automoto.ee foorumid

Täisversioon: NL aegsete (EKE) kortermajade tüüpprojektid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Olen tükk aega proovinud leida materjale NL aegsete kortermajade tüüpprojektidest, kuid erilist infot pole pole leidnud ei virtuaalselt ega paberitel. EKE Projekt vist ehitas neid. Majade tüüprojektid (Mini-Priit jm) on küll raamatutes olemas, kuid paneelmajade omi ei ole leidnud. Kuidas kutsuti näiteks põldude keskel asuvaid laialt levinud tüüpilisi kolhoosikeskuste 1 trepikoja ja 4 korteriga valgetest tellistest maju? Olen näinud sama tüüpprojektiga maju Antslas ja Hiiumaal, aga samas ka pärle ainult ühest piirkonnast.

Oskab keegi rääkida rohkem või suunata, kust uurida.
Kolhoosiajal põldude peale ei ehitatud,see oli lausa keelatud. Need ajad tulid hiljem.
Kilulinnas ehitatud paneelikate projektid tegi Eesti Projekt. Kuna aga see asutus likvideerus, siis tema arhiivi ja projektid ostis üles  üks firma, mille kontor asub Mustamäe teel Linnutee ristmiku vastas. Koheselt nimi ei tule meelde, kuid kui paberitesse sukeldun, siis ehk näkkab midagi
Kuigi kilulinna paneelikad teemaalgataja püstitatud küsimusega kuidagi ei seostu, ei saa märkimata jätta, et Eesti Projekti roll nende saamisloos on suhteliselt teisejärguline, sest algselt on need tegelikult pärit üleliidulisest tüüpprojektide seeriast 1-464.
Maapiirkondades laialt levinud silikaadist kortermaja autoriteks on Boris Mirov ja Manivald Noor, aga taoliste vanade projektide kohta leiab rohkem infot pigem raamatukogust kui googeldades.
EKE Projektist meenub justnagu häguselt, et kui nende maja sai toonase Hansapanga majaks, siis visati seal väegadegi palju kraami lihtsalt tuima kolhoosnikunäoga minema. Lisaks veel sedapalju, et paljud asjad maarajoonidesse projekteeris hoopis Maaehitusprojekt, mis pesitses Kaubamaja juures.
(29-11-2015, 21:20 PM)vanaain Kirjutas: [ -> ]Kolhoosiajal põldude peale ei ehitatud,see oli lausa keelatud. Need ajad tulid hiljem.
60-ndate keskel keset lagedat põldu künkakese otsa ehitatud 4 korteriga elamu.
AS Eesti Projekt oli aastatel 1944–2006 tegutsenud (riiklik) projekteerimisinstituut. Aastal 2006 ühinesid AS Eesti Projekt, AS ETP Grupp ja AS Sweco Eesti, moodustades ASi Sweco Projekt.

Riigiarhiivis paistab olema kortermajade projekte ka
http://ais.ra.ee/index.php?module=202&op=4&tyyp=2&kokku=1&id=121000020054