automoto.ee foorumid

Täisversioon: Ader T25'le
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Esivanem peab siin väikest põllulappi ning 2x aastas vaja seda künda. T25 ning kellegi poolt õndlal nõuka ajal tehtud 1 hõlmaline ader ka olemas. 
see kes selle kunagi valmis nikerdas teadis kündmisest vist samapalju kui mina (metalliga oskan ringi käia, kuid käsi põllul mullaseks tegemine ei paku huvi). Nimelt puudub sel leevendi ning geomeetria tundub samuti veidi kahtlane. Oma esijalgsel kujul lohiseb ta nagu kõbla järgi mistõttu oli see ka kinni keevitatud (lapi koht näha pildil). Kuna keegi (vist naabrimees) on põllu sisse sügavale suured kivid peitnud, siis eelmine sügis tõmbas selle lapi lahti kündes. 
Igaljuhul mõtlesin, et enne kevadist kündi võiks ehk asja veidi putitada ning ehk mingi leevendi sinna aretada. Oskab keegi ehk anda töötavast lahendusest mõned fotod (vene keeles ei oska otsida - sealt saaks kindlasti materjali). 
[Pilt: 2016_04_12_18_22_05.jpg]


[Pilt: 2016_04_12_18_27_05.jpg]
Ega muud varianti polegi kui ülespoole aretada suruvedru/amort või allapoole tõmbevedru. Iseenesest kui leiaksid praeguse asemele ühe kobedama hõlma, oleks ka töörõõm ja tulemus parem. Suvaline mitteliiduvabariigist pärit poolvint või täisvint hõlm oleks mu arvates parim.
плуг с зашитои от камнеи
...... ja hakkab tulema.
See on odessa poolvinthõlmaga adrakorpus.Minu nõu on-teha korralikult jäigaks tagasi.T-25 ongi selle adra kivikaitse.Poolvinthõlm pöörab ja eelkõige murendab künnivaalu hästi.Abiks oleks ka ketasnuga ja hõlm läikima,muidu lohistab ainult vagu.Aisad sättida künni töölaiuseks 45cm.
(12-04-2016, 23:45 PM)vanaain Kirjutas: [ -> ]See on odessa poolvinthõlmaga adrakorpus.Minu nõu on-teha korralikult jäigaks tagasi.T-25 ongi selle adra kivikaitse.Poolvinthõlm pöörab ja eelkõige murendab künnivaalu hästi.Abiks oleks ka ketasnuga ja hõlm läikima,muidu lohistab ainult vagu.Aisad sättida künni töölaiuseks 45cm.

Esiteks lõigake see kolmnurk lahti, ajage põksinäks "vakku" ja keevitage tagasi. Pääsete püsttõmmitsatega jändamisest. "Vao" asemel võib olla ka töösügavuse jagu klotsi vasaku ratta all.

Poolvindiks on seda nüüd palju nimetada - kultuurhõlmaga sahk siiski. Kartulimaa künniks on hea, sest kobestab hästi, nagu eelpool mainiti.

Ketas/pidenuga on kartulimaa künnil ebavajalik. Käänis (nurgalõikur) või eelsahk võiks olla, kui on tahtmine sõnnikut/rohket orgaanikat sisse künda.

45 cm peal ilmselt kisub liiast. 40 suudab ilmselt tald kanda. Aga eks see sõltub ka tuhnimissügavusest. Kultuurhõlm on ette nähtud töötama vahemikus 18-25 cm, aga kannatab ka sügavamale ronida.

Kivikaitset sellel vaja ei ole - põksinäksil pole piisavalt haardekaalu, et seda atra ära lõhkuda. Kui, siis lõikepolt võiks olla lisakaitseks.

Kui aga on tahtmine näputööd teha, siis Kvernelandi lehtvedru on töökindlaim. Autovedru on tõenäoliselt liiga jäik, aga siiski proovimist väärt.
Jään ikka poolvinthõlma juurde.EPA Mehh.73-78.Põllumajanduses siiani.
(13-04-2016, 15:41 PM)vanaain Kirjutas: [ -> ]Jään ikka poolvinthõlma juurde.EPA Mehh.73-78.Põllumajanduses siiani.

Olgu siis "nõukogude poolvint". Rolleyes Tänapäevaste hõlmriistade sahad on oluliselt väiksema nurgaga ja hõlmad pikemad. Igal valmistajal omad nimetused ja koodid, et asi võimalikult segane oleksWink

Kartulimaa künniks kõlbab heaste, kui paika sättida.
Üldiselt on överumil olemas täpselt samasugune lühike hõlm mis on ette nähtud eriti raskete maade künniks ja intensiivselt kobestav...
Aga selle asemel, et seda ümber ehitada oleks mõistlikum juba kaitsega ja normaalsem masin osta, fiskarseid ja samposid liigub 100-300eur tuuris pidevalt. 300 eest saad 2hõlmalise juba kust saab viimase varuosadeks küljest eemaldada...
(13-04-2016, 19:20 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]Üldiselt on överumil olemas täpselt samasugune lühike hõlm mis on ette nähtud eriti raskete maade künniks ja intensiivselt kobestav...
Aga selle asemel, et seda ümber ehitada oleks mõistlikum juba kaitsega ja normaalsem masin osta, fiskarseid ja samposid liigub 100-300eur tuuris pidevalt. 300 eest saad 2hõlmalise juba kust saab viimase varuosadeks küljest eemaldada...

Ja Agroluxil ja Lemkenil ja Pöttingeril... Tuleb müüjalt uurida, kui huvi (ja raha) peaks olema.

Kahesahalise lääne adra kohitsemine pole üldse paha mõte. Pääsete sellest kolmnurganikastuse ümberehitusest, kuna korralikul adral on vändaga haakelatt ja ülemisele tõmmitsale mitu haakepunkti.