automoto.ee foorumid

Täisversioon: Romurallil 02 Volga ?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vaatasin teklekast hirmuga, et romurallil oli väljas vähemalt üks vene valgete numbritega kollane sinise triibu jne endine miilitsaauto.
Huvitav kas välimus oli reprodutseeritud?
Tundus õige masin olevat, sellist oleks ikka tervena hoidnudSad

Paistis, et olid teised ise miilitsaautodeks võõbatud (nii palju kui ma neid mööda sõites autoaknast vaadata jõudsin - juhtusin mööda sõitma, kui neid treileri peal mööda Tammsaare teed oma viimasesse võitluspaika viidi).
Lisaks sellele universaalile oli seal nagu sedaan ka? Kuskilt pildilt nagu meenub... Aga kahtlen, kas tegu oli originaalsetega, kui pilte vaatasin, siis mõtlesin, et NII lolli inimest ikka olemas ei saa olla, kes originaal miilitsaautoga romutama läheks. Või siiski...? (ahastus)
Loomulikult oli tegu disainiga Wink

Vene ajal ei tohtinud miilitsavärvides asju tsiviili müüa (nagu praegu ei tohi politseivärvides asju) mistõttu politseiautod värvitakse (ja miilitsautod värviti) enne oksjonit üle.

Ja arvata on, et kui N Liidu miilits transformeerus Eesti Politseiks (1991 algus), siis oli üsna kitsas aeg ja kõik vähegi korralikud sõidukid võeti politseis kasutusele, värvides need loomulikult politseitooni. See oli ju aeg, kus üleliidulised fondid-limiidid enam tihti ei toiminud ja autod said kättesaadavaks ainult (kõrge) kommertshinnaga.

Pealegi - N Liidu ajal oli miilitsaautode ustel N Liidu vapp, ENSV vappi ei kasutatud (sest ENSV ise oli ju vaid näiline marionettriik, kel pold isegi iseseisvat majandust).

Ma ei julge just pead anda, aga väidan 99% tõenäosusega, et Eestis ei ole alles ühtegi N Liidu ajast miilitsavärvides autot.
zazik Kirjutas:Lisaks sellele universaalile oli seal nagu sedaan ka?

Autoveo-mersu peal oli lisaks universaalile veel 2 miilitsavärvides ning 1 must sedaan.
Need olid järgitehtud masinad. Dokumentidetta ja pulli pärast.Big Grin
To: Valdo
Suure tõenäosusega nii ongi nagu kirjutasid. Samas mulle meenub, et kas mitte see Antslakandi Volgade fänn omas ühte originaalkirjadega miilitsa Volgat?! Võin muidugi eksida.
Ja veelkord mainides masendavaid üritusi nimega romuralli, siis eks osalejad püüa lihtsalt värvilised välja näha - so. võõbatud näod ja võõbatud autod. Ja õhtul saab emexist õlleraha ka......
Lugupidamisega
Sm. Tasku

Gaz-21 (1959), Gaz-24 (1975), Gaz-51 (1967)
krt, ei taha ka nagu uskuda...
vilkurid olid ka nagu originaalid peal, sellised suuremad ja piklikud. Mulle just see üks vene numbritega auto seal pinnuks silmas, aga ei tea jah....
vilkurid oli majalaternad millel oli klaas siniseks võõbatud Wink
Rahu majas selle teemaga siis.