist raamsaagedega ka.
Ega saepuru praht ei ole, tuleb teha homemade pelleti või briketi press ja käib ka ahjust läbi. Youtubes leidub selliseid lahendusi küll.
Ju on lihtsamaid masinaid ka millega palgist seda väärtuslikku pelletipuru teha. Ei pea selleks saeraam olema siis.

Jutu mõte, et kui palki kasinalt käes siis on see puru ju suht kulukas toode.
(17-04-2015, 17:39 PM)huvi5 Kirjutas: [ -> ]Ega saepuru praht ei ole, tuleb teha homemade pelleti või briketi press ja käib ka ahjust läbi. Youtubes leidub selliseid lahendusi küll.
Milleks veel pressimisele energijat ja raha kulutada?Mina kütan alates 23 jaan sel aastal saepuru  ja hakkega katelt ja täitsa rahul,põleti muidugi homemade
Ja teema selle homemade põleti kohta? Smile
See homemade põleti huvitaks mindki
(17-04-2015, 18:14 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]
(17-04-2015, 17:39 PM)huvi5 Kirjutas: [ -> ]Ega saepuru praht ei ole, tuleb teha homemade pelleti või briketi press ja käib ka ahjust läbi. Youtubes leidub selliseid lahendusi küll.
Milleks veel pressimisele energijat ja raha kulutada?Mina kütan alates 23 jaan sel aastal saepuru  ja hakkega katelt ja täitsa rahul,põleti muidugi homemade

Kes kulutab aega põleti ehituseks, kes pressib saepurust vee välja, kuivatab ära ja tõstab sellega kütteväärtust. Iga mees valib oma tee absoluutse tõe ning õnneni. Kedagi ei saa hukka mõista, sest teinekord on teekond olulisemgi kui sihtpunkt. Kas siis eneseharimise või millegi muu suhtes.
Pellet tundub selles mõttes jama, et vajab eritehnikat, brikett käib igasse koldesse. Olen minagi neid mõtteid mõlgutanud.
Aga see pole see teema...
(17-04-2015, 22:19 PM)nootsii Kirjutas: [ -> ]Ja teema selle homemade põleti kohta? Smile

+1
otsida ei viitsi ja mälu on kehva, aga kui see isetehtud saepuru põleti peaks olema see tünni teemaline, siis sellest on siin ju küll ja veel kirjutatud.
võimalik, et raketi teemas või miskit taolist.
Lehti: 1 2