automoto.ee foorumid

Täisversioon: wanderer-werke schönau-chemnitz
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere jalgratas on siis wanderer-werke schönau-chemnitz , number oli mingi 8 .
Keegi oskab õelda kui vana see on ja mis ta võib maksta ?




Terv sungeimerah .
Lihtne värk! Vanyst on üle 80-ne aasta (ei oska täpselt öelda, mis aastast tuli messingsildi asemele alumiiniumsilt, mis oli 30-ndate teisel poolel kasutusel) ja maksab 8.- €, ehk siis see nr 8 raamikaelal ongi hind!
Vanust saab täpsustada veel sadulatoru kinnitusmuhvil oleva raaminr abil, selleks on üks õpetatud sakslane kogunud hulga andmeid ja teinud selle põhjal graafiku
http://www.tilman-wagenknecht.de/nummern/wanderer.pdf
Samuti peaks olema 2-kohaline aastaarv tagaratta rummul, mis ligikaudu kattub terve jalgratta valmistamiaastaga, juhul kui tegu on algse tagaratta ja selle rummuga.
Aga kui minna veelgi täpsemaks, siis see 8 raamikaelal näitab siiski mudeli numbrit ja tegu on üsna levinud tallapressiga, tavalise nn meestekaga ja toodeti neid kümneid ja sadu tuhandeid ja müüdi usinalt ka Eestis.
Ja siiski tagasi võtmeküsimuse juurde - palju selline vana ja haruldane asi maksab? No ütleme alates 50.- st , samas võib ka ainult ilusa nahaga sadula eest sellise summa saada. Asi taandub sellele, et on tarvis leida keegi kiiksuga vend, kellel sellise jalgratta peale sülg suhu ja sealt edasi vestipeale voolab ja sel vennal peab peale sülje ka piisavalt münti olema. Eriti hea on veel, kui selliseid mehi leidub korraga 2 või rohkem ja need hakkavad üksteist üle trumpama ja pakkuma.
Lõpetuseks pakun, et meie tingimustes võiks hind jääda kuhugi 50 ja 100 vahele. Eriti ei maksaks panustada ka rikastele lätlastele, soomlastele ega isegi mitte sakslastele.
Aga muidu ilus ja suhteliselt komplektne Wanderer.
Sai täna järgi vaadatud ja raamil on tõesti number 47190. Aastat ei tea täpselt.
Ma väga tänan!
Ja kui number on tõesti 47xxx, siis vast on vanust ka üle 90 aasta ja on ka euronumber vastavalt suurem kui oma tagasipidihoidlikkuses söeandasin pakkuda. Jäi kirjutamata tavapärane jutt, et ka tagarummult võib leida aastaarvu ja ka tagaratta Torpedo-kirjaga "pidurilingi" disain annab vanuse kohta vihjeid.